返回列表 發帖
個Cover做咩好似我霏隻My January第二版咁

deluxe版真係好deluxe
塊面多啲肉
個身又闊啲
好滿足
想買

btw 佢揸住嗰支野係咪蝦餃老母拍concert poster ...
jose 發表於 2017-9-2 11:30

點可以做到同一個set第二張闊咁多

其實包包面有咩問題,我覺得算系Gin 特色,就系你地依班人,搞到個個女仔都想V面,跟住人地走去整容又笑9人 ...
loowee 發表於 2017-9-2 13:06

Plug曌咪好囉,upbeat好多囉,
隨風而來/今朝有酒/live都中版至輕快,
比其餘嗰埋面目模糊既悶歌好n多,
Tr ...
stephybest 發表於 2017-9-3 11:15

係咪驚班DJ唔識讀個名唔播上榜

Frankiekiekie 發表於 2017-9-3 13:45

咩姐 真系唔明包包面有問題 跟住到時人地走去整個V剎面出黎 你地又笑9人地蛇精整容怪  
就好似霏霏咁 以前個個笑佢豬膽鼻 之後個鼻整到成個李玟咁 又笑人
女明星有時真系好慘 做乜都死

咩姐 真系唔明包包面有問題 跟住到時人地走去整個V剎面出黎 你地又笑9人地蛇精整容怪  
就好似霏 ...
loowee 發表於 2017-9-3 16:25

唔好咁認真啦。 擺明係反煎

個名叫"李碧嬌"真係易記過"李幸倪"
boy4dudes 發表於 2017-9-2 22:00

不如叫李幸兒仲好啦

簽名被屏蔽

環球marketing/pr都係唔識幫佢
碟cover都揀得差過人

想睇SHOW但普通版封面靚D

好耐冇試過買隻碟有咁多隻未曝光的歌了, 久違了的新鮮感/神秘感

回復 61# lblemon

先出碟再慢慢plug 環球心唸 兩冠在手 下星期出碟第三plug,年尾第四plug 女金至尊仲唔係美gin
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢講o左下一 plug 係 "快歌",
希望係讀音 "照" o個首啦~ (如果環球的策略冇臨陣改的話)

佢講o左下一 plug 係 "快歌",
希望係讀音 "照" o個首啦~ (如果環球的策略冇臨陣改的話) ...
yanchapahsuk 發表於 2017-9-4 10:44

或者係 今朝有酒,

唔知邊首快歌好聽d

暫時試聽覺得今朝有酒最正
應該話其實全隻碟都好有驚喜
以為會係全碟都係空姐、和每天講再見嗰種慢歌
點知大部分都係快歌
真心有興趣買一隻
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

想睇SHOW但普通版封面靚D
lblemon 發表於 2017-9-4 01:01

CD cover sticker says it is 雙封面, hopefully it's true.

http://www.yesasia.com/global/live-in-the-moment-cd-dvd/1061847361-0-0-0-zh_TW/info.html

Click the CD cover photo.

CD cover sticker says it is 雙封面, hopefully it's true.

Click the CD cover photo.
boy4dudes 發表於 2017-9-4 13:55

咁就好了

回復  lblemon

先出碟再慢慢plug 環球心唸 兩冠在手 下星期出碟第三plug,年尾第四plug 女金至尊仲 ...
黃家正 發表於 2017-9-4 02:49

但第一冠 ap唔高其實唔着數

今年就算計埋aga 有十大, umg 都係 2X十大+女銅咋喎, 有至尊唱片真係唔出奇
(Janice 播到失禁咁呀實女金啦)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

首曌個背景太似呢首

嬌出碟?第一張勁似
Be Happy.  

UM Webzine fb:

Gin Lee即將在9月8日推出全新專輯 <Live in the Moment>,歌曲更是現場同步錄音,出碟前一晚Gin將會率先唱新碟從未曝光新歌

9月7日晚上9點,UM Webzine Facebook Music Live見!

Gin Lee新碟teaser 果首歌,唔通係3rd plug ?

Gin Lee新碟teaser 果首歌,唔通係3rd plug ?
Nathan 發表於 2017-9-7 07:47

個首係隨風而來.隨風而去
Teaser聽落去好吸引!!!唔係悶歌!!勁期待
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

美煎真係要減肥

美煎真係要減肥
lblemon 發表於 2017-9-7 10:53

但有d肉地先正

美煎真係要減肥
lblemon 發表於 2017-9-7 10:53

Gin lee跑開步咁fit都仲要減?

但有d肉地先正
Nathan 發表於 2017-9-7 12:55

而家腰粗,面都開始包包地,以前BMA年代好弗好性感

Gin lee跑開步咁fit都仲要減?
stephybest 發表於 2017-9-7 13:19

體格可以係FIT 既,但身型确實粗線條左

Gin Lee 小、中學時候是一名短跑健將, 並以成為國家運動員為目標。但因傷患不能繼續, 改向音樂發展。而家跑步 keep fit 應該要就住就住。期待 next plug

第三PLUG 应该是 曌    好有型啊~~~

明明只不過係特別版封面拉闊咗

第三PLUG 应该是 曌    好有型啊~~~
youfuqi 發表於 2017-9-7 17:02

你又知?

明明只不過係特別版封面拉闊咗
jasonng 發表於 2017-9-7 18:30

我望親個心口位都見到兩邊黑咗一撻諗起其他嘢
透視裝咁

你又知?
Nathan 發表於 2017-9-7 18:49

希望咯

正到呢... 聽日放學即刻衝去買先
諗緊買平裝版定 Deluxe
想去個 Live 但未必得閒
二〇二三年度全女班投票

正到唔識點排
除左 Track 1
其餘個 7 首我都好愛
cheesin album of the year
至尊碟 plsssssssssssss
二〇二三年度全女班投票

快快手聽左一次
輕快版歌比較多
但d曲寫得好散 又show唔到把聲
慢歌冇一首夠雙雙同月球高質
總括其實仲悶過BeGin

同埋空姐個mixing 真係好差好差 成隻碟聽好突出 好似聽緊10幾年前2MB mp3檔咁 點學人走HiFi路線呀?

我有 d 失望的係 <好風如水>
可能我聽覺唔多好, 唔係好聽到Gin唱緊乜…… d 字好難聽清楚 = =
搞到 ... 好眼訓 @@

隨風而來.隨風而去 / 今朝有酒 / 曌 / 緣兩半 都好正wor!!!
我覺得呢隻整體好過beGin wor
環球留返d正野年尾plug希望可以搶多d ap爭至尊碟/女金
Btw 緣兩半有hit潛質,之前應該plug
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

聽左一次 覺得大部分未派台既都好過兩首派台歌
雖然仲係未算好好 不過已經唔錯 尤其係輕快歌 暫時最有印象係第一首
不過我覺得隻碟最大問題係歌有歌去 人有人唱 兩者撞埋一齊好怪

成隻碟曲風好新鮮,個flow完全估唔到
雖然隻碟無雙雙hit歌,但overall正過Begin

我有 d 失望的係
可能我聽覺唔多好, 唔係好聽到Gin唱緊乜…… d 字好難聽清楚 = =
搞到 ... 好眼訓 @@ ...
yanchapahsuk 發表於 2017-9-8 01:10

我聽到佢唱衛蘭@@

頭兩plug 真係穩陣得太緊要
環球學埋英皇d套路

隻碟係好聽嘅!「隨風而去」「今朝有酒」「日月空」都好搶耳,覺得Gin好適合唱輕快嘅歌,把聲好powerful!點解頭兩plug都要係慢歌.(年頭仲要plug隻唔入碟嘅翻唱歌)...
舞來舞去 不日內開始錄音。

一陣去買先
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

去緊買

樓上兩位放lunch去買啊

曌 同 緣兩半 好林憶蓮
全部快歌都好catchy
一早應該要plug快歌啦阿duncan牙

http://www.joox.com/#/albumDetail?id=2231673
JOOX今次唔使VIP都有得聽

我覺得好風如水最突出 好正
緣兩半勁好聽 秒殺兩首主打慢歌
Live又係幾正喎
相反幾首輕快都幾好 但有啲面目模糊

----------------------

隨風而來 隨風而去
曲: Christoffer Lauridsen / Ida "LaFontanie" / Christian Fast / Didrik Thott
詞: 梁栢堅
編: Fergus Chow / Derrick Sepnio
監: 馮翰銘

和每天講再見
曲: 馮翰銘 / Gin Lee (李幸倪)
詞: 林夕
編: 馮翰銘

空姐
曲: Eye Fung
詞: 林若寧
編: Fergus Chow
監: Eric Kwok

今朝有酒 feat. C君
曲: Shorya Sharma / Yeng Constantino
詞 & Rap : C君
編: 馮翰銘 / Fergus Chow

曲: Derrick Sepnio@JTW / Fergus Chow
詞: 周耀輝
監: 馮翰銘 / Fergus Chow

好風如水
曲: 馮翰銘
詞: 藍奕邦
編: 馮翰銘

緣.兩半
曲: Brian Yip
詞: 潘源良