返回列表 發帖
CD 1:
01. 隨風而來.隨風而去
02. 和每天講再見
03. 空姐
04. 今朝有酒
05. 曌
06. 好風如水
07. 緣.兩半
08. Live
CD 2: Bonus Tracks
01. 和每天講再見 (Gin Lee (李幸倪) +蘇永康)
02. 和每天講再見 (Night Remix)

CD 1:
02. 和每天講再見
03. 空姐
04. 今朝有酒
05. 曌
06. 好風如水
07. 緣.兩半 ...
艾石仔 發表於 2017-12-1 23:19

source?幾時出呀 聽聽下又覺得隻碟買得過

source?幾時出呀 聽聽下又覺得隻碟買得過
wilson0091 發表於 2017-12-1 23:38

李幸倪 (Gin Lee) - Live in the Moment (聖誕慶功版2CD)
首批附送全新大海報一張
Release Date 13-DEC-2017
普天同慶 活在當下12月13日隆重上市 追加No.1歌曲” 和每天講再見” 兩個特別版本及全新設計小冊子(附加更多精美相片)

對新version好失望,仲以為CD2係音樂會
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

下一plug係咪和每天講再見 (Night Remix)

下一plug係咪和每天講再見 (Night Remix)
阻住 發表於 2017-12-1 23:50
期待29AP第3位

環球出咁多個version托咩
出新歌好過啦

好感恩呀
聖誕要繼續Live in the Moment!
演唱會又多兩首歌唱!
Happy and Blessed.

留返2018農歷新年賀年慶功版先買
可能到時收錄返「come with me」、「型人道」同「天變地變情不變」

對新version好失望,仲以為CD2係音樂會
fifty1205 發表於 2017-12-1 23:46

可能之後仲有呢個VER出呢~~

歌手:Gin Lee
唱片名稱:Live in the Moment(聖誕慶功版2CD)
唱片封面:

推出日期:2017/12/13
唱片類型:2CD

TrackList:
CD 1:
02. 和每天講再見
03. 空姐
04. 今朝有酒
05. 曌
06. 好風如水
07. 緣.兩半
08. Live
CD 2: Bonus Tracks
01. 和每天講再見 (Gin Lee (李幸倪) +蘇永康)
02. 和每天講再見 (Night Remix)

附加資料:
冠軍之最 金唱片銷量保證

普天同慶 活在當下12月13日隆重上市 追加No.1歌曲” 和每天講再見” 兩個特別版本及全新設計小冊子(附加更多精美相片)
首批附送全新大海報一張

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

封面好Fiona Funny Girl

睇來會plug 和每天講再見 合唱版
10大預訂

AGA既 3am 咪凍過水
Let’s Сelebrate

希望派Night Remix搶至尊歌
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

睇來會plug 和每天講再見 合唱版
10大預訂

AGA既 3am 咪凍過水
solo-K 發表於 2017-12-2 07:29

合唱版一早plug咗仲上埋榜
隻night mix就希望唔好派啦
上年雙雙remix年尾返plug已經好柒

唱片名稱:Live in the Moment(聖誕慶功版2CD)
唱片封面:

唱片類型 ...
hinz 發表於 2017-12-2 02:19

雖然無阿Gill加持
但應該有得Re-entry啩
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Gin Lee d眼神好誘惑
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唱片封面:

唱片類型 ...

普天同慶 天后出碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

又嚟呃錢
環球真係好嘔心
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

又嚟呃錢
環球真係好嘔心
kevinlai1621 發表於 2017-12-2 16:50

買咗黑膠但又想聽阿公唱和每天嗰班人點算

買咗黑膠但又想聽阿公唱和每天嗰班人點算
hehehaha 發表於 2017-12-2 18:43

可能出7吋黑膠唱片
Side A 和阿公講再見
Side B REMIX

以一隻第二版黎講好唔吸引~ 好心送幾首音樂會嘅live啦

btw fiona funny girl個封面完勝呢個版~

叫做庆功版係咪寸左啲呀

點解唔叫  和每天講再見 (Nights Without You Remix)

出咁多版...好overkill。
I talk a lot of BS.

叫做庆功版係咪寸左啲呀
lblemon 發表於 2017-12-3 00:02

普天同慶 活在當下" 呢句都好格硬串埋兩個concept,明明本身d歌好fit 個concept,而家好似有野distract 左,最重要係呢隻碟d歌冬天味唔重 (至少同eason隻準備中果種冬天味差好遠)

可能出7吋黑膠唱片
Side A 和阿公講再見
Side B REMIX
boy4dudes 發表於 2017-12-2 19:40

我要
Side A 和阿公講多次再見 / REMIX
Side B 型人道(Solo Mix) / 天變地變情不變

大吉大利 活在當下 新年恭賀版 附送全新設計利是封,內含散唔哂嘅紅館飛
無懼受難 活在當下 復活再生版 收錄和每天講再見(Live reborn version)
珍惜時光 活在當下 清明追憶版 加收一年前新歌天變地變情不變
勁歌熱舞 活在當下 暑假發燒版 42吋高清黑膠發燒大大大碟,校長型人道強力助陣
一家團圓 活在當下 中秋圓月版 特別收錄環球全體女歌手歌曲賀團圓,包括Come with me 3AM Night Without You

甜蜜癡纏 活在當下 情人送禮版 追加連續三年冠軍歌 和每天講再見(不和AGA合作版)
成就達成 活在當下 環球四白金版 重新收錄Begin + Begin and more + Live In The Moment + 紅館演唱會四合一回顧碟

大吉大利 活在當下 新年恭賀版 附送全新設計利是封,內含散唔哂嘅紅館飛
無懼受難 活在當下 復活再生 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-3 11:35

救命,笑到癡線

叫做庆功版係咪寸左啲呀
lblemon 發表於 2017-12-3 00:02

慶祝蝕本就真,隻隻碟都無限送飛

簽名被屏蔽

最下正中似徐子珊
中間似阿嬌
右邊中間似kay
究竟gin lee真身果樣係點?
Kaybb 發表於 2017-12-3 21:05

仲有黃翠如

無懼受難 活在當下 復活再生 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-3 11:35

寧願咁:
Live In The Moment 365 version
普天同慶,隨碟附送365個封面月歷
特別版CD及DVD收錄和每天講再見 純音樂 / karaoke version
可以日日跟住唱 每日和Gin Lee講再見

原來文案仲有一句
冠軍之最 金唱片銷量保證
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

寧願咁:
Live In The Moment 365 version
普天同慶,隨碟附送365個封面月歷
特別版CD及DVD收錄和每天講 ...
hehehaha 發表於 2017-12-4 01:36

其實每日一版本咪可以符合和每天講再見

其實每日一版本咪可以符合和每天講再見
sunnyay1231 發表於 2017-12-4 18:01

咁會出到世界末日wo
浪費緊地球資源

好耐好耐都無試過有碟出到SECOND EDITION 了

好耐好耐都無試過有碟出到SECOND EDITION 了
matthewyky 發表於 2017-12-4 18:16

2016 Ginadoll - AGA
2016 Joyce - Joyce Cheng
2016 / 2017 Welcome 2 My Destination - Sukie S
2017 欣賞 - Alan Tam

新碟宣傳訪問都up活在當下,悶唔悶啲

新碟宣傳訪問都up活在當下,悶唔悶啲
lmml4 發表於 2017-12-5 02:55

gingin應該成日喺wechat share呢啲圖俾frd子<3
Happy and Blessed.

唱片封面:

唱片類型 ...

周麗淇  鍾嘉欣  謝安琪

黃翠如  陳妙瑛  林憶蓮
蔡卓妍  徐子珊  鍾欣潼

其實,個封面真係好眼花...
同埋環球咁谷Gin Lee法真係玩命...

究竟仲有無派 plug 啊

究竟仲有無派 plug 啊
xteve 發表於 2017-12-5 19:32
可能星期三下午先派
希望派《曌》, 雖然我自己上左《緣 ‧ 兩半》

可能星期三下午先派
希望派《曌》, 雖然我自己上左《緣 ‧ 兩半》
boy4dudes 發表於 2017-12-5 21:15

《緣 ‧ 兩半》

垃圾環球肯派歌未呀
至尊碟就派Track 4-8其中一首啦
至尊歌就night remix瘋狂加啦

垃圾環球肯派歌未呀
至尊歌就night remix瘋狂加啦 ...
JasOh103 發表於 2017-12-6 00:12

環球係醒目既要爭至尊碟就一早收錄埋天變地變情不變 當係live in the moment個project
個Night mix 就真係唔好派啦,呢個so called第二版已經柒到喊

環球係醒目既要爭至尊碟就一早收錄埋天變地變情不變 當係live in the moment個project
個Night mix 就真係 ...
hehehaha 發表於 2017-12-6 00:25

上年雙雙單野咁難睇就知環球乜都做得出

都係玩曲線姐 私心想佢派多首快歌 不過好似話緣兩半啱冬天
明年又應該會繼續派慢歌為主 所以又唔想佢今次呢隻碟4plug有三首都係慢
既然霏姐改唱福音歌 咁年尾自信快歌呢個quota留比 曌 啦!

Ok wor個mix

Agree 真心如果一早派呢個mix好過同粟米糠合唱
咁當然 首歌係還不錯 但真係有啲死谷爛谷
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

垃圾環球肯派歌未呀
至尊歌就night remix瘋狂加啦 ...
JasOh103 發表於 2017-12-6 00:12

懷疑會放棄隻碟
一月直接派新K歌
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒