返回列表 發帖
懷疑會放棄隻碟
一月直接派新K歌
John 發表於 2017-12-14 10:25
可能又派翻唱歌K歌, 準備整張新歌+翻唱碟 (好似泳兒隻鏡像)

懷疑會放棄隻碟
John 發表於 2017-12-14 10:25

唔會啦
簡約再生版都未出

兩本booklet 同入面個CD盒 個size 唔一
一齊放入紙套 搞到有gap
個封面套 夾到扁晒咁
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

環球文案:

今個聖誕有Gin嘅靚聲陪住大家,感覺特別Warm~

環球文案:

newguy 發表於 2017-12-16 10:37

好噴。。。
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

好噴。。。
John 發表於 2017-12-16 11:13

凍到。。。。。。。
DM多仔多到覆唔哂

環球文案:

newguy 發表於 2017-12-16 10:37

每次聽完 緣兩半,都好想同Gin平安夜一齊燭光晚餐,諗起都Warm~

可能星期三下午先派
希望派《曌》, 雖然我自己上左《緣 ‧ 兩半》
boy4dudes 發表於 2017-12-5 21:15

本來唔想自 Plug,不過真係等唔及,再唔 plug 就無女二了。本週我都上左緣。兩半

希望真係 Official plug
唔知新版會上銷量榜嗎

美煎話佢拍緊MV
唔知係咪呢隻碟嘅歌呢~~

美煎話佢拍緊MV
星夢情真 發表於 2017-12-17 22:49

可能係空姐合唱版 duet with Eric kwok

今次Gin Lee專輯《Live in the Moment》特別推出聖誕慶功版,收錄2CD,同樂迷齊齊慶祝聖誕節!而bonus tracks內將追加收錄No.1歌曲〈和每天講再見〉的兩個特別版本,更內附全新設計小冊子及更多精美相片,好想即刻落舖買返張!
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

今次Gin Lee專輯《Live in the Moment》特別推出聖誕慶功版,收錄2CD,同樂迷齊齊慶祝聖誕節!而bonus trac ...
John 發表於 2017-12-19 14:18

環球真係好低能,出聖誕版都唔幫美Gin錄首聖誕歌搶下AP
唔唱廣東唱英文都好呀

快d plug 緣 ‧ 兩半啦
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

美煎話佢拍緊MV
星夢情真 發表於 2017-12-17 22:49

可能係 曌 Remix featuring Kelly

愈聽得耐和每天講再見,就好想幫佢係每個長音/尾音度加返d衛蘭式轉音
衛蘭會唔會考慮翻唱比gin lee聽和女金講再見

ricnature 發表於 2017-12-19 20:17

隻碟應該已經收皮
環球作風

ricnature 發表於 2017-12-19 20:17

好中意

緣 ‧ 兩半。。。

聖誕版/元旦版個黑膠究竟幾時出
個聖誕都就黎完
歌又唔派

幾時會有 活在當下 版

估唔到性誕版上到銷量榜
今次冇音樂會飛送 點算好

估唔到性誕版上到銷量榜
今次冇音樂會飛送 點算好
John 發表於 2017-12-22 21:42

蘇永康好hit

上年雙雙單野咁難睇就知環球乜都做得出

都係玩曲線姐 私心想佢派多首快歌 不過好 ...
JasOh103 發表於 2017-12-6 00:34

環球好聽話
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

環球好聽話
JasOh103 發表於 2017-12-26 12:45

唔知有冇第五plug緣兩半!

Plug得好 雖然應該冇得播 bye

竟然plug曌

蘇永康會唔會去chitchat?唔去嘅話 gin係咪無十大
舞來舞去 不日內開始錄音。

今年3隻候選至尊碟都係藍色
- Live in the Moment
- 30克
- Love and the other Things
hehehaha 發表於 2017-9-2 17:43

最尾由白色既The drug called music跑出!

最尾由白色既The drug called music跑出!
John 發表於 2017-12-26 14:02

Live in the 毛文 聖誕版都係白色喎,反gin可恥

雖然我今年撐王菀之拎女金

但環球咁廢既,隨風落左榜應該都要plug 下一首 嘗試爭下女金 /至尊碟啦

好聽wor
希望派埋
下年再攞過十大

好聽wor
希望派埋
下年再攞過十大
John 發表於 2017-12-31 15:01

同意!一定完勝2018既歌!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

隻碟越loop越好聽
例如緣兩半、今朝有洒 同 Live
希望可以派多首的話係以上其中之一

希望派好風如水 誘惑uncle們

新年願望:
希望兩年內 樂壇可以和Gin Lee講再見

新年願望:
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 19:49

我奉愛之名驅走你體內個惡魔
18年要互傳一聲慰問 從此不記恨
要看見溫暖的眼神 無條件降臨 熱情的送贈

希望派好風如水 誘惑uncle們
HOTMAN 發表於 2017-12-31 19:24

好

新年願望:
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 19:49

你一定會再見到佢 放心

新年願望: 曌 The Remixes EP
01. 曌 (Come Celebrate! Remix) featuring Kelly
02. 曌 (Come Dance With Me Remix) featuring Kary
03. 曌 (Disco Granny Version) featuring Prudence
04. 曌 (Hehe vs. Sheshe Version) featuring 藍奕邦
05. 曌 (Godfrey Gao Is Mine Remix) featuring AGA (sampling The Boy Is Mine - Brandy/Monica)

新年願望: 曌 The Remixes EP
01. 曌 (Come Celebrate! Remix) featuring Kelly
02. 曌 (Come Dance With M ...
boy4dudes 發表於 2017-12-31 23:13

03 笑o左
Granny ...

究竟個post幾時lock?
班gin粉日日係度推post好煩
又唔係講隻碟
我就成日講隻碟啦
Live同緣兩半真係遺珠黎
希望會plug

又唔係講隻碟
我就成日講隻碟啦
...
hehehaha 發表於 2018-1-1 00:51

特別係自己覆自己個d

反OT:去carousell 定 普通唱片鋪買隻碟好? carousell有人賣成$70個價好吸引,想買黎派街坊

新一年祝大家Live in the moment 好風如水

隻碟真係好好聽

又唔係講隻碟
我就成日講隻碟啦
...
hehehaha 發表於 2018-1-1 00:51

希望Plug埋含蓄 一想到你 未來

衝擊女金

新一年祝大家Live in the moment 好風如水

隻碟真係好好聽
John 發表於 2018-1-1 01:26

每首歌都做到一年四季咁聽

緣兩半 好啱冬天
Live 就快回暖又未去春天
隨風 直情係春天既活潑
空姐 春天思春期
今朝有洒 / 曌 係著住比堅尼去沙灘曬太陽,維園中暢泳
好風如水 入秋
和每天講再見 當然每一日都啱聽

Gin Lee 真係好勁

無左至尊碟
好想買多100隻支持佢

無左至尊碟
好想買多100隻支持佢
HOTMAN 發表於 2018-1-2 02:02

佢話出左黑膠
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

無左至尊碟
好想買多100隻支持佢
HOTMAN 發表於 2018-1-2 02:02

痴線
我都想咁打!
永遠支持live in the moment, 支持gun lee

佢話出左黑膠
l00540 發表於 2018-1-2 02:11

唔知會唔會有女銀慶功版

未派個四首高質到可以plug晒爭今年至尊碟!!!

未派個四首高質到可以plug晒爭今年至尊碟!!!
JasOh103 發表於 2018-1-2 20:15

認同
"曌" 跨年上榜
再可以plug "今朝有酒" 搶AP先
"緣兩半" 食糊歌
"Live" 有eric kwok 唔會播得差
"好風如水" 上多plug