返回列表 發帖

[Jan/2018] 一萬天荒愛未老·周慧敏30週年演唱會

SUISSE PROGRAMME 呈獻
《一萬天荒愛未老·周慧敏30週年演唱會》
26-28 JANUARY 2018
8:15PM 紅磡香港體育館
$780/$480/$280

周慧敏都780..............咩料呀
【This is MC】澳門見

上兩次每場都搵五、六個嘉賓助陣, 唔知今次洗唔洗搵夠十個

唔錯,周慧敏值得睇。以後機會唔係好多噶啦

其實佢依家係邊間公司? 見到個主辦單位係EEG,一直以為佢係寶麗金啊環球啊個d黎

其實佢依家係邊間公司? 見到個主辦單位係EEG,一直以為佢係寶麗金啊環球啊個d黎 ...
Jacz 發表於 2017-8-28 21:31

佢同EEG其實仲有無約? 定係今次只係幫佢搞SHOW? 隻福音碟之後都無做歌

今年12月同出年一月個期真係好熱鬧
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢同EEG其實仲有無約? 定係今次只係幫佢搞SHOW? 隻福音碟之後都無做歌 ...
星夢情真 發表於 2017-8-29 00:46

佢唔係活躍歌手, 唔會Keep住做歌所以我估搞Show only, 冇歌手約

勁想睇 唔知有無特價霏
love wins!

呢張真係final既poster?

呢張真係final既poster?
hehehaha 發表於 2017-8-31 12:47

換咗喇

佢唔係活躍歌手, 唔會Keep住做歌所以我估搞Show only, 冇歌手約
lemontea1069 發表於 2017-8-29 18:48

周慧敏同蛋記冇歌手約, 只是合作 (同上次 林志美 Timeless Samantha's Live 2015 音樂會 一樣).

周慧敏醒目, 有唱片公司幫手申請紅館應該易D (不像可憐的黃凱芹).

佢唱唔唱到成晚呀
佢上流行經典50年唱嗰兩三首又無氣又沙聲
反而洪楗華幾十年無蒲過頭唱得好好多
Happy and Blessed.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

上次睇番江若琳演唱會個視頻
佢唱Live仲衰過江若琳喎
佢自己首歌都唱到差到一個點

上次睇番江若琳演唱會個視頻
佢唱Live仲衰過江若琳喎
佢自己首歌都唱到差到一個點 ...
表妹保莉 發表於 2017-9-17 21:03

無咩練習過

加一場 星期二公售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

正三面台
希望撲到側田最側啲位可以衝出去同大V握手

正三面台
希望撲到側田最側啲位可以衝出去同大V握手
阻住 發表於 2017-9-26 00:05

超級失望

佢唱唔唱到成晚呀
佢上流行經典50年唱嗰兩三首又無氣又沙聲
反而洪楗華幾十年無蒲過頭唱得好好多{: ...
jose 發表於 2017-9-17 20:46

冇所謂,相信入場D人從來唔expect 佢唱得好,同twins一樣

周慧敏同蛋記冇歌手約, 只是合作 (同上次 林志美 Timeless Samantha's Live 2015 音樂會 一樣).

周慧敏 ...
boy4dudes 發表於 2017-9-12 17:51

周慧敏叫座力本身係好過黄凱芹,周玉女全盛期已經開到紅館,唔似黄凱芹要靠懷舊心態先以老歌手身份開紅館

周慧敏叫座力本身係好過黄凱芹,周玉女全盛期已經開到紅館,唔似黄凱芹要靠懷舊心態先以老歌手身份開紅館 ...
lblemon 發表於 2017-9-26 09:19

肯定周慧敏喇,靜喺周慧敏三個字都值得買飛入場睇喇

買到尾場AA行
love wins!

周慧敏賣得唔錯吖……27號已經售罄,26同28都剩翻幾十張

聽聞要加開29號場

加1月29號
今日起建行信用卡優先訂霏
10月31號公售

買左禮拜日,希望合體版美少女戰士唔係尾場限定啦

加1月29號
今日起建行信用卡優先訂霏
10月31號公售

買左禮拜日,希望合體版美少女戰士唔係尾場限定啦{:4_1 ...
阻住 發表於 2017-10-23 09:00

呢個喺固定rundown

加場無得買側田區頭兩行...

加場無得買側田區頭兩行...
阻住 發表於 2017-10-31 01:55

幾開揚 應該幾易買飛

放咗好多飛出黎LOL

還記得周慧敏上一次紅館演唱會..可以請左八至九個嘉賓上台....即係隔兩首歌就有一個...應該唔太夠氣唱足全場兩個半鐘啦!!

據說要搭個天橋喎,係咪側邊都可以握手。

今晚有無人睇既 share下rundown 唔該哂
love wins!

Part 1
最愛
愛你多過愛他
痴心換情深
紅葉落索的時候

Part 2
感情的分禮
台下女主角
自作多情
沒有人儍得像我
假裝

Part 3
時間
可知我想他

Side track 每晩唔同
歲月的童話
也許應該分手了
千個晨早
紅河村

Part 4
秋櫻
走在雨中
咖啡在等一個人

合唱 每晚唔同 今晚黃凱芹
流言
萬千寵愛在一生
真愛在明天
情未了

Part 5
肋骨
A love like this
C’est la vie
會錯意
如果你知我苦衷

Encore
自動自覺
咀咒
借歪
美少女戰士 with Linda Wong and Karen Tong
孤單的心痛
天荒愛未老

個台好似幾grand幾多props 幾靚
Opening個天空之城好靚

唔錯,舞臺幾正

Part 1
最愛
愛你多過愛他
痴心換情深
紅葉落索的時候

Part 2
感情的分禮
台下女主角
自作多情
沒有人儍得 ...
ckyung 發表於 2018-1-26 20:53

見到呢堆歌又有興趣買飛入場

Live 係咪好驚嚇
尤其咖啡在等一個人
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

居然得一個嘉賓

希望佢禮拜日side track part都係呢四首

唱得好差,低音冇,高音走,(可能病左?)中段仲要幾悶下,Vivian 係咁講野,我周圍有d人訓著左
係encore 美少女戰士先返氣氛,但已經係完場個part

唱得好差,低音冇,高音走,(可能病左?)中段仲要幾悶下,Vivian 係咁講野,我周圍有d人訓著左
係encore  ...
ray 發表於 2018-1-27 00:55

睇咗youtube啲片 我發現佢好似冇練過歌咁 冇一粒高音上到

睇咗youtube啲片 我發現佢好似冇練過歌咁 冇一粒高音上到
royloyloy 發表於 2018-1-27 11:42

佢近年d live都好恐怖

唔只高音
低音中音都一樣恐怖,好驚人
真係車禍現場咁款
點捱多三日

佢人生得94果次唱得及格
其他live都------
點解唔練下歌

佢人生得94果次唱得及格
其他live都------
點解唔練下歌
lemontea1069 發表於 2018-1-27 13:03

本來就唔喺唱家班,而且年紀大了

同意!似冇練過,就咁走上台唱!好多音都唔準。其實好離譜下

雖然佢真係好靚
但咁既唱功開到4場真係奇跡

佢近年d live都好恐怖
阿mark 發表於 2018-1-27 12:44

之前莎莎嗰個show真係經典 佢把聲好明顯係沉咗同緊咗好多 聽咗愛你多過愛他 台下女主角同天荒愛未老 真係好彩冇用錢入場 見到湯寶如個look仲horrible

今晚 side track

留住有情人
敏感夜
千個晨早
紅河村