返回列表 發帖
感覺隻碟概念都幾統一;主題鮮明過Begin, 又無begin d 一雞兩味;

-_- 想買Deluxe,但封面想要普通版

乜鐘舒漫同gin lee熟咩;見到佢係Gin ig 留言新碟封面靚

咩姐 真系唔明包包面有問題 跟住到時人地走去整個V剎面出黎 你地又笑9人地蛇精整容怪  
就好似霏 ...
loowee 發表於 2017-9-3 16:25

唔好咁認真啦。 擺明係反煎

佢講o左下一 plug 係 "快歌",
希望係讀音 "照" o個首啦~ (如果環球的策略冇臨陣改的話) ...
yanchapahsuk 發表於 2017-9-4 10:44

或者係 今朝有酒,

唔知邊首快歌好聽d

Gin Lee新碟teaser 果首歌,唔通係3rd plug ?

美煎真係要減肥
lblemon 發表於 2017-9-7 10:53

但有d肉地先正

第三PLUG 应该是 曌    好有型啊~~~
youfuqi 發表於 2017-9-7 17:02

你又知?

成隻碟曲風好新鮮,個flow完全估唔到
雖然隻碟無雙雙hit歌,但overall正過Begin

我有 d 失望的係
可能我聽覺唔多好, 唔係好聽到Gin唱緊乜…… d 字好難聽清楚 = =
搞到 ... 好眼訓 @@ ...
yanchapahsuk 發表於 2017-9-8 01:10

我聽到佢唱衛蘭@@

樓上兩位放lunch去買啊

電腦無CD Rom, 睇唔到making of :(

唔知仲有無deluxe版賣? 想買多隻

岩岩睇完making of! 有感動哦

根據上次演唱會情況
完美主義者麻煩演唱會前成張飛影底留念
否則喊三聲都唔會比番你 ...
lmml4 發表於 2017-9-29 17:05

係咪到時先劃位? 要幾早到?

成張飛收
先到先攞位,唔設劃位
lmml4 發表於 2017-10-1 09:31

網上好似話跟碟既飛先可以坐G區,即係最後,唔知係咪真

聽晚個show幾耐?

Red zone
stephybest 發表於 2017-10-6 18:45

Red zone唔係都前咩

我換左yellow zone
fifty1205 發表於 2017-10-6 19:35

Me too

睇Gin好多中坑同中女

就黎全場坐滿

個show太短,d人想high已經完show,應該唱多幾首快歌

Btw成場究竟有幾多人?
其實gin唱得有d瑕疵都幾好,
冇咁show off feel,有一兩首唱錯歌詞都接受到,
月球 ...
stephybest 發表於 2017-10-6 23:53

讚同啊。gin唔洗下下唱得咁完美,有d 缺陷美先正

如果下隻碟環球都重係無首主打歌比得上 Falling, 今天終於一人回家, GT 或者 玫瑰的故事, Gin Lee 真係去中 ...
boy4dudes 發表於 2017-11-12 21:38

Gin lee 唱多d慘情歌先可以hit
入咗環球,人同歌路都太positive

下plug好大機會派 緣兩半
環球fb比人投票緣兩半vs曌,前者多票d

其實8首歌都有整2揀1投票
Btw plug緣兩半去903同自動棄權無分別 ...
fifty1205 發表於 2017-11-30 02:10

多謝提醒:)

但坊間似鍾意緣兩半呢d抒情歌,雖然cm人實話悶。

拎至尊碟要1個月播多60-70次,有d難wor
唔該環球早少少派歌

其實gin可唔可以再唱高音d? 再唱高少少會好聽d

認同
"曌" 跨年上榜
再可以plug "今朝有酒" 搶AP先
"緣兩半" 食糊歌
"Live" 有eric kwok 唔會播得差
"好風 ...
hehehaha 發表於 2018-1-2 21:20

Plug 曌, 即係紅館會跳唱呢首

呢隻碟最多5 plug ,  佢已經錄緊新碟, 我諗3-4月有得plug新歌

好似有個男粉絲成日在音樂會送花比美煎

我懷疑美煎係鍾意收花的.  到時記得送紥靚花去. ...
lblemon 發表於 2018-1-12 17:39

係咪果果中年男粉絲...fans club會員?
我好好奇佢地點解咁勁..個個event都去曬.....唔洗番工番學?

好風如水都幾襟聽

其實藍生填詞都幾有特色,Gin下隻碟唔洗下下搵林若寧啦

應該短期內都係eric kwok alex fung 㗎啦自己友
不過環球好耐冇搵Christoper Chak, 如果CC x Gin應該爆硬 ...
hehehaha 發表於 2018-1-18 22:03

Cc
Gin handle 唔handle 咁密既歌詞先

好似唔錯...
但我驚去到Gin Lee會愛上左我
John 發表於 2018-1-12 17:15

John 今日有無去簽名會

Live 一貫水準

Btw1, 我見到佢個PowerPoint 寫紅館係 23/06/2018
Btw2, 上圍又豐滿

Shit 個日好似唔係香港
HOTMAN 發表於 2018-1-27 10:04

一段時間都唔係?

睇下佢開一場定點

呢隻碟得8首歌唔夠聽
希望下隻碟有10首歌