返回列表 發帖

[Sep/8/2017] Live in the Moment - Gin Lee (CD + DVD)

歌手:Gin Lee
唱片名稱:Live in the Moment
唱片封面:
(普通版)

(Deluxe 版)

推出日期:2017/09/08
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
01. 隨風而來.隨風而去
02. 和每天講再見
03. 空姐
04. 今朝有酒
05. 曌
06. 好風如水
07. 緣.兩半
08. Live

DVD
01. 和每天講再見 (MV)
02. 空姐 (MV)
03. Making Of ...

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復  John

真心
聽左20秒
已經聽唔落去
未聽到 誰還要緊張 已經熄左佢
佢好似20秒以來冇準過拍子
...
Eddie8848 發表於 2018-2-14 00:32

麥家瑜完美演繹咩叫live in the moment
甩完beat追返 再甩過 再入返 再甩過
副歌先恐怖 和音同主唱完全唱緊唔同句子
跟住可以離開隻歌話「好似幾重唱咁」
冷靜完重新入過 但再甩過 跟住再入過 再甩過
鼓聲越來越大聲 不過都係繼續甩
真係好live in the moment
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

回復 595# John

真心
聽左20秒
已經聽唔落去
未聽到 誰還要緊張 已經熄左佢
佢好似20秒以來冇準過拍子
懷疑華麗荃都準過佢啲拍子
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

對比番另外兩隻近期既精選同埋single collection 呢隻既包裝 設計 主題 選曲真係好有心思

俾環球hea左十年
阿mark 發表於 2018-2-9 14:27

佢都冇實力
Gin Lee起碼唔會唱到咁先

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔好當Keeva無到啦雖然佢霉但佢今年都有十年
Frankiekiekie 發表於 2018-2-9 13:02

俾環球hea左十年

可能买aga新碟,順便買埋美gin隻慶功版
阿mark 發表於 2018-2-3 10:04

唔怪得我霏而家出Best of Kary啦可能去買我霏隻碟順便埋兩粒女隻碟

如果gin handle唔到 我諗環球上下都冇個女歌手唱到
HOTMAN 發表於 2018-1-18 23:32

唔好當Keeva無到啦雖然佢霉但佢今年都有十年

Cc
Gin handle 唔handle 咁密既歌詞先
Nathan 發表於 2018-1-18 22:17
會唁會有譚仔阿姐啲鄉音

點解我而家去cd 鋪搵唔到隻碟既?
dongbb2332 發表於 2018-2-9 12:30

可能就出新年慶功版,所以收起d舊版?

嘩 好熟咁喎
反OT: 希望銷量榜繼續上到
JasOh103 發表於 2018-2-9 12:33

你上次同我講既...

成人影音部先有
bagfgfcde 發表於 2018-2-9 12:30

嘩 好熟咁喎
反OT: 希望銷量榜繼續上到
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

dongbb2332 發表於 2018-2-9 12:30

成人影音部先有

DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

阿mark 發表於 2018-2-3 10:04

可能見AGA隻碟有獨一無二
就諗返起未買和每天講再見(合唱版)同和每天講再見(Night Remix)
所以買返

估唔到又上返銷量榜
其實唱片舖都一路擺當眼位
雖然灣仔酒吧區d cheap cheap位冇貼佢海報
但似乎都唔知係邊 ...
John 發表於 2018-2-3 02:49

估唔到又上返銷量榜
其實唱片舖都一路擺當眼位
雖然灣仔酒吧區d cheap cheap位冇貼佢海報
但似乎都唔知係邊度彈班人比錢買
唔通真係辦年貨?

有冇人有去Live In The Moment體驗館?係點樣架 好想佢再搞

我全家都好幸福, 因為我隻貓女都好 enjoy Live in the Moment, 每次聽 Gin Gin 隻碟佢都乖乖躺在我身旁陪我聽

說到尾,環球在浪費彈藥。其實趁本年的上半年派好風如水或者今朝有酒的話,至少爭奪50-60多次ap到手

我全家都好幸福
所以唔洗買呢啲垃圾
jose 發表於 2018-1-29 17:12

幸福地麻木

也許今天 才是幸福起點

我全家都好幸福
所以唔洗買呢啲垃圾
jose 發表於 2018-1-29 17:12

你呢句仲啱聽過隻碟

麻煩到今日都未買Live in the Moment既會員好好反省下
例如#565樓嗰位
dongbb2332 發表於 2018-1-29 17:06

我全家都好幸福
所以唔洗買呢啲垃圾
Happy and Blessed.

麻煩到今日都未買Live in the Moment既會員好好反省下
例如#565樓嗰位
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

慶功版出左無耐ja...
on07111 發表於 2018-1-28 11:19 PM

出咗一個月有多乜都講夠啦
不如出多一千幾百個無限慶功版夠未?
唔好出新碟好無?
很堅強系下只新碟歌都系度講無嘢嘛?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

點解仲唔lock post?
已經OT到2046嘎
很堅強要入呢只碟?
呢只碟要送紅館演唱會票加持? ...
Qmen 發表於 2018-1-28 21:11

有人唔gur煎煎,係紅既跡象噶~
FIGHT for 陳柏宇

已經OT到2046嘎
很堅強要入呢只碟?
呢只碟要送紅館演唱會票加持? ...
Qmen 發表於 2018-1-28 21:11

慶功版出左無耐ja...

呢隻碟得8首歌唔夠聽
希望下隻碟有10首歌

咁就好 因為首首都係劣抄外國歌
nicholashin 發表於 2018-1-18 23:45

Fergus 有名你叫 - Fergus 抄 (Chow)
不過抄編曲其實外國歌都抄唔少

當年李克勤出第一張EP既時候, Gin Lee 都未出世

其實點解樓上會員袋袋元老咁憎 Gin Gin, 佢係咪 Gin Gin 前度

已經OT到2046嘎
很堅強要入呢只碟?
呢只碟要送紅館演唱會票加持?
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

多謝Gin Lee用音樂教識我哋活在當下既重要性

因為
當你以為和每天講再見幾好聽,原來隔幾個月出個remix仲好聽
當你未聽厭隻碟,又已經plug緊很堅強,勉勵樂迷積極面對人生,要堅強
當你開始loop新single, 唱片公司又搞返個簽名會+ 合照會

所以Live in the Moment 真係好好聽

回復 564# hehehaha

E個真係好好笑

ff 下 Gin Gin 很堅強硬 show off 實力翻唱歌 list 先

1980s - 我要活下去 (powerful ballad Sally), 愛的廢墟 (激情 Sandy)
1990s - Miss You Night & Day (長氣 Faye), 讓我跟你走 (high key Cass)
2000s - 你這個男人 (Rappin' Kelly), 世界之最 (高難度 Sammi)
2010s - 飲酒思源 (病完出 2.0 Miriam), 另眼相看 (Joey 天之抄女 remix)

上星期去唔到簽唱會 幾時會再有?

請問呢度有冇環球公司既工作人員?
希望Live In The Moment再搞簽名會同演唱會飛簽售會加大食會
或者買環球出版唱片送2張霏
有意請人做marketing既話可以PM我

反OT 和每天講再見好好聽
希望903 re上榜

為咗可以無後顧之憂咁支持 Gin
一定要畀心機溫書先得!
開始忙到不知幾點先~
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

樓上成班偽堅粉唔想去就賴唔係香港
等睇個演唱會冇人去 大把跳樓飛 ...
JasOh103 發表於 2018-1-27 18:36

做得堅粉個個都忙到不知幾點 邊似得某d女歌手fans好得閒到開十幾場

請問呢度有冇環球公司既工作人員?
我623得閒可以入場填啲空位,聽一首歌收500蚊
有意請人既話可以PM我

反OT 和每天講再見好難聽

molamola
全部偽堅粉已經現形
咁搞法可能最後開唔成

大家一定要live in t ...
JasOh103 發表於 2018-1-27 18:45

當年阿叔我支持Gin Lee既時候,李克勤都未攞過男金呀,嘈!

承你貴言
希望可以用一百蚊入紅館坐兩個半鐘
dongbb2332 發表於 2018-1-27 18:41

molamola
全部偽堅粉已經現形
咁搞法可能最後開唔成

大家一定要live in the moment去買正價聽翻唱歌

等睇個演唱會冇人去 大把跳樓飛 ...
JasOh103 發表於 2018-1-27 18:36

承你貴言
希望可以用一百蚊入紅館坐兩個半鐘

等睇個演唱會冇人去 大把跳樓飛

Live 一貫水準

Btw1, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018
Btw2, 上圍又豐滿咗 ...
Nathan 發表於 2018-1-27 10:00

Shit 6.23唔係香港+1

好想Gin做我女朋友, 咁就可以日日聽佢唱歌比我聽,就可以Live in the Moment

Live 一貫水準

Btw1, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018

岩岩睇完 點解佢愈來愈索

Wow! 23/6 mark定schedule去支持Gin lee
點解佢講咁多英文單詞,actually... but... Have a great weekend...,好有港女味道

Live 一貫水準

隨風而來 隨風而去 hohotan

omg 23/06 wanna go!!

Shit 個日好似唔係香港
HOTMAN 發表於 2018-1-27 10:04

一段時間都唔係?

睇下佢開一場定點

Live 一貫水準

Btw, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018

Shit 個日好似唔係香港

Live 一貫水準

Btw2, 上圍又豐滿