返回列表 發帖
睇完making of搞到我好想食芙蓉Gin
蛋飯
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

根據上次演唱會情況
完美主義者麻煩演唱會前成張飛影底留念
否則喊三聲都唔會比番你

根據上次演唱會情況
完美主義者麻煩演唱會前成張飛影底留念
否則喊三聲都唔會比番你 ...
lmml4 發表於 2017-9-29 17:05

係咪到時先劃位? 要幾早到?

Nathan 發表於 2017-9-30 14:26

好似係拎住張換票證去拎飛

上次冇劃位

成張飛收
先到先攞位,唔設劃位

成張飛收
先到先攞位,唔設劃位
lmml4 發表於 2017-10-1 09:31

網上好似話跟碟既飛先可以坐G區,即係最後,唔知係咪真

網上好似話跟碟既飛先可以坐G區,即係最後,唔知係咪真
Nathan 發表於 2017-10-1 12:32

所謂分區,只不過係前排嘉賓粉絲坐
中後排飛位任選唔嬲(嘉賓粉絲無份)
你越遲越後

首首歌都咁高質真係好難得><

Live - show到唱歌魅力
今朝有酒 - 好有活力既一首歌 雖然c君突然介入好怪
空姐 - 歌詞、旋律都暗示緊一種矛盾的無奈
和每天講再見 - 歌詞完勝 (雖然melody 真係有d 罐頭)
緣.兩半 - show 唱功
隨風而來·隨風而去 - 有少少王菲既夢中人feel

咁多首歌都有點到題 概念統一已經好難得lol (拎至尊碟冇意見)
係而家連大碟都唔知仲有冇人出既時代 仲維持到咁既水準 真係好outstanding
p.s做音樂唔係下下都要大量粗製濫造K歌架!

緣兩半堅正
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

agger 明明就係 making of gin lee

佢對廣東歌同香港樂壇真係好有誠意
又讀餐牌又煲劇 ...
616.1314 發表於 2017-9-17 22:13

希望gin lee女金
唔想d人以為食下薯片就可以攞金獎
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

一陣去買先
John 發表於 2017-9-8 11:38
終於買左 120
John 發表於 2017-9-16 02:31

點解你可以去買咁耐先買到?普通版斷市?

點解你可以去買咁耐先買到?普通版斷市?
hehehaha 發表於 2017-10-3 00:30

因為我第一日走左數
把心一橫決定谷第二週銷量

因為我第一日走左數
把心一橫決定谷第二週銷量
John 發表於 2017-10-3 02:41

唓,仲以為你第一日買特別版
第二個星期買普通版

利申:買左特別版但覺得牙Gill封面靚啲

唓,仲以為你第一日買特別版
第二個星期買普通版

利申:買左特別版但覺得牙Gill封面靚啲 ...
hehehaha 發表於 2017-10-3 03:19

想買張飛

Deluxe Version sky music依家賣$165

Deluxe Version sky music依家賣$165
阻住 發表於 2017-10-4 17:41

跳樓價呀
Gin Lee大平賣

聽晚個show幾耐?

聽晚個show幾耐?
Nathan 發表於 2017-10-5 22:07

最多咪唱十幾首歌,個幾鐘咁囉

最多咪唱十幾首歌,個幾鐘咁囉
stephybest 發表於 2017-10-5 22:39

最好有定心理準備阿公會嚟做嘉賓, 會演講半粒鐘

最好有定心理準備阿公會嚟做嘉賓, 會演講半粒鐘
阻住 發表於 2017-10-5 22:50

如果係既話 唔該和每天唱兩次
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

如果係既話 唔該和每天唱兩次
HOTMAN 發表於 2017-10-6 17:17

和每天 和每天 和每天 和每天 和每天 和每天

夠唔夠???

和每天 和每天 ...
John 發表於 2017-10-6 17:30

升唔升到咁多個key丫
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今次唔同上次喎,上次任你坐,今次換完飛有seat no

今次唔同上次喎,上次任你坐,今次換完飛有seat no
stephybest 發表於 2017-10-6 18:31

分到坐邊區?

我聽到有人坐F行
C-E唔知有冇
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

分到坐邊區?
阻住 發表於 2017-10-6 18:35

Red zone

Red zone
stephybest 發表於 2017-10-6 18:45

Red zone唔係都前咩

好後悔無買到deluxe換飛
就算睇唔到都可以攞去炒 聽講有市場喎 唔係唔會賣得咁好

今晚good show
等睇一姐魔咒走音
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Red zone
stephybest 發表於 2017-10-6 18:45

我換左yellow zone
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我換左yellow zone
fifty1205 發表於 2017-10-6 19:35

Me too

睇Gin好多中坑同中女

就黎全場坐滿

希望有去嘅可以update下rundown, thanks ~

Rundown
和每天講再見
空姐
月球下的人 Chamber Music Version
今天終於一人回家

緣.兩半
含蓄
芝麻開門
好風如水

1st date

今朝有酒
隨風而來 隨風而去

Encore
Live
雙雙
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Rundown
和每天講再見
空姐
月球下的人 Chamber Music Version
今天終於一人回家 ...
fifty1205 發表於 2017-10-6 21:01

今天終於一天回家!

咁快唱左頭兩plug :0

而家ending 唱雙雙lu

好悶…

仲有講這對白對果隻

有FF潛水會同隨風一齊唱
但聽到今天終於一人回家都滿足左

個show太短,d人想high已經完show,應該唱多幾首快歌

睇Gin好多中坑同中女
Nathan 發表於 2017-10-6 20:21

我後面幾行班中坑好high...

點解會臨尾香
叫人唱雙雙chorus但係冇人唱
最後自己唱返
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

個show太短,d人想high已經完show,應該唱多幾首快歌
Nathan 發表於 2017-10-6 22:09

同意,起碼應該加型人道

點解會臨尾香
叫人唱雙雙chorus但係冇人唱
最後自己唱返
cymusic 發表於 2017-10-6 22:18

應該係入嗰個位唔太明顯,大部分人唔識入,最後大合唱 心裡 都叫救返得既

空姐 配唱好有問題
門口頭有幾行吉位,Duncan也停低觀察⋯

Show後愛上了《今朝有酒》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

應該係入嗰個位唔太明顯,大部分人唔識入,最後大合唱 心裡 都叫救返得既 ...
nth 發表於 2017-10-6 22:26

Yes,唔識入。

空姐 配唱好有問題
l00540 發表於 2017-10-6 23:23

係,chorus好難聽

個騷85分
彈:
美煎始終未唱熟球記的慢歌,頭兩隻同個band唔太夾,細聲唱低音時聲沙質素欠佳。
未修身,睇落肥肥地

讚:
今次第一部分個氣氛營造得幾好,幾relaxing,白色長裙隨風搖曳,温柔嫵媚,亦好襯果四隻歌,美煎啲走位,身體語言都係配合的。編曲、道具,成個arrangement都順眼、悅耳。
今次完全用自己歌做音樂會,冇借助別人金曲,但仍然有良好的視聽之娛,美煎和制作團隊比上次成熟。