返回列表 發帖
想睇SHOW但普通版封面靚D

好耐冇試過買隻碟有咁多隻未曝光的歌了, 久違了的新鮮感/神秘感

CD cover sticker says it is 雙封面, hopefully it's true.

Click the CD cover photo.
boy4dudes 發表於 2017-9-4 13:55

咁就好了

美煎真係要減肥

但有d肉地先正
Nathan 發表於 2017-9-7 12:55

而家腰粗,面都開始包包地,以前BMA年代好弗好性感

Gin lee跑開步咁fit都仲要減?
stephybest 發表於 2017-9-7 13:19

體格可以係FIT 既,但身型确實粗線條左

姐係即日臨入場先mark位就得?
因為我依排唔係香港 hmv訂左deluxe
但驚d飛會好快比人mark曬靚位 ...
loowee 發表於 2017-9-8 15:32

free seating的

限量版$209入手,package 同beGin限量版一樣
入面有兩本相集,另加歌詞集,d相全部都靚過cover
Btw ...
fifty1205 發表於 2017-9-8 16:22

平裝板係嬌封面

剛才在太子cd倉買了豪華版,只餘下一兩隻。好好賣。

聽左一次,未能評論好壞,只覺這是一隻慵懶嫵媚的專輯,美煎carry 得唔錯,有女人味

終於聽咗
好驚喜 同主打嗰兩隻好大反差
雖然冇BeGin咁大路 兩隻主打旋律都唔夠上年catchy
但concept夠統一
...
JayantL 發表於 2017-9-10 19:21

HIFI聲點會濁呀?

不過唔覺呢隻碟係HIFI聲喎.

可能我用錯形容詞
我覺得成隻碟嘅編法同唱法都係往hifi碟呢個方向
但mixing出來嘅效果好差 ...
JayantL 發表於 2017-9-11 13:59

咁講啦, 我覺得除左空姐和和每天講再見外, 其餘歌人聲和樂聲分得唔夠開,可能係你所指的"濁".

即係d飛派曬
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 08:47

唔明點解你覺得這表示D票派晒?

今日係沙田cd warehouse竟然話賣晒
kevinlai1621 發表於 2017-9-11 22:25

豪華版賣晒一D都唔奇

普通版賣晒就有D奇

贊助商應該hold起唔少飛,舊年都係
Btw TKO CD WAREHOUSE 豪華版都賣哂了
fifty1205 發表於 2017-9-12 12:00

除左冠名贊助保險公司HOLD 票外, 買SHURE 特定貴價動鐵耳機都送2張票

知唔知今次個場幾大?
fifty1205 發表於 2017-9-12 12:02

會展5 (好似5G),似乎大過上次HITEC rotunda 3卦。

估唔到個場大左都咁快爆
kevinlai1621 發表於 2017-9-12 12:20

只係爆左球記豪華版QUOTA姐

用下腦都知個封面會搵埋阿SA影啦
嬲㗎嘛
hehehaha 發表於 2017-9-2 22:43

揾埋阿SA 影真係几可亂真

仲有講這對白對果隻

應該係入嗰個位唔太明顯,大部分人唔識入,最後大合唱 心裡 都叫救返得既 ...
nth 發表於 2017-10-6 22:26

Yes,唔識入。

空姐 配唱好有問題
l00540 發表於 2017-10-6 23:23

係,chorus好難聽

個騷85分
彈:
美煎始終未唱熟球記的慢歌,頭兩隻同個band唔太夾,細聲唱低音時聲沙質素欠佳。
未修身,睇落肥肥地

讚:
今次第一部分個氣氛營造得幾好,幾relaxing,白色長裙隨風搖曳,温柔嫵媚,亦好襯果四隻歌,美煎啲走位,身體語言都係配合的。編曲、道具,成個arrangement都順眼、悅耳。
今次完全用自己歌做音樂會,冇借助別人金曲,但仍然有良好的視聽之娛,美煎和制作團隊比上次成熟。

玫瑰、Falling、1+1可能要售票音樂會先有得聽
而上張碟雙雙、月球、芝麻完勝

今個show咁少 ...
l00540 發表於 2017-10-6 23:41

Chorus難聽唔關美煎事,cd版美煎自己唱返,但現場一定係和音唱,係個和音設計得唔好

我去左新翼果邊5G,搞到8:25先到,坐台中間最後果行。
今日先知新舊翼各有一個hall 5G

叫做庆功版係咪寸左啲呀

好似唔錯...
但我驚去到Gin Lee會愛上左我
John 發表於 2018-1-12 17:15

好似有個男粉絲成日在音樂會送花比美煎

我懷疑美煎係鍾意收花的.  到時記得送紥靚花去.

其實gin可唔可以再唱高音d? 再唱高少少會好聽d
Nathan 發表於 2018-1-6 12:43

佢1月1日叱吒果時係發緊燒, 相信港台果日狀態都係麻麻地

係咪果果中年男粉絲...fans club會員?
我好好奇佢地點解咁勁..個個event都去曬.....唔洗番工番學? ...
Nathan 發表於 2018-1-14 22:20

有一部分中年人真係唔駛做, 有父蔭或者把握到過去十年投資物業收租。。。

都係事後先知佢病左
當日睇叱吒覺得佢唱得唔好
後來知佢病左先收貨
John 發表於 2018-1-12 19:43

已經是全晚叱吒唱得最好果個

曌其實好正,不過已曝左光

新一年一定要出新PLUG 同其它強敵對撼先得架

希望很堅強會收錄係Live in the Moment and more
HOTMAN 發表於 2018-1-15 17:57

很堅強明顯係新碟1st plug啦

搞乜, KKBOX 仲未有得聽

昨晚同家姐傾樂壇班女人,我問佢知道gin lee, jw, aga係邊個嘛?佢話唔肯定,要見到樣先知。
我出示美煎照片,佢答係gin lee(正确),佢今年同坤哥有合唱歌嘛(錯)
出示JW 照片,佢有D 眼熟,但完全講唔到個名
出示AGA照片,佢即刻話唔識

希望下隻碟唔好又Fergus x Alex Fung x Eric Kwok

希望有新班底 或者今次到Fergus拎大旗  ...
HOTMAN 發表於 2018-1-18 21:48

1. Gin lee一定會預eric kwok,恩人黎。eric kwok亦一定會幫gin做歌
2. 美煎美迦有利益衝突,揾美迦作曲真係想美迦難做姐!唔係個個都好似phil咁無私,將好曲比自己對手唱。

聽咗接近半年,認真講下
由BMA時期第一張碟Here I Come開始
之後同名大碟Gin Lee, 去到Ginetic 同環球第一 ...
hehehaha 發表於 2018-1-24 04:18

我只係覺得美煎入球記後, 唱歌感情細緻了不少. 十年如當日呢D 如果今天重錄, 會更正