返回列表 發帖
歌名有陣娘味,咩今朝有酒,好風如水想點呀……
考慮下買唔買deluxe ver啦,頭兩plug實在差到令我唔多想買,曌比美祖唱仲好啦

環球又黎呢招...究竟買唱片定買音樂會飛.
dom 發表於 2017-9-2 12:37

好大機會係因為開唔到紅館所以用返上次begin嗰招

睇返credit,填詞人除左冇光頭佬陳詠謙之外,
其他既有林夕林若寧周耀輝梁柏堅c君藍奕邦潘源良,
音樂方面都係keep住上一隻既班底,
Fergus alex fung eric kwok,
明明係高級班底竟然plug曬悶歌……

Plug曌咪好囉,upbeat好多囉,
隨風而來/今朝有酒/live都中版至輕快,
比其餘嗰埋面目模糊既悶歌好n多,
Track2-3 6-7咁連住悶歌真係……

美煎真係要減肥
lblemon 發表於 2017-9-7 10:53

Gin lee跑開步咁fit都仲要減?

我覺得阿Gin唔適合唱輕快的Cantopop,個style唔係好啱佢把聲,阿Gin應該唱多的R&B style好似光環,不過都 ...
angelicdestiny 發表於 2017-9-10 01:09

我就覺得gin lee啱唱鄉村style,好似Taylor swift初初嗰啲幾啱gin

Gin呢隻碟又有展覽館啵
睇來真係同Janice鬥
JayantL 發表於 2017-9-11 22:55

Gin lee有保險sponsor,展覽成一個月,贏曬janice嗰3日

點解我盒deluxe入面有兩張換票證

係唔係限量版已經好多店賣曬?
teennum1 發表於 2017-9-17 00:38

行左兩間都冇deluxe...第三間先買到

係咪到時先劃位? 要幾早到?
Nathan 發表於 2017-9-30 14:26

好似係拎住張換票證去拎飛

聽晚個show幾耐?
Nathan 發表於 2017-10-5 22:07

最多咪唱十幾首歌,個幾鐘咁囉

今次唔同上次喎,上次任你坐,今次換完飛有seat no

分到坐邊區?
阻住 發表於 2017-10-6 18:35

Red zone

睇Gin好多中坑同中女
Nathan 發表於 2017-10-6 20:21

我後面幾行班中坑好high...

點解雙雙live成日都唔用原key

Btw成場究竟有幾多人?
其實gin唱得有d瑕疵都幾好,
冇咁show off feel,有一兩首唱錯歌詞都接受到,
月球下的人呢個version真係好眼訓,
快歌part比想像中好,加多首很想要吧或者GT就仲high

個場好似係3000人
fifty1205 發表於 2017-10-7 00:10

開始見到最後面好多綠色位吉左冇人坐。。。

我覺得編排唔錯,由慢到快,而且兩隻碟啲歌都幾夾。
雖然大部份人好靜,但Gin Lee嗌人起身大家又真係起,都 ...
Serendipity 發表於 2017-10-7 00:48

買碟換飛最前應該都係紅區最後幾行,之後黃綠咁

第一張相咁似容祖兒
Kaybb 發表於 2017-10-7 13:26

幾似有年容祖兒去港台頒獎禮個look

由和每天講再見到緣兩半個視覺效果都係一流

但由好風如水個勁核突既背景開始就一直崩壞到尾 ...
HOTMAN 發表於 2017-10-7 15:30

好風如水個bgm醜到。。。我個朋友話睇到眼矇,我就覺得勁似細胞分裂

尋晚個妝同打扮好唔平時嘅佢,好成熟,咁樣好難有年輕fans支持。lol
Serendipity 發表於 2017-10-7 16:08

佢行中坑路線唔care後生仔啦

環球出咁多個version托咩
出新歌好過啦

大吉大利 活在當下 新年恭賀版 附送全新設計利是封,內含散唔哂嘅紅館飛
無懼受難 活在當下 復活再生 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-3 11:35

救命,笑到癡線

竟然plug曌

Plug 曌, 即係紅館會跳唱呢首

呢隻碟最多5 plug ,  佢已經錄緊新碟, 我諗3-4月有得plug新 ...
Nathan 發表於 2018-1-6 12:46

3-4月太遲啦?6月上紅館,1st plug應該唔會咁遲掛

Wow! 23/6 mark定schedule去支持Gin lee
點解佢講咁多英文單詞,actually... but... Have a great weekend...,好有港女味道