返回列表 發帖
唔知會唔會有女銀慶功版
John 發表於 2018-1-2 20:13
美煎淨係和每天講再見都夠出一張黑膠

Live In 903's Top Ten Tracklist (第一首叱咤十大紀念版)
1. 和每天講再見(叱咤十大live version)
2. 和每天講再見(Live Recording)
3. 和每天講再見 - Duet Version (with 蘇永康)
4. 和每天講再見 - IG Cover Version (with 芝麻糊)
5. 和每天講再見(Night Remix Version)
6. 和每天講再見(Live In The Moment Concert Version)
7. 和每天講再見(拉闊音樂會 Version)
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

認同
"曌" 跨年上榜
再可以plug "今朝有酒" 搶AP先
"緣兩半" 食糊歌
"Live" 有eric kwok 唔會播得差
"好風 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 21:20

唔信903會BAN
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唔信903會BAN
帥小寶` 發表於 2018-1-3 02:38

覺得會0分
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

認同
"曌" 跨年上榜
"緣兩半" 食糊歌
"好風 ...

上紅館前出新碟爭至尊歌至尊碟
開完紅館 Plug 番 LITM 爭女金啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

上紅館前出新碟爭至尊歌至尊碟
開完紅館 Plug 番 LITM 爭女金啦
616.1314 發表於 2018-1-5 01:02

我估未必有新碟
可能出女銀慶功版/ 紅館開騷版
加兩隻新歌
好似Kary My January咁

我估未必有新碟
可能出女銀慶功版/ 紅館開騷版
加兩隻新歌
好似Kary My January咁 ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 02:42

希望拎至尊
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

我發覺聽完呢隻碟同埋開始宣傳gin lee之後,個人開朗左,視野都廣闊d,大家都一齊試下
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實gin可唔可以再唱高音d? 再唱高少少會好聽d

認同
"曌" 跨年上榜
"緣兩半" 食糊歌
"好風 ...

Plug 曌, 即係紅館會跳唱呢首

呢隻碟最多5 plug ,  佢已經錄緊新碟, 我諗3-4月有得plug新歌

Plug 曌, 即係紅館會跳唱呢首

呢隻碟最多5 plug ,  佢已經錄緊新碟, 我諗3-4月有得plug新 ...
Nathan 發表於 2018-1-6 12:46

3-4月太遲啦?6月上紅館,1st plug應該唔會咁遲掛

Gin Lee 紅館 only Dance Medley -
GL's GT Medley: GT╱隨風而來.隨風而去╱下一位╱很想要吧╱曌

Nathan 發表於 2018-1-6 12:43

尾段可以升下key
好似和每天咁
唔知會唔會收錄多個新版呢
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

太多版本,很烦!
Love music life

就算生活再忙,忙到不知幾點,都要記得下個星期日就係 "hmv x Gin Lee李幸倪《Live In The Moment》簽名+合照會"
即日起於全線 hmv 門巿購買Gin Lee李幸倪《Live In The Moment》專輯即可獲贈 簽名 + 合照會入場劵乙張 (名額120個,派完即止)
參加者除左可以得到親筆簽名之外,更可獲得 Gin Lee 李幸倪 即影即有合照乙張,約定您!

hmv x Gin Lee李幸倪《Live In The Moment》簽名+合照會
日期:2018年1月21日
時間:下午4時
地點: hmv 銅鑼灣旗艦店2樓

就算生活再忙,忙到不知幾點,都要記得下個星期日就係 "hmv x Gin Lee李幸倪《Live In The Moment》簽名+合 ...
newguy 發表於 2018-1-12 16:02

好似唔錯...
但我驚去到Gin Lee會愛上左我

派新碟但同時仲宣傳緊上一隻碟
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好似唔錯...
但我驚去到Gin Lee會愛上左我
John 發表於 2018-1-12 17:15

好似有個男粉絲成日在音樂會送花比美煎

我懷疑美煎係鍾意收花的.  到時記得送紥靚花去.

Nathan 發表於 2018-1-6 12:43

佢1月1日叱吒果時係發緊燒, 相信港台果日狀態都係麻麻地

派新碟但同時仲宣傳緊上一隻碟
hinz 發表於 2018-1-12 17:16

預言下先:

Live in the Moment 情人節人人很堅定特別版
收錄全城熱話主打「很堅强」
靚聲演繹「天變地變情不變」
「型人道(狗年Remix) 」
3CDs, 單碟價
全城愛GIN

佢1月1日叱吒果時係發緊燒, 相信港台果日狀態都係麻麻地
lblemon 發表於 2018-1-12 17:41

都係事後先知佢病左
當日睇叱吒覺得佢唱得唔好
後來知佢病左先收貨

今年3隻候選至尊碟都係藍色
- Live in the Moment
- 30克
- Love and the other Things
hehehaha 發表於 2017-9-2 17:43

原來最尾真係 Love and the other Things

原來最尾真係 Love and the other Things
John 發表於 2018-1-12 19:46

Gin Lee無左至尊碟
好想買隻特別版支持佢

Gin Lee無左至尊碟
好想買隻特別版支持佢
hehehaha 發表於 2018-1-12 19:50

買啦
支持你買

都係事後先知佢病左
後來知佢病左先收貨
John 發表於 2018-1-12 19:43

我收貨, 已經好過成班女歌手
例如: Janice

我收貨, 已經好過成班女歌手
例如: Janice
hehehaha 發表於 2018-1-12 19:55

再聽返Night Remix
真係幾好聽
下星期上榜先

再聽返Night Remix
真係幾好聽
下星期上榜先
John 發表於 2018-1-12 19:56

remix編曲係咪Alex Fung? vocal條track同原版一樣
覺得比Kiri T編應該都正

remix編曲係咪Alex Fung? vocal條track同原版一樣
覺得比Kiri T編應該都正
hehehaha 發表於 2018-1-12 19:58

如果唱多次會好d
但而家咁都別有一番感覺
隻歌實在寫得太好

係Alex Fung編呀

和每天講再見真係好難聽
不過CM好多人鍾意呢首歌

唔緊要!!若我所見不相同 獨守一角青空
反Gin都係清泉

發覺除咗隨風、緣兩半同Live
其他歌要一次過聽碟先好聽
就咁單一首聽未必好聽
所以隻碟算唔算成功咗

和每天講再見真係好難聽
不過CM好多人鍾意呢首歌

唔緊要!!若我所見不相同 獨守一角青空
反Gin都係清泉 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-12 20:57

係咪姐係好似覺得唱功 = 感染力咁
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

發覺除咗隨風、和每天同曌
就咁單一首聽未必好聽
所以隻碟算唔算成功咗

發覺除咗隨風、和每天同曌
就咁單一首聽未必好聽
所以隻碟算唔算成功咗 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-13 21:16

啲歌拎去逐首派台比班低質DJ播好浪費
應該成隻碟咁播
不過睇死903冇人夠膽

如果Night Remix有機會比到更多人聽就好

好似有個男粉絲成日在音樂會送花比美煎

我懷疑美煎係鍾意收花的.  到時記得送紥靚花去. ...
lblemon 發表於 2018-1-12 17:39

係咪果果中年男粉絲...fans club會員?
我好好奇佢地點解咁勁..個個event都去曬.....唔洗番工番學?

咁快派新歌,如果隻碟啲嘥Track有機會比到更多人聽就好
例如:Live

好風如水都幾襟聽

其實藍生填詞都幾有特色,Gin下隻碟唔洗下下搵林若寧啦

好風如水都幾襟聽

其實藍生填詞都幾有特色,Gin下隻碟唔洗下下搵林若寧啦 ...
Nathan 發表於 2018-1-14 23:06

因為搵riley填親既歌
播唔夠都可以至尊
例如: 失魂記, 七百年後

發覺夜晚熄哂燈聽呢隻碟特別好feel

HOTMAN 發表於 2018-1-15 01:19

咁都好難搵一隻夜晚熄哂燈聽會特別無feel既碟既

係咪果果中年男粉絲...fans club會員?
我好好奇佢地點解咁勁..個個event都去曬.....唔洗番工番學? ...
Nathan 發表於 2018-1-14 22:20

有一部分中年人真係唔駛做, 有父蔭或者把握到過去十年投資物業收租。。。

都係事後先知佢病左
後來知佢病左先收貨
John 發表於 2018-1-12 19:43

已經是全晚叱吒唱得最好果個

佢係咪打算學容祖兒 專登先將最普通嘅歌派台 最後派《好風如水》搶十大同女歌手獎?

曌其實好正,不過已曝左光

新一年一定要出新PLUG 同其它強敵對撼先得架

發覺朝早公園散步聽呢隻碟特別好feel

HOTMAN 發表於 2018-1-15 01:19

原來千千講緊聽Live in the moment...

仲差11個posts就超越beGin留言數目,加油!

反OT:

新年就快有利事錢,決定用哂佢黎買呢隻碟,有幾多買幾多,衝擊銷量榜,造就女皇傳奇一刻,因為聽聞依家100隻已經可以上榜

曌其實好正,不過已曝左光

新一年一定要出新PLUG 同其它強敵對撼先得架
lblemon 發表於 2018-1-15 14:21

希望很堅強會收錄係Live in the Moment and more

仲差11個posts就超越beGin留言數目,加油!

反OT:

新年就快有利事錢,決定用哂佢黎買呢隻碟,有幾多買幾 ...
HOTMAN 發表於 2018-1-15 17:55

你好有錢,記得留返少少錢買第三版Live in the Momentsss

希望很堅強會收錄係Live in the Moment and more
HOTMAN 發表於 2018-1-15 17:57

很堅強明顯係新碟1st plug啦

搞乜, KKBOX 仲未有得聽

昨晚同家姐傾樂壇班女人,我問佢知道gin lee, jw, aga係邊個嘛?佢話唔肯定,要見到樣先知。
我出示美煎照片,佢答係gin lee(正确),佢今年同坤哥有合唱歌嘛(錯)
出示JW 照片,佢有D 眼熟,但完全講唔到個名
出示AGA照片,佢即刻話唔識

很堅強明顯係新碟1st plug啦

搞乜, KKBOX 仲未有得聽

昨晚同家姐傾樂壇班女人,我問佢知道g ...
lblemon 發表於 2018-1-15 18:12

我覺得環球其實清楚班target audiences
根本師奶同後生已經唔太聽廣東歌
所以gin lee一直打緊中產fans(會買碟) + 真樂迷
但又好想auidences個餅再大啲再多人聽
偏偏唔用新既marketing plan去谷佢
呢方面真係要學下華納
不過可以見Aga已經work咗所以gin要行另一個plan