返回列表 發帖
試聽完...曲風多元化過beGin
好多首其實都唔娘,但點解d歌名要咁八九十年代
最失望係環球又打保守牌plug最商業個兩首
Btw 限量版封面真係好唔掂,塊面方到
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

Gin Lee新碟teaser 果首歌,唔通係3rd plug ?
Nathan 發表於 2017-9-7 07:47

個首係隨風而來.隨風而去
Teaser聽落去好吸引!!!唔係悶歌!!勁期待
肥婆馬上收皮

隨風而來.隨風而去 / 今朝有酒 / 曌 / 緣兩半 都好正wor!!!
我覺得呢隻整體好過beGin wor
環球留返d正野年尾plug希望可以搶多d ap爭至尊碟/女金
Btw 緣兩半有hit潛質,之前應該plug
肥婆馬上收皮

限量版$209入手,package 同beGin限量版一樣
入面有兩本相集,另加歌詞集,d相全部都靚過cover
Btw 唔係雙封面設計,限量版 平裝版封面唔同
肥婆馬上收皮

一年出得果一隻碟(雖然喺呢個市道黎講算多)
又要成堆慢熱歌
都唔知點儲big hit ...
mosesming 發表於 2017-9-11 23:06

可能年尾又同AGA合唱
肥婆馬上收皮

豪華版都賣曬仲點送飛。。。

Show出黎無, 問完都話無
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 11:55

贊助商應該hold起唔少飛,舊年都係
Btw TKO CD WAREHOUSE 豪華版都賣哂了
肥婆馬上收皮

豪華版賣晒一D都唔奇

普通版賣晒就有D奇
lblemon 發表於 2017-9-12 11:34

知唔知今次個場幾大?
肥婆馬上收皮

點解我盒deluxe入面有兩張換票證
stephybest 發表於 2017-9-16 20:10

點解咁好ga
肥婆馬上收皮

係唔係限量版已經好多店賣曬?
teennum1 發表於 2017-9-17 00:38

德福HMV好似仲有十幾隻
前兩日見到尖沙咀節拍都有
肥婆馬上收皮

終於買到, 係旺角HMV
段making of 真係好好睇好感動
kevinlai1621 發表於 2017-9-17 21:04

Making of 似Gin Lee 尋夢之旅多過隻碟making of
肥婆馬上收皮

唔知仲有無deluxe版賣? 想買多隻
Nathan 發表於 2017-9-22 23:23

HMV有
肥婆馬上收皮

Red zone
stephybest 發表於 2017-10-6 18:45

我換左yellow zone
肥婆馬上收皮

Rundown
和每天講再見
空姐
月球下的人 Chamber Music Version
今天終於一人回家

緣.兩半
含蓄
芝麻開門
好風如水

1st date

今朝有酒
隨風而來 隨風而去

Encore
Live
雙雙
肥婆馬上收皮

Btw成場究竟有幾多人?
其實gin唱得有d瑕疵都幾好,
冇咁show off feel,有一兩首唱錯歌詞都接受到,
月球 ...
stephybest 發表於 2017-10-6 23:53

個場好似係3000人
肥婆馬上收皮

由和每天講再見到緣兩半個視覺效果都係一流

但由好風如水個勁核突既背景開始就一直崩壞到尾 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-7 15:30

其實空姐嘅背景都好樣衰
肥婆馬上收皮

CD WAREHOUSE SACD PRE-ORDER $199
肥婆馬上收皮

下一plug會唔會係好風如水
同芝麻開門一樣,第一次聽覺得好普通好平淡,反而之後會越loop越多
肥婆馬上收皮

成堆post 全部kchannol 開分身po嘅 懶到連拍賣圖都張張一樣,樓上仲咁叻仔走入黎吠
下次改名醒目d啦,kchannol 1 2 3 4 5 6 .....
反煎力為咗反煎買左4wks商會冠軍,搞到Live in the Moment 仲勁過萬年金同未來女金肥蘭,代煎煎多謝你地支持正版
肥婆馬上收皮

Gin Lee話未必會再拍其他歌MV
同埋音樂會只出Live CD
Btw 會出黑膠
肥婆馬上收皮

冠完隨風, 快D plug 緣 ‧ 兩半 啦, 然後年頭 plug 曌 就好啦
boy4dudes 發表於 2017-11-26 22:14

聽d訪問 DJ們似乎比較buy好風如水
肥婆馬上收皮

下plug好大機會派 緣兩半
環球fb比人投票緣兩半vs曌,前者多票d
Nathan 發表於 2017-11-28 19:49

其實8首歌都有整2揀1投票
Btw plug緣兩半去903同自動棄權無分別
肥婆馬上收皮

對新version好失望,仲以為CD2係音樂會