返回列表 發帖
有冇人買左deluxe?
知唔知換票證點樣換飛?

有冇人買左deluxe?
知唔知換票證點樣換飛?
loowee 發表於 2017-9-8 15:13

到音樂會 (會展) 臨入場之前換張 "真飛" ... ...
上次 BeGin 都係咁

到音樂會 (會展) 臨入場之前換張 "真飛" ... ...
上次 BeGin 都係咁
yanchapahsuk 發表於 2017-9-8 15:14

姐係即日臨入場先mark位就得?
因為我依排唔係香港 hmv訂左deluxe
但驚d飛會好快比人mark曬靚位

姐係即日臨入場先mark位就得?
因為我依排唔係香港 hmv訂左deluxe
但驚d飛會好快比人mark曬靚位 ...
loowee 發表於 2017-9-8 15:32

free seating的

限量版$209入手,package 同beGin限量版一樣
入面有兩本相集,另加歌詞集,d相全部都靚過cover
Btw 唔係雙封面設計,限量版 平裝版封面唔同
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

限量版$209入手,package 同beGin限量版一樣
入面有兩本相集,另加歌詞集,d相全部都靚過cover
Btw ...
fifty1205 發表於 2017-9-8 16:22

平裝板係嬌封面

勉強聽咗兩次
全部歌感覺好拖 唔睇timestamp以為首首歌十分鐘
緣.兩半開頭以為播咗Yukilovey一晚長大
overall好悶 mixing做得麻麻
最好聽係Live

隨風而來.隨風而去>Live>今朝有酒>>緣.兩半>曌>>好風如水>>空姐

top三首我都幾鍾意 幾意外
本來聽主打歌仲覺得今次隻碟會超級弱

隨風而來.隨風而去好正

試聽嗰陣覺得track1唔錯
睇嚟真係好唔錯
Happy and Blessed.

今年大碟暫時 自白 > Live in the Moment > We R Mr vol1,2 > 30克  > Love and 唔知咩

剛才在太子cd倉買了豪華版,只餘下一兩隻。好好賣。

第一track 最正, 尋日fb live首唱已經鍾意
今朝有酒就段rap都唔係幾夾
曌都ok
好風如水其實比較下都係悶
緣.兩半同和每天講再見都係一樣, live又唔覺得有野, 但係cd聽又真係差d
live就完全係大路歌, 其實比較下如果環球要保守點解唔plug呢隻

排就
隨風而來 隨風而去>>>>>曌>>空姐>Live>>今朝有酒>>好風如水>緣.兩半>和每天講再見
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

比想像中好
暫時最鍾意 今朝有酒

隨風而來.隨風而去好正
希望會派
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

希望下一plug係隨風 或者 曌
全力支持派哂其他六首歌,今年爭唔到至尊碟 下年爭女金

要不環球唱片可以先plug緣兩半,然後待10月上旬plug隨風而來,隨風而去來競逐叱吒十大。

最鍾意「隨風而來 隨風而去」

聽左一次,未能評論好壞,只覺這是一隻慵懶嫵媚的專輯,美煎carry 得唔錯,有女人味

free seating的
lblemon 發表於 2017-9-8 15:45

想坐好 d o既位或者易有連位就早 d 排 = =

段 Making Of 幾長幾有誠意
好睇!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

First impressions:
1) 隨風而來 隨風而去: 首歌的verse好聽過chorus,不過唱到後面好大陸feel,好老套,感覺想fun但fun唔起。
2) 和每天講再見: 開頭plug唔係咁鐘意但係越聽越有味道,如果有十大都冇異議。
3) 空姐: 悶,完。
4) 今朝有酒 (feat. C 君) : 個groove好正,chorus又爆,不過唔習慣Gin的 ai ai ai ai。
5) 曌 :好似Fiona以前D舊歌,成隻碟最好聽呢首,會keep住聽。
6) 好風如水 : 阿Gin個phrasing好嗲,但係又work喔。
7) 緣.兩半 :有小小主題曲feel不過show到Gin吧靚聲。
8)Live : Classic Eric Kwok,不過不失。

Live in The Moment整體來講好聽過BeGin,不過個人覺得阿Gin把聲有小小over power左D歌,可能係因為隻碟係one take過所以mixing有D問題,聽落阿Gin把聲大聲過的track。Anyway, this is one of the better mini albums this year and I'll continue to listen to it.
I talk a lot of BS.

隻碟好聽到喊

利申: 未聽
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

First impressions:
1) 隨風而來 隨風而去: 首歌的verse好聽過chorus,不過唱到後面好大陸feel,好老套, ...
angelicdestiny 發表於 2017-9-9 07:46

First Impression 同你差唔多.

聽咗一次 , <隨風而來 隨風而去> 好難聽,歐美罐頭歌曲風.

環球成日想佢做啲好pop嘅野, 但係覺得Falling 同GT呢類更適合佢

<曌> 同 <好風如水>. 最stand out.  <緣.兩半>最悶, <Live> 就不過不失, 有啲catchy. <和每天講再見>就由悶悶地到越聽越有味

隻碟好聽到喊

JasOh103 發表於 2017-9-9 09:37

Me agree too
利申:未聽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

隻碟好聽到喊

JasOh103 發表於 2017-9-9 09:37

咁你係咪灌水

點算 我聽完成隻覺得最好係空姐

終於唸到隨風而來.隨風而去似邊首
環球d女歌手咁中意參考Gwen

點解咁多人都大讚?整體我覺得BeGin好D喎,
主打歌catchy,慢歌中版都上口,快歌都型D
今次都OK,不過都係無BeGin好(如果同love and other things比就更比下去)
FIGHT for 陳柏宇

點解咁多人都大讚?整體我覺得BeGin好D喎,
主打歌catchy,慢歌中版都上口,快歌都型D
今次都OK,不過都係無BeGi ...
~蛋撻~ 發表於 2017-9-9 21:51

x2凈系雙雙同月球下的人都已經KO依隻碟全部歌

First Impression 同你差唔多.

聽咗一次 ,  好難聽,歐美罐頭歌曲風.

環球成日想佢做啲好pop嘅野, 但係 ...
30rock 發表於 2017-9-9 11:04

我覺得阿Gin唔適合唱輕快的Cantopop,個style唔係好啱佢把聲,阿Gin應該唱多的R&B style好似光環,不過都係果句佢仲未搵到自己嘅unique style。
I talk a lot of BS.

我覺得阿Gin唔適合唱輕快的Cantopop,個style唔係好啱佢把聲,阿Gin應該唱多的R&B style好似光環,不過都 ...
angelicdestiny 發表於 2017-9-10 01:09

我就覺得gin lee啱唱鄉村style,好似Taylor swift初初嗰啲幾啱gin

終於聽完其他6首
快歌搶耳好多 又好un 不過咬字都係頭二plug好啲
下一首派Track 1/4都滿意

好風諗起大同首如果愛 我覺得我最終會最鍾意呢首 好似芝麻開門咁 愛Gin唱好chill既歌
緣兩半就真係賣靚聲
Live開始都OK 一去到副歌就反高潮咁 不過都ok好聽

成隻碟聽曬一次
Gin 唱功真係好好 冇咩點挑剔 (隨風d 轉音好正)
感覺Begin 出左雙雙同月球下的人2 首代表作
呢隻新碟似乎冇諗過收錄big hit, 反而俾Gin 玩多左唔同曲風
第3 plug 其實係今朝有酒 or 隨風都好
都係個句,個人覺得Gin 依家係要儲多d 代表作先
佢依家俾人既形象係好唱得,但character 真係唔強

誠意之作

2017年樂壇仲有咁既碟真係幾感動

有感覺,再過多幾年,大家睇番轉頭真係會變神碟
(好似slowness / unlimited咁)

終於聽咗
好驚喜 同主打嗰兩隻好大反差
雖然冇BeGin咁大路 兩隻主打旋律都唔夠上年catchy
但concept夠統一
應該係今年香港樂壇最好嘅大碟之一(不過都冇得幾張大碟啦XD)

兩隻主打入碟之後冇曬嗰種悶格
慢熱得來好襟聽
最catchy嘅係《今朝有酒》 但可惜段rap有啲畫蛇添足

btw
mixing真係麻麻
我個人就唔係好鍾意呢種hifi聲 好濁

Track 1份詞好Kary
Track 5個曲好Kary

我懷疑開埋場live之後真係會出隻 Live More In The Moment ...
佢收起o左隻 <和每天講再見> 同 W 字頭的歌手合唱的版本未出 (Gin的ig 出現過呢個資訊)~~~~~~

終於聽咗
好驚喜 同主打嗰兩隻好大反差
雖然冇BeGin咁大路 兩隻主打旋律都唔夠上年catchy
但concept夠統一
...
JayantL 發表於 2017-9-10 19:21

HIFI聲點會濁呀?

不過唔覺呢隻碟係HIFI聲喎.

隨風而來 隨風而去>>>>>曌>>Live>>今朝有酒>緣.兩半>好風如水

3plug 隨風而來 隨風而去

HIFI聲點會濁呀?

不過唔覺呢隻碟係HIFI聲喎.
lblemon 發表於 2017-9-11 11:12

可能我用錯形容詞
我覺得成隻碟嘅編法同唱法都係往hifi碟呢個方向
但mixing出來嘅效果好差

可能我用錯形容詞
我覺得成隻碟嘅編法同唱法都係往hifi碟呢個方向
但mixing出來嘅效果好差 ...
JayantL 發表於 2017-9-11 13:59

咁講啦, 我覺得除左空姐和和每天講再見外, 其餘歌人聲和樂聲分得唔夠開,可能係你所指的"濁".

咁講啦, 我覺得除左空姐和和每天講再見外, 其餘歌人聲和樂聲分得唔夠開,可能係你所指的"濁". ...
lblemon 發表於 2017-9-11 16:23

中曬

咁講啦, 我覺得除左空姐和和每天講再見外, 其餘歌人聲和樂聲分得唔夠開,可能係你所指的"濁". ...
lblemon 發表於 2017-9-11 16:23

我反而覺得系空姐mixing同master做得最差,成件事勁LQ, 好似痰罐入面唱歌咁

今日係沙田cd warehouse竟然話賣晒
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

Gin呢隻碟又有展覽館啵
睇來真係同Janice鬥

成隻碟聽曬一次
Gin 唱功真係好好 冇咩點挑剔 (隨風d 轉音好正)
感覺Begin 出左雙雙同月球下的人2 首代表 ...
victor1991415 發表於 2017-9-10 10:28

一年出得果一隻碟(雖然喺呢個市道黎講算多)
又要成堆慢熱歌
都唔知點儲big hit
DM多仔多到覆唔哂

Gin呢隻碟又有展覽館啵
睇來真係同Janice鬥
JayantL 發表於 2017-9-11 22:55

Gin lee有保險sponsor,展覽成一個月,贏曬janice嗰3日

一年出得果一隻碟(雖然喺呢個市道黎講算多)
又要成堆慢熱歌
都唔知點儲big hit ...
mosesming 發表於 2017-9-11 23:06

可能年尾又同AGA合唱
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

買左特別版但睇唔到個show
有無人想睇(PM me)

#Gin粉only