返回列表 發帖
咁少人講
【This is MC】澳門見

側田根本就唔紅,連演唱會都冇人講

冇人mark rundown?

同祖兒合唱左會唔會再FLOP

美祖有無唱阿田的歌?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

咁少人講
lemontea1069 發表於 2017-12-9 12:16

等你講。

2nd encore 大合唱美麗之最

有冇rundown?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

有冇rundown?
steph123 發表於 2017-12-9 21:42

同廣州站一樣 係翻唱唔同
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

陳慧琳嘉賓
02 著地 - 鄧麗欣

演唱會唔使點宣傳都爆,點唔紅法
舞來舞去 不日內開始錄音。

I'm very happy to see Janice and Gin supporting Justin.
https://www.instagram.com/p/Bce0isNh1lX/?taken-by=janice_vidal
I talk a lot of BS.

陳慧琳嘉賓
hinz 發表於 2017-12-9 22:48

1st encore
失憶週未 in 16號愛人out

2nd encore
頭條新聞
咖啡因萬歲 in
美麗之罪
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

I'm very happy to see Janice and Gin supporting Justin.
angelicdestiny 發表於 2017-12-9 23:35

女金女銀好姊妹
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

9/12 rundown

我有今日
好人
三十日
Kong
Lately (cover Stevie Wonder)
It Might Be You (cover Stephen Bishop)
矛盾一生 (cover JW)
決戰二世祖
Volar

Heads Up Phones Down (with Dough-Boy)
拜託,我不寂寞
情永落
一念
天空之城 (with Dough-Boy)

命硬

很想很想説再見

B.O.K
紅地毯

不經不覺
男人KTV

Medley: 熱力節拍wou bom ba /眼睛想旅行/See You Again/煞科/心急人上/你唔愛我啦/餓狼傳說/大日子
失憶週末(with 陳慧琳)

Upsidedown
情歌

Encore:
頭條新聞
咖啡因萬歲
美麗之最
02 著地 - 鄧麗欣

angelicdestiny 發表於 2017-12-9 23:35

物似類聚 唱得(live)之人, unlike someone in the background

我有今日
好人
三十日
Kong
It Might Be You (cover Stephen ...
hinz 發表於 2017-12-9 23:55

又話有近年hit song medley 既

艾石仔 發表於 2017-12-10 00:08

熱力節拍wou bom ba /眼睛想旅行/See You Again/煞科/心急人上/你唔愛我啦/餓狼傳說/大日子
近年囉
02 著地 - 鄧麗欣

艾石仔 發表於 2017-12-10 00:08

近年都無hit歌~ 可能阿田有誤

但第一part算係早年hit歌
另一part 迷失期dark歌

讚:Edward Chan正過Mark Lui好多
彈:- 阿田好多時甩/忘詞,又用好多時間回氣⋯
     -  快歌medley有點多餘

至尊碟派台歌幾乎唱晒
可惜,無請第一行VIP上台處女合唱《450蚊》

近年hit song medley係指其他歌手既hit song啊

佢真係好鐘意咖啡因
黎緊concert應該都會有美麗之最啦咁好反應

btw, 佢有小小回塘
好多爆位都爆唔到
同埋唱腔轉左
Kong不肖不信不怕最明顯
同埋第三首就隊支咪比觀眾唱係咩事..

點解個run down咁多cover架?
I talk a lot of BS.

我有今日
好人
三十日
Kong
It Might Be You (cover Stephen ...

好彩冇入場,想聽既歌唱得幾首

呢度咁鍾意側田比送禮
兩個今年既紅館show 側田呢次完全係輸幾皮

隻Never odd or even直頭消失左

紅館出邊黃牛飛,350蚊入場坐AD行

咁多cover歌咩事呀

我有今日
好人
三十日
Kong

矛盾一生好似改左少少詞
從男仔角度出發講迫婚

反應好的話,會出studio version

矛盾一生好似改左少少詞
從男仔角度出發講迫婚

反應好的話,會出studio version ...
l00540 發表於 2017-12-10 10:51

究竟首歌要炒到幾多年LOL....