返回列表 發帖
個表情應該係想表達speechless,但見到好想笑

其實咁樣先開一場,只會益左啲黃牛

其實真係唔多鐘意佢白髮魔女look,
究竟要keep幾耐呢個頭
stephybest 發表於 2017-8-21 18:06

我反而覺得除左出道頭三年,陳伯最靚仔就係呢個灰髮look

JW都四面啦
kwanie 發表於 2017-8-21 21:04

傳聞Sunny Idea佢老豆有股份?真嘅話點開都得啦,賣唔晒咪送比客同馬會朋友囉

陳柏宇兩場四面台差唔多啦,唔會再多都唔會少。JW如果有免費飛都可以睇下既。 ...
1d14 發表於 2017-8-21 22:42

三面台係咪坐8k人?即2場四面=3場三面?

好想聽Mr Adult同最佳努力獎

唔知一晚要請幾多嘉賓先可以散曬d飛
乐坛风云 發表於 2017-8-22 10:21

用嘉賓散飛?我諗你完全冇留意過陳柏宇

星期六.日
阻住 發表於 2017-8-22 20:02

已delete post,Sony做野真係世界級

我fd話而家再入已經全部賣曬
sunny 發表於 2017-8-23 10:00

下?我入到兩次但比唔到錢

入左20分鐘先入到冇曬680,我今次係咪要同黃牛買?

依家又有$680 & $480
$300無哂
Ki 發表於 2017-8-24 11:17

多謝話我知,終於買到!
雖然去到呢個時間d位一定好差

如果有人有2號680可唔可以賣比我?一張或兩張都得

希望會有kay,陳生n年前做過kay音樂會嘉賓

其實咁問得,係咪四個都會做?

咁演唱會部分又準備成點呢?陳伯好官腔咁表示:「一日未on show一日都係準備中。」他說歌單部分已經準備好,每場多於30首!而兩日都會有幾首歌係唔同嘅。「因為有啲歌係我好想唱,又有啲歌係大家覺得我一定要唱,自己想creative同有特性一點。可能有個卡拉OK時間會唱晒你哋想聽果啲,但點set到同一個tone,呢個仍在研究當中。」除歌單之外,大家最關注的一定係嘉賓環節,陳伯又好官腔咁表示唔會特別公布,但一定有驚喜,他之後更笑笑口話:「未合作過㗎。」

未合作過,即係唔係kay

一場千嬅, 一場JY
Kyle_ 發表於 2017-10-29 01:13

我覺得係男嘅機會大啲

kay有同佢合作過咩

冇咩印象
abcxyz302006 發表於 2017-11-1 09:10

「謝安琪(Kay)前晚在挪亞方舟挪亞運動場舉行「EarthReborn謝安琪音樂會」,並邀得盧冠廷、陳柏宇、農夫及MCJin做嘉賓,Kay與眾嘉賓一一合唱,並同時宣揚環保訊息。

今年33歲的Kay更慘被27歲的陳柏宇稱為前輩,陳柏宇說:「佢係前輩級,兩年已一個generationgap,所以好緊張,自己又唔多合唱經驗,所以好驚。」Kay對於前輩稱號大感詫異,即說:「唔係呀﹗咁快有generationgap?多得佢尊重,我哋平日喺髮型屋見面都會鬥歌,佢媽咪仲好後生。」」

記得有呢個,佢地合唱滄海遺珠。不過陳生記性咁差,佢自己都未必記得。Kay肯定係一線女歌手中同佢最熟嗰個,但當然啦,想請都未必請到

一定買月曆,tote, powerbank, patches都想要

去望左下,原來三兩個幾張飛減價叫好多,咁我都係其中一個,之前平放左一張唔靚嘅位

佢公司當初應該冇乜信心,hold左勁多飛比sponsors送或抽獎,啲人又唔係想睇但係咪都去抽,但又有人仍然話買唔到飛,一早放多啲出黎賣咪好囉

睇曬兩場

第一場,靚聲,唱得唔錯,但成個show唔知想點,人同production都好似未ready(事實係kiss cam、飛雲、隊band全部都出事),睇完心情好低落

第二場,爛聲,唱得唔穩,歌詞錯哂,但突然所有野好似click啱位咁,好smooth氣氛好左勁多,Jason又放開曬去唱,成個show好好睇好滿足!原來細節位加加埋埋會令同一個rundown出黎有咁唔同既效果

其實Jason把聲已經沙左幾個月,我諗係壓力太大影響,佢覺得自己背負好多人嘅期望,fans見到都好心痛,佢根本唔想做咩巨星接咩班,只係想開開心心打扮工。睇完今次演唱會,我唔會再期望佢拎咩獎或幾時要去到咩位,只希望佢跟返自己覺得comfortable嘅步伐去進步,到佢ready嘅時候先再開show,就算返去麥花臣都無所謂架!我愛陳廣偉,加油阿陳

至於記唔到歌詞,無excuse亦無計,呢個係佢缺陷,就好似記性差嘅學生默書溫左10次都係得70分咁。佢唔用提詞機,就係唔想倚賴,迫自己去記,相信佢已經盡左力

係呢, speechless 同個演唱會有咩關係? 有冇人可以指教吓?
lblemon 發表於 2017-12-4 13:55

Speechless係無言感激嘅意思

佢媽媽拋棄了他
l00540 發表於 2017-12-4 21:51

Jason父母離左婚,但同媽媽感情好好。佢細個時未移民前喺香港住過兒童院係因為屋企人冇時間照顧啫。之後去左加拿大媽咪要加港兩邊走,成日唔喺身邊,就係Baby Don’t Cry首歌背後嘅故事