返回列表 發帖
未決定是否優先訂票,每張3x蚊手續費好貴,又冇得揀位。照計有2場4面台應該唔會買唔到卦,想買中價票

你講先知,幾時加到三十幾蚊手續費架
Ki 發表於 2017-8-22 19:36

每張手續費32蚊,都加左一段時間。仲未包速遞費

如果只係2張票,同埋唔介意中價票的話,其實兩場四面台應該唔會超難買卦,畢竟而家呢一代歌手叫座力始終有限

retry retry retry

仲未入到

2場 480 冇連位

單丁都冇,買唔到

突然出現頭場27行2連,即買

太刺激了,陳柏宇人氣強勁

74 6行 90
pooh1460 發表於 2017-9-5 13:38

正喎,台中間的走廊位

周柏豪3場3面台爆到,如果陳柏宇爆到2場4面台,即係叫座力有機會仲過PAKHO啊

PAKHO開SHOW前FB好多飛放出來, 有D原價
lemontea1069 發表於 2017-9-5 15:15

唔駛減價的話,都算爆,只不過用其它渠道SELL出去姐。

佢D飛仲難買過張敬軒呀........
lemontea1069 發表於 2017-9-5 18:21

因為場數少過軒仔而已。不過二者叫座力睇黎一樣啦

大家始終想佢更紅,想推佢一把。

一日賣曬兩場紅館4面台, 依家有幾多2004年打後出道既歌手做到:0)
真係開多2場都仲得 ...
Lewis 發表於 2017-9-6 14:00

确係勁!

已經有人炒
hehehaha 發表於 2017-9-6 14:21

黄牛今次發達了

咁演唱會部分又準備成點呢?陳伯好官腔咁表示:「一日未on show一日都係準備中。」他說歌單部分已經準備好 ...
Crooks 發表於 2017-10-29 01:13

美軒?

正常發揮啦

有樣野十分不滿,強烈反對唱慢歌為主的演唱會派吹氣棒,打拍子嘈住人地聽慢歌

個show認證咗我叱咤post所講
好多大專生/剛剛grad聽美乳
好少見全場都係後生極少廢老
同埋極多一對對 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-12-2 23:54

我都留意到全部年青人,只有我有一個中年。同埋好多情侶

反而燒烤叉明顯有中年人睇

可能jason唔夠入屋

我係睇頭場的, 雖然唔係無瑕疪, 但真係唱得唔錯既

但呢個處子紅館SHOW 其實有D 平淡, 佢跳舞唔錯但跳得好少, 本身無乜HIT 既快歌, 慢歌風格接近, 又選左唔少side tracks, 整體感覺就是氣場不足. 我覺得應該盡量選HIT 歌, 本身唔夠快歌就加入COVER 的高質快歌 做MEDLEY, 炒熱個氣氛,  提升氣場.

樂壇一哥由九十年代的學友, 到EASON, 到軒仔, 大家覺得客觀上應該JASON 接棒, 但呢個紅館騷我感覺唔到佢有王者味道, 根本冇乜火.

不過我明既, JASON 就係好平實果種人, 就係冇果種野心.

第二場佢搞氣氛搞得ok嘅
我反而唔多想佢為咗個快歌medley要格硬加翻唱歌 (其實佢自己既夭心夭肺/我 ...
kelvinyu188 發表於 2017-12-4 10:33

佢果堆快歌唔係咁得

呢種處子紅館騷唔係歌迷聚會, 一定有大量街客黎睇, 有必要照顧大眾的需要.  至少我呢個街客, 睇完個SHOW 都冇加強我投票比佢既意慾.

認同!其實依家跳少少已經好OK(再多怕佢記唔到 ),個flow再執下就已經好好
啲新歌又唔會話靜到 ...
Ki 發表於 2017-12-4 10:39

FLOW 真係奇奇怪怪, 頭場一開始熄一半燈, 但隊BAND 遲遲未起音樂, 大家9叫左一吓見冇聲氣就係咁拍吹氣棒, 持續一分鐘只有BOM BOM 聲, 古古怪怪咁. 唱左4,5隻歌就無端端玩KISS CAM, 原則上應該係CAMERA 影住邊個就錫錫, 但個鏡頭好遲先預備好, 基本上都係JASON 老點D人錫錫

其實軒仔81年,栢宇83年,佢地應該同背,唔存在接棒
小猫子222016 發表於 2017-12-4 10:47

我明你意思, 但軒仔的确比佢早出道數年, 亦紅得早佢數年. 實際上軒仔係早佢一代.  ADRIAN FU 夠4章野啦, 作為歌手計唔等於係軒仔前輩吧

好彩今次佢終於冇講唔想咁紅. 好憎佢咁講.

喺2004之前紅館開show邊度有咁多歌詞提示器?校長四大天王咪一樣照開20+場。記歌詞喺做歌手的本分,呢樣都 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-4 11:14

唔係喎, 90年代開始紅館騷比較多有設置提詞機, 反而約2010年開始少用提詞機.

喺2004之前紅館開show邊度有咁多歌詞提示器?校長四大天王咪一樣照開20+場。記歌詞喺做歌手的本分,呢樣都 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-4 11:14

校長忘詞係出晒名架喎. 有提詞機都係忘詞

明明個concert唱speechless, 點解咁多野講
hehe 發表於 2017-12-4 13:48

係呢, speechless 同個演唱會有咩關係? 有冇人可以指教吓?

無得比~上一代既歌手人工高宜家成百倍~將心比己大家打份工 人工高咁多都會比心機背熟D歌詞啦~

同埋以前 ...
wewa1001 發表於 2017-12-4 13:55

根本以前演唱會通常都有提詞機, 校長直情出名忘詞

而家演唱會多左冇提詞機就真, EASON 上次紅館冇提詞機, C ALLSTAR 冇提詞機, 菀之論, 水百合演唱會都冇提詞機, 衞蘭都冇(因為唔識中文)

我唔係話佢好差
應該係想佢更好, 緊張佢者
始終覺得佢應該上一線
lemontea1069 發表於 2017-12-4 13:57

冇錯啦, 大家就係想佢上一線, 但佢自己就唔想接受更上一層樓的挑戰. 咁, 佢有自由既, 有D人事業心真係唔強.

Speechless係無言感激嘅意思
Crooks 發表於 2017-12-4 14:17

i see, thanks

Kelly2008之前嘅show都冇歌詞提示機,劉華學友阿王到今日依然冇用咖……仲有阿lam個次佐治地球40年都 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-4 14:46

唔係話佢地唔敬業, 只係想講以前都經常見到用提詞機而已.

應該係啦,佢之前有話幫啲兒童之家籌款,因為佢話佢住過
Poor Jason ...
Wing1211 發表於 2017-12-5 10:11

係咪架? 因為加拿大好易會被政府收入shelter的. 佢住過唔等于被拋棄