返回列表 發帖
段souvenir promotion 既video拍得幾好睇
開個ig擺晒有咩souven賣 都幾有心思
應該淨係買碟同月曆
其他冇樣既產品全部唔洗買
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

去望左下,原來三兩個幾張飛減價叫好多,咁我都係其中一個,之前平放左一張唔靚嘅位

佢公司當初應 ...
Crooks 發表於 2017-12-2 10:59

唔保守既仲係sony咩lol
不過都明既
由上年3000x3 變 今年10000x2
一倍升幅喎保守啲好
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

睇落個編排好似麻麻,唔夠smooth

同埋竟然無唱  ...
KITSTON 發表於 2017-12-2 23:42

好過Tales Live 就當贏

等左命案 LIVE 好多年,幾次演唱會都唔唱。
最易做效果 最有張力 如果連住讓子彈飛同巴別所多瑪就好 :'( ...
samson712 發表於 2017-12-3 01:58

??
   命案2013 tales live 唱過喇喎

好開心。。有兔兔。。

好想攬住兔兔
kk8733 發表於 2017-12-3 14:43

聽講果兩隻免最後被殺死

今晚有閱後即焚

今次反應好到咁
睇黎2020前都有機會再開多次

Btw 上次就醫生的悲哀
今次就原諒我怕黑
下次係我們的門牌都好合理姐
反正都係五粒字

琴晚JASON係咪無多謝到903?!
Lewis 發表於 2017-12-4 14:19

兩晚都冇

睇晒兩場既少少感想

1. 成個show陳都好有初出道既味道 感覺好似返番去十年前咁
2. 衫 - 對佢黎講算係幾好 如果有睇tales live....就會知道佢今次同上次啲衫佢都算carry到, 而且都啱佢著 (佢.....太矮-0-), 不過真係唔洗件件都露溝囉...........
3. rundown算balance到 起碼而家有佢自己想唱既 有fans想聽既 有啲歌好似<繭>咁, 估唔到咁靜既歌上到大台都ok, 今次佢都紓尊降貴肯唱啲佢話過唔鍾意既歌 仲要係原版 算係唔錯 今次冇唱果啲big hit, 就不如留返下次唱啦, 反正今次幾好反應, 應該會有下次, 但佢係務必要做返多一兩首大熱K歌囉, 如果唔係就算下次再開就可能會變左做懷舊金曲夜
4. 珠玉在前, 今年冇左上年果份感動, 呀陳比我既感覺係趕住交功課比我地睇, 好多野都好刻意 尤其除衫環節 好嘔 (或者呢個就係迎合街客口味既變奏?) 之後ENCORE一次過出斷絕來往+尊嚴都比到我同樣既感覺, 唯一覺得有感覺既就係佢講野果陣, 講野多我OK, 佢講啲野都Inspiring既, 不過就僅此而已
5. 一開始去到你瞞我瞞 (上半part) feel到有心做個好睇既紅館show, 好多野都有鋪排, 呢樣要讚既
6. 當佢連一個hair stylist都話用慣左果幾個 唔想再轉人既時候, 我諗各位都需要明白, 佢係唔會轉公司架喇............死左條心啦咁多位

最後真係要講, 兩場既氣氛都好好, feel到陳生已經係紅左人, 唔再紅歌唔紅人, 遲來既春天都好過冇, 當見住佢由07-09首首歌都大hit, 去到之後勁flop, 然後15年又再彈返起去到今日呢個stage真係好替佢高興!!!!!!

要再嗌多次, 下次要有我們的門牌呀!!!!!!!!!!!!

我們的門牌係咪無LIVE過?!?!?!
Lewis 發表於 2017-12-4 21:22

3次演唱會都冇