返回列表 發帖
買左特別版但睇唔到個show
有無人想睇(PM me)

#Gin粉only
hehehaha 發表於 2017-9-12 00:17

即係d飛派曬
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

即係d飛派曬
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 08:47

唔明點解你覺得這表示D票派晒?

今日係沙田cd warehouse竟然話賣晒
kevinlai1621 發表於 2017-9-11 22:25

豪華版賣晒一D都唔奇

普通版賣晒就有D奇

豪華版賣晒一D都唔奇

普通版賣晒就有D奇
lblemon 發表於 2017-9-12 11:34

豪華版都賣曬仲點送飛。。。

Show出黎無, 問完都話無

豪華版都賣曬仲點送飛。。。

Show出黎無, 問完都話無
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 11:55

贊助商應該hold起唔少飛,舊年都係
Btw TKO CD WAREHOUSE 豪華版都賣哂了
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

豪華版賣晒一D都唔奇

普通版賣晒就有D奇
lblemon 發表於 2017-9-12 11:34

知唔知今次個場幾大?
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2017-9-12 12:00

除左冠名贊助保險公司HOLD 票外, 買SHURE 特定貴價動鐵耳機都送2張票

知唔知今次個場幾大?
fifty1205 發表於 2017-9-12 12:02

會展5 (好似5G),似乎大過上次HITEC rotunda 3卦。

fifty1205 發表於 2017-9-12 12:00

估唔到個場大左都咁快爆

估唔到個場大左都咁快爆
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 12:20

只係爆左球記豪華版QUOTA姐

隨風而來 隨風而去
3PLUG了 ~~~~全碟最爱

買左特別版但睇唔到個show
有無人想睇(PM me)

#Gin粉only
hehehaha 發表於 2017-9-12 00:17

Pmed
Happy and Blessed.

可能我用錯形容詞
我覺得成隻碟嘅編法同唱法都係往hifi碟呢個方向
但mixing出來嘅效果好差 ...
JayantL 發表於 2017-9-11 13:59

可能環球專登, 為左之後出d咩sdcd/黑膠舖路 lol
btw 覺得live recording形式浪費左三首中版歌既編曲
多返d mixing應該會再好d

可能環球專登, 為左之後出d咩sdcd/黑膠舖路 lol
btw 覺得live recording形式浪費左三首中版歌既編曲
chkalu 發表於 2017-9-12 14:33

可能多返D mixing 既 versions 會出 Live In The Moment And More Remixes CD

呢隻已經比起上隻差

聽咗一排:

Live = 隨風而來隨風而去 > 緣兩半 > 空姐 > 和每天講再見 > 好風如水 > 今朝有酒 = 曌

後半張好hifi feel,取名土到爆。而且話一take過錄音,甘點解《空姐》、《和每天講再見》葛錄製效果明顯不一樣?而且又系分開派臺,究竟系真定系宣傳伎倆訛人?

今次仲出唔出韓國版

終於買左 120
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

玩facebook game 會送飛,shure 代理個page。

簽名被屏蔽

終於買左 115
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

啱啱係旺角hmv買左deluxe version $239打八折(新店開張優惠) = $191

點解我盒deluxe入面有兩張換票證

stephybest 發表於 2017-9-16 20:10

應該開心至係喎

stephybest 發表於 2017-9-16 20:10

點解咁好ga
肥婆馬上收皮

音樂會即係gin開不到紅館?女銀都開不到紅館,反而女銅開到
Kaybb 發表於 2017-9-2 13:17

女銅明顯紅過女銀啦

我盒普通版都有兩本歌詞書…
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

多到派唔哂

係唔係限量版已經好多店賣曬?

teennum1 發表於 2017-9-17 00:38

行左兩間都冇deluxe...第三間先買到

teennum1 發表於 2017-9-17 00:38

德福HMV好似仲有十幾隻
前兩日見到尖沙咀節拍都有
肥婆馬上收皮

我盒普通版都有兩本歌詞書…
John 發表於 2017-9-16 22:00

我deluxe 版都係有兩本歌詞書,如果係多張飛就好了。

終於買到, 係旺角HMV
段making of 真係好好睇好感動

終於買到, 係旺角HMV
段making of 真係好好睇好感動
kevinlai1621 發表於 2017-9-17 21:04

Making of 似Gin Lee 尋夢之旅多過隻碟making of
肥婆馬上收皮

Making of 似Gin Lee 尋夢之旅多過隻碟making of
fifty1205 發表於 2017-9-17 22:05

agger 明明就係 making of gin lee

佢對廣東歌同香港樂壇真係好有誠意
又讀餐牌又煲劇刨字幕又查字典寫拼音又自己練一百次先錄音
希望 903 可以嘉獎一吓 gin lee 呢份誠意喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

making of真係好感動好好睇!!

利申 未睇

fifty1205 發表於 2017-9-17 22:05

其實個故仔好似係雙雙宣傳時903訪問講過不過今次多左好多畫面, 感動就得

電腦無CD Rom, 睇唔到making of :(

和每天讲再见 很耐听 刚听觉得一般
现在越听越好听.....
gin lee 需要一首hit歌 不然存在感太低了

啱啱係旺角hmv買左deluxe version $239打八折(新店開張優惠) = $191
阻住 發表於 2017-9-16 18:22

我$167

和每天讲再见 很耐听 刚听觉得一般
现在越听越好听.....
gin lee 需要一首hit歌 不然存在感太低 ...
youfuqi 發表於 2017-9-18 17:38

空姐同和每天講最見都係同一感受一開始覺得好一般,越聽越好

唔知仲有無deluxe版賣? 想買多隻

岩岩睇完making of! 有感動哦

緣兩半真係悶到訓著得黎又好好聽

Perfect album! Really like <Live> and <今朝有酒 (feat. C 君)>
Live is very similar style of song to one of Karen Mok's song also call <Live> from her mandarin album back in 2007. Anyhow Live in the moment is an important album to canton pop and overall Gin lee makes canton pop her own. A credible and well respected singer in my books.

緣兩半真係悶到訓著得黎又好好聽
JasOh103 發表於 2017-9-25 00:30

我都好鍾意緣兩半

Nathan 發表於 2017-9-22 23:23

HMV有
肥婆馬上收皮

用下腦都知個封面會搵埋阿SA影啦
嬲㗎嘛
hehehaha 發表於 2017-9-2 22:43

揾埋阿SA 影真係几可亂真

Nathan 發表於 2017-9-22 23:23

今日見hmv仲有好多,賣 $239