返回列表 發帖
點解雙雙live成日都唔用原key

係,chorus好難聽
lblemon 發表於 2017-10-6 23:24

玫瑰、Falling、1+1可能要售票音樂會先有得聽
而上張碟雙雙、月球、芝麻完勝呢張碟

今個show咁少歌應該出唔倒色違版封面Live CD
出2nd version機會大d
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Lol估唔到唱曬8首喎
仲以為一大堆翻唱歌
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

玫瑰、Falling、1+1可能要售票音樂會先有得聽
而上張碟雙雙、月球、芝麻完勝

今個show咁少 ...
l00540 發表於 2017-10-6 23:41

Chorus難聽唔關美煎事,cd版美煎自己唱返,但現場一定係和音唱,係個和音設計得唔好

Btw成場究竟有幾多人?
其實gin唱得有d瑕疵都幾好,
冇咁show off feel,有一兩首唱錯歌詞都接受到,
月球下的人呢個version真係好眼訓,
快歌part比想像中好,加多首很想要吧或者GT就仲high

月球 ...
stephybest 發表於 2017-10-6 23:53

讚同啊。gin唔洗下下唱得咁完美,有d 缺陷美先正

雙雙個副歌咁高難度 根本好多人都唱唔到囉

跟著個adlip又叫人跟唱 但個四粒音係好高難度{ ...
HOTMAN 發表於 2017-10-6 23:13

其實坐我隔離果幾個有唱 不過太少人唱唔夠大聲
佢揀埋呢d位叫人合唱搞到好老尷
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

月球 ...
stephybest 發表於 2017-10-6 23:53

個場好似係3000人
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

個場好似係3000人
fifty1205 發表於 2017-10-7 00:10

開始見到最後面好多綠色位吉左冇人坐。。。

頭幾隻慢歌悶,到死,.
係去到芝麻開門叫做好D~

雖然個show好短,但覺得個flow幾好,冇覺得悶,有d歌表現仲好過cd

利申:non fan

我覺得編排唔錯,由慢到快,而且兩隻碟啲歌都幾夾。
雖然大部份人好靜,但Gin Lee嗌人起身大家又真係起,都叫做有感染力。
雙雙個位嗌人合唱係好odd,尤其我附近全部係男人,點入嗰個key...
唔知買碟換飛最早有幾前,我7:30先到只有最後綠色啲位,FWD朋友坐好前但唔識佢啲歌,灰咗⋯⋯

我覺得編排唔錯,由慢到快,而且兩隻碟啲歌都幾夾。
雖然大部份人好靜,但Gin Lee嗌人起身大家又真係起,都 ...
Serendipity 發表於 2017-10-7 00:48

買碟換飛最前應該都係紅區最後幾行,之後黃綠咁

我去左新翼果邊5G,搞到8:25先到,坐台中間最後果行。
今日先知新舊翼各有一個hall 5G

今日先知新舊翼各有一個hall 5G ...
lblemon 發表於 2017-10-7 02:01

咁我應該前你幾行,我坐綠區F行。

頭幾隻慢歌悶,到死,.
係去到芝麻開門叫做好D~
艾石仔 發表於 2017-10-7 00:31

我月球下的人開始忍唔住合埋左眼聽
表面上係閉眼細味佢既音樂
實際上係太眼訓
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

今日先知新舊翼各有一個hall 5G ...
lblemon 發表於 2017-10-7 02:01

我也兜了一大個圈⋯
約8:40先入場
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

好似冇咩環球人去 睇ig adrian fu,aga,R&K,yanting都冇去睇

係咪被杯
HOTMAN 發表於 2017-10-7 09:31

Encore前好似影住Yanting

好似冇咩環球人去 睇ig adrian fu,aga,R&K,yanting都冇去睇

係咪被杯
HOTMAN 發表於 2017-10-7 09:31
Yan ting有去看過,他跟著Duncan入場的。

點解佢啲衫咁醜

點解我會覆咗係 AP 版

做乜膠

琴晚真系超多怪叔叔去睇
月球下的人同今天終於一人回家新mix強姦曬original version
但Gin Lee駕馭快歌能力比我想象中好同埋佢唱live能力應該系容祖兒/關心妍以黎最好ge女歌手,某d位個共鳴穿透力好強

回復 275# loowee

你對關心妍評價甘高?
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  loowee

你對關心妍評價甘高?
黃家正 發表於 2017-10-7 12:00

純講live穩定度黎講我覺得佢真系掂,至少我上次睇佢演唱會系

stephybest 發表於 2017-10-7 11:49

好樣衰
死人妝嚟嘅喂
Happy and Blessed.

簽名被屏蔽

第一張相咁似容祖兒
Kaybb 發表於 2017-10-7 13:26

幾似有年容祖兒去港台頒獎禮個look

回復 276# stephybest

Thanks for sharing. OMG, 和每天講再見 live 感情 better than CD 空姐 live chorus ruins the song a bit though

由和每天講再見到緣兩半個視覺效果都係一流

但由好風如水個勁核突既背景開始就一直崩壞到尾 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-7 15:30

其實空姐嘅背景都好樣衰
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

尋晚個妝同打扮好唔平時嘅佢,好成熟,咁樣好難有年輕fans支持。lol

由和每天講再見到緣兩半個視覺效果都係一流

但由好風如水個勁核突既背景開始就一直崩壞到尾 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-7 15:30

好風如水個bgm醜到。。。我個朋友話睇到眼矇,我就覺得勁似細胞分裂

尋晚個妝同打扮好唔平時嘅佢,好成熟,咁樣好難有年輕fans支持。lol
Serendipity 發表於 2017-10-7 16:08

佢行中坑路線唔care後生仔啦

Serendipity 發表於 2017-10-7 16:08

好似話係梁浸浸老豆化ga

其實空姐嘅背景都好樣衰
fifty1205 發表於 2017-10-7 16:07

BG+和聲都⋯

好風如水個bgm醜到。。。我個朋友話睇到眼矇,我就覺得勁似細胞分裂
stephybest 發表於 2017-10-7 16:45

直頭個 music 都好似係細路玩的 casio keyboard 那種聲 ... ...
我成首都打冷震

幾似有年容祖兒去港台頒獎禮個look
stephybest 發表於 2017-10-7 13:38

賴爽 發表於 2017-10-8 13:35

真心似
一樣咁leung
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

講野串到呢 又得罪一班歌手

可唔可以攞至尊碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

JasOh103 發表於 2017-10-8 17:19

講左咩 費時聽

講左咩 費時聽
cathay1996 發表於 2017-10-8 18:01

嗰位會員要玩曲線post撐佢同鄕,可以不理

講左咩 費時聽
cathay1996 發表於 2017-10-8 18:01

話乜出碟好難 串好多歌手出唔到 點名話霏姐係其中之一
另外就話想做concept album 唔係single collection 一次過串曬今年競爭對手 Ivana JW 小明 衛蘭

另外我唔係同鄉
某過氣天后粉所亂講既野 可以不理

唔係似我咩
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

簽名被屏蔽

JasOh103 發表於 2017-10-8 17:19

影射緊邊個唔係現場歌手

好似兩次都無唱過呢首 ??

好似兩次都無唱過呢首 ??
lmml4 發表於 2017-10-10 12:51

一想到你好好聽

芝麻開門live有驚喜...

李幸倪 (Gin Lee) - Live In The Moment (SACD)
首批1000張附獨立編號
Release Date 17-OCT-2017

01. 隨風而來.隨去
02. 和每天講再見
03. 空姐
04. 今朝有酒
05. 曌  
06. 好風如水
07. 緣.兩半
08. Live

Source: echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

李幸倪 (Gin Lee) - Live In The Moment (SACD)
首批1000張附獨立編號
Release Date 17-OCT-2017

01. 隨風 ...
hinz 發表於 2017-10-11 17:40

真係有
睇黎LP, Live in the moment and more, Bluray唔係冇機

隨風而來.隨去