返回列表 發帖

我怎會如此 - 伍富橋

單選投票, 共有 67 人參與投票
32.84% (22)
5.97% (4)
13.43% (9)
7.46% (5)
40.30% (27)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 我怎會如此
主唱: 伍富橋

派台日期: 2017-8-30

曲: 張家誠
詞: 楊熙
編: 張家誠
監: 韋景雲

呆呆於此 無言與你分別
如何相戀 才能變作感情 未厭倦
還能怎麼 我未知 誰來安撫 無需要
緣來又去 只可證實 人太善變

怎麼努力留戀 仍需 行到此
怎麼美麗回憶 仍然 未抹掉
只得我停留這裡 但你卻已飛走了
怎麼努力回想 何須 行到此
怎麼錯誤攜手 如今 未重要
只需記住這一日 學會甦醒 要笑

從來不知 談情也會很倦
紅紅煙花 原來也會燒完 便厭倦
還能怎麼 過日子 誰能天天 如佳節
緣來又去 只可證實 人太善變

只得我停留這裡 但你卻已飛走了

只想我能忘記你 浪費了我的心跳

好靚仔既鄰家男孩 完

簽名被屏蔽

佢仲好j過0鏗,5 fun

首歌悶到呢

雖然我好想做mv個女主角

成班扮咩聽歌丫
any 肥又係張家誠,不了

星夢好耐無出過男新人
首歌悶左少少,可以有番D澎湃位就好

算係唱得OK,
曲就悶悶地lor

首歌冇乜亮點, 好普通, 唔會大hit

樣加胸加身型 5分

論歌曲的搶耳度, 比起許廷鏗初出道的作品遜色得多, 基本上無記憶點. 星夢的錄音質素一向偏差, 但這次更顯匆忙, 音色非常raw. 伍富橋本人的歌聲亦不突出, 上假音不順, 真聲唱高音也不夠圓潤, 就算走偶像實力派路線也需要磨練.
星夢的歌曲, 從來都被大台日夜吹捧, 但質素未夠就勉強捧上, 弄巧成拙的機會極高, 星夢何時才會學精?
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

論歌曲的搶耳度, 比起許廷鏗初出道的作品遜色得多, 基本上無記憶點. 星夢的錄音質素一向偏差, 但這次更顯匆 ...
hiraoka 發表於 2017-8-31 00:27

Alfred初出道時唱片公司重係星煥,質素尚ok, 但轉左星夢即刻差左。伍富僑如果係星夢想紅一定要拍劇,唔可以只靠唱歌。

都幾大路
好好j
love wins!

普通罐頭 1fun
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

Sell靚仔樣但係歌極差

首歌k得黎幾好聽
同埋佢把聲幾靚 好過同公司嘅另外兩位男歌手~
利申:唔係鏡粉

都仲算過得去 不過不失嘅K歌
不過成首歌唔覺得有乜highlight 普普通通
佢想紅都係要接劇先得 單做歌手都幾難紅

用眼聽歌 5分

He looks a bit like baby Taxi 陳

超級巨聲個時已經覺得佢好靚仔。

佢唱咩我都俾5 fun

個人已經值5分 (滿分只得5分)

佢都算等佐好耐了,好心一早幫佢出歌啦。有點好奇903會唔會播,星夢會唔會有新人獎quota

首歌本身好悶
而且把聲又冇乜記憶點

回復 12# Ching2015

星煥的業務當年基本上係轉晒落去星夢, 人又係個啲, 本質上無乜分別
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

5分歌曲
佢聲低好 歌詞寫得有感覺
感情唔錯,好過師兄鄭俊弘嗰d 戰勝吧
今年男新人王睇好

佢把聲有D似關楚耀x鄭俊弘
整首你當我甚麼之類做劇插曲即刻紅

回復  Ching2015

星煥的業務當年基本上係轉晒落去星夢, 人又係個啲, 本質上無乜分別 ...
hiraoka 發表於 2017-8-31 23:33

但星煥無咁多劇歌。

回復 23# 阿mark

佢吾算等得耐,謝文欣先係等得最耐
當年谷微903好似冇報

回復  阿mark

佢吾算等得耐,謝文欣先係等得最耐
當年谷微903好似冇報
~love1314~ 發表於 2017-9-1 00:38

謝文欣係咪一首自己的歌都無?

謝文欣係咪一首自己的歌都無?
阿mark 發表於 1/9/2017 00:55

https://www.kkbox.com/hk/tc/song ... 4Mocc0PL-index.html

K歌冇問題
但都要夠搶耳先得架

佢都算等佐好耐了,好心一早幫佢出歌啦。有點好奇903會唔會播,星夢會唔會有新人獎quota ...
阿mark 發表於 2017-8-31 22:54

應該唔會再有,不如拍劇吧! 首歌唔夠搶耳,唔易hit, 不如拍劇唱劇歌重好。

熄左MV再聽多次 又真係錄得幾差下
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

佢拎左阿媽支眉筆畫眉?粗到成個蠟筆小新咁

佢把聲底好,可惜技巧差,成個製作一貫星夢水準

我覺得好聽喎
接受佢把聲多過佢班師兄 Fred alfred真係不了
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

佢拎左阿媽支眉筆畫眉?粗到成個蠟筆小新咁

佢把聲底好,可惜技巧差,成個製作一貫星夢水準 ...
kayzzz 發表於 2017-9-2 21:27

第一眼都係望到佢條眉

首歌罐頭到爆

1FUN

計樣計BODY就5分既

4分
聲幾靚
歌都叫OK, 但做第一plug好似差 d
但個樣 ... (我覺得條眉怪怪地) ... not my cup of T

3分

真係日日煲

難得唔係星夢劇集歌

淨係樣同聲線都5分啦
但佢可以唱得好D囉

唔知佢唱快歌會點
唱快歌可以露下佢身材

唔知佢唱快歌會點
唱快歌可以露下佢身材
721AXA 發表於 2017-9-10 14:03

Get him wet?

回復 42# 721AXA

情歌跳舞歌都得 我信

聽多幾次又覺得幾好聽

抄手中沙,1分

日日聽
好聽 大家應該推下

日日聽
好聽 大家應該推下
panpan2144 發表於 2017-10-8 12:48

我每日都上YOUTUBE聽同睇幫佢推高CLICK RATE

大路情歌,冇乜特式,不過新人頭炮都正常嘅!
MSRE

Ot:其實佢係咪hehe lol