返回列表 發帖
今朝有酒 曌都值得期待既
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

最好有定心理準備阿公會嚟做嘉賓, 會演講半粒鐘
阻住 發表於 2017-10-5 22:50

如果係既話 唔該和每天唱兩次
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

和每天 和每天 和每天 和每天 和每天 和每天
和每天 和每天 和每天 和每天 和每天 和每天
和每天 和每天 ...
John 發表於 2017-10-6 17:30

升唔升到咁多個key丫

Ok wor個mix

Plug得好 雖然應該冇得播 bye

希望派好風如水 誘惑uncle們

希望派好風如水 誘惑uncle們
HOTMAN 發表於 2017-12-31 19:24

好

新年願望:
希望兩年內 樂壇可以和Gin Lee講再見
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 19:49

你一定會再見到佢 放心

無左至尊碟
好想買多100隻支持佢

我估未必有新碟
可能出女銀慶功版/ 紅館開騷版
加兩隻新歌
好似Kary My January咁 ...
hehehaha 發表於 2018-1-5 02:42

希望拎至尊

我發覺聽完呢隻碟同埋開始宣傳gin lee之後,個人開朗左,視野都廣闊d,大家都一齊試下

發覺除咗隨風、和每天同曌
其他歌要一次過聽碟先好聽
就咁單一首聽未必好聽
所以隻碟算唔算成功咗

發覺夜晚熄哂燈聽呢隻碟特別好feel

佢係咪打算學容祖兒 專登先將最普通嘅歌派台 最後派《好風如水》搶十大同女歌手獎?

仲差11個posts就超越beGin留言數目,加油!

反OT:

新年就快有利事錢,決定用哂佢黎買呢隻碟,有幾多買幾多,衝擊銷量榜,造就女皇傳奇一刻,因為聽聞依家100隻已經可以上榜

曌其實好正,不過已曝左光

新一年一定要出新PLUG 同其它強敵對撼先得架
lblemon 發表於 2018-1-15 14:21

希望很堅強會收錄係Live in the Moment and more

我覺得環球其實清楚班target audiences
根本師奶同後生已經唔太聽廣東歌
所以gin lee一直打緊中產fans(會 ...
hehehaha 發表於 2018-1-15 18:19

其實好多後生仔知佢唱得,會願意入去聽佢演唱會,但平時聽佢既歌就可能不了

已經慣左每晚聽一次 提醒自己活在當下

問題 到底gin lee認唔認識農夫
到底gin lee點解無啦啦搵c君rap

Gin Lee既編曲、監制Fergus Chow(同時亦係今次Live in the Moment live sessions鍵琴手)之前有同農夫合作 ...
hehehaha 發表於 2018-1-17 18:16

希望下隻碟唔好又Fergus x Alex Fung x Eric Kwok

希望有新班底 或者今次到Fergus拎大旗 再唔係搵下Aga寫歌都好丫

大同x Gin Lee一定係悶歌

Cc
Gin handle 唔handle 咁密既歌詞先
Nathan 發表於 2018-1-18 22:17

如果gin handle唔到 我諗環球上下都冇個女歌手唱到

係咪已經買唔返第一版?
鍾意封面V1 > V2
hehehaha 發表於 2018-1-20 05:32

好彩買左 希望可以升值

有得合照,都散唔晒簽名會飛
l00540 發表於 2018-1-20 13:58

Gin lee個個fans都咁live in the moment 活好人生 邊得閒去

突然發現環球都幾落本,明明可以分開兩張EP咁出,咁都一次過出哂8首歌
主題分日與夜,出黑膠就分Side A Sid ...
hehehaha 發表於 2018-1-20 16:08

好風如水=Night

R u sure?

點解仲睇到Deluxe version既
都未賣完就出慶功版?
JasOh103 發表於 2018-1-20 21:51

有問題?你頭像個謝大媽咪又差唔多

未賣完第一版就整個第二版 跟住又不停翻炒出黑膠呃錢

聽咗接近半年,認真講下
由BMA時期第一張碟Here I Come開始
之後同名大碟Gin Lee, 去到Ginetic 同環球第一 ...
hehehaha 發表於 2018-1-24 04:18

我覺得Live in the Moment暫時係Gin音樂生涯最精彩既唱片wor

BMA時期既碟某d單曲精彩 但成隻聽時常都唔連貫 亦冇咩主題或者音樂取向可言

反而入到環球先真真正正係做緊一隻碟 beGin比較參差 呢隻係最好

6.〈好風如水〉
曲: 馮翰銘  詞: 藍奕邦  編: 馮翰銘  監: 馮翰銘
〈好風如水〉屬於Gin最擅長的中板R&B曲 ...
hehehaha 發表於 2018-1-24 05:30

個音樂係岩夜晚聽 但份歌詞夜晚聽會好HOT

沒有最好,只有更好
出大碟總好過single collection
例如咩夜晚先作歌嗰d女歌手 ...
hehehaha 發表於 2018-1-24 22:43

想聽和每天講再見demo

Live 一貫水準

Btw, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018
Nathan 發表於 2018-1-27 10:00

Shit 個日好似唔係香港

Live 一貫水準

Btw1, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018
Btw2, 上圍又豐滿咗 ...
Nathan 發表於 2018-1-27 10:00

岩岩睇完 點解佢愈來愈索

樓上成班偽堅粉唔想去就賴唔係香港
等睇個演唱會冇人去 大把跳樓飛 ...
JasOh103 發表於 2018-1-27 18:36

做得堅粉個個都忙到不知幾點 邊似得某d女歌手fans好得閒到開十幾場

上星期去唔到簽唱會 幾時會再有?

有冇人有去Live In The Moment體驗館?係點樣架 好想佢再搞

對比番另外兩隻近期既精選同埋single collection 呢隻既包裝 設計 主題 選曲真係好有心思