返回列表 發帖

[Dec/2017] Girls Girls Girls” at17 live in concert 2017

[亞洲萬里通]呈獻
“Girls Girls Girls” at17 live in concert 2017
2017年12月22-24日
晚上8時15分
伊利沙伯體育館
$680 / $400

東亞銀行信用卡專享優先訂票:9月18-22日
網址:www.aegticketing.com
熱線:28 611 611
城市售票網公開發售: 9月25日起
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

想睇^^
Happy and Blessed.

新歌呢

點定歌先:

依然. 親愛的
青春
始終一天
Over the Rainbow
你好嗎
Never been kissed
弱水三千

唔該無腳雀仔、他和她的事情

果然無走數 17年開SHOW喎

開伊館啲霏有無機會秒殺?

入唔到

入到兩次入哂資料然後彈
跟住就無哂400飛

本身想買23/12嗰場,但冇哂400就買24/12,點知俾完錢出番去再試又有番23/12,激死

加場 22/12

加場 22/12
Kfmusic 發表於 2017-9-19 12:51

好嘢加22/12

想睇復出第一場,但果晚好似係冬至

每晚都會俾新晉女歌手表演機會
但又不斷提2R
其實我想睇Cookies
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

希望聽朝撲到$400霏
啲$680公售位真係買唔落

希望聽朝撲到$400霏
阻住 發表於 2017-9-24 19:39

得咁少位公售 LOL
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

希望聽朝撲到$400霏
阻住 發表於 2017-9-24 19:39

點買ar

如果冇數錯
一場有461個位
大恩大德 沒齒難忘
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

10:01 $400無連位

好似 3 日 2 個價都已經去曬

勁易入,但剩係買到一張22號$400

680竟然仲有連位
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

JOOX會直播平安夜尾場

想睇平安夜。
舞來舞去 不日內開始錄音。

22 有跳樓飛
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

放飛,23號,2張,內部訂購的,所以是400元連60元手續費一張,有興趣請pm

無人睇?

無人睇?
hehehaha 發表於 2017-12-22 21:59

係囉仲諗住睇下大家有咩COMMENTS

開頭一連串比較出名嘅歌係幾感動
之後相見好,你好嗎有啲悶
最後聖誕歌同金魚歌metal版有點浪費時間
翻唱換做衝衝衝/才女/有腳雀仔/馬雅民歌/二百歲少女就perfect

但幾感動嘅係睇得出兩個好錫對方
互唱囂張同Do You Love Me聽得出其實兩個人solo時都帶住at17

佢地比以前成熟左好多

個騷好短呀!咁耐無開唱咁少好唔夠喉。
本身期待唱多啲對方歌
一開始果part真係好感動!!!果種默契真係好好同自然,無一個組合可以做到咁。

有無唱安樂?

每晚都會俾新晉女歌手表演機會
但又不斷提2R
其實我想睇Cookies
風見志郎 發表於 2017-9-19 16:34

COOKIES超正, 四餅合體已經好GIMMICK

No rundown?

1223 歌單

Opening :我們的序幕

唱歌
始終一天
窮得只有愛
我愛班房
女扮男生
三分鐘後

小霧
never been kissed

你好嗎

由十七歲開始 with Serrini (和音) & Lit (和音) & 陳韞 (原唱梅艷芳)
陳韞 Flesh And Bones

囂張
Do You Love Me
紀念日 (原唱 Dry + 陳慧琳)

你有自己一套
青春
the best is yet to come
我們的序幕

Encore
White Christmas + I Saw Mommy Kissing Santa Claus + Santa Claus is coming to town
Girls Girls Girls

金魚歌 ( Metal)
over the rainbow

Second Encore
The Best Is Yet To Come (清唱一小段)

2240左右完

仲諗住今晚會聽到《油尖旺金毛玲》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

有冇RUNDOWN

有冇RUNDOWN
oreo 發表於 2017-12-24 04:56

反白

1223 歌單

1223 歌單

Opening :我們的序幕

唱歌
始終一天
窮得只有愛
我愛班房
女扮男生
三分鐘後

小霧
never been kissed

你好嗎

由十七歲開始 with Serrini (和音) & 蓮 (和音) & 陳韞 (原唱梅艷芳)
陳韞獨唱

囂張
Do You Love Me
紀念日 (原唱 Dry + 陳慧琳)

你有自己一套
青春
the best is yet to come
我們的序幕

Encore
White Christmas + I Saw Mommy Kissing Santa Claus + Santa Claus is coming to town
Girls Girls Girls

金魚歌 ( Metal)
over the rainbow

Second Encore
The Best Is Yet To Come (清唱一小段)

2240左右完
samson712 發表於 2017-12-23 22:39

陳韞首歌叫《Flesh and Bones》
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

1223 歌單

samson712 發表於 2017-12-23 22:39

另一位和音叫袁梓烈

另,《小霧》頭場個位係《相見好》

論盡樂迷,敢愛敢恨

主題girls girls girls 但唔唱才女

個Show製作好冇誠意…係隊band搭救
接近零visual,以為睇緊亞博保險內部Show
衫都好醜…佢地單飛真係正好多…都唔知呢個Show導演導咗啲乜

衫都好醜…佢地單飛真係正好多 ...
kinderpark 發表於 2017-12-25 00:24

同意……除左佢地comeback有感動,同埋音樂果方面比較可取之外,真係而音樂上有多心思只有encore果part....
仲有今晚較到太大聲喇!!!尤其個鼓

同意……除左佢地comeback有感動,同埋音樂果方面比較可取之外,真係而音樂上有多心思只有encore ...
kanxd 發表於 2017-12-25 01:06

18 個 "visual" 隻font 有腦嘅人點會揀到出嚟 lol
佢哋talking 好 dry... 一合體就冇晒個人魅力,好似去咗church meeting

衫都好醜…佢地單飛真係正好多 ...
kinderpark 發表於 2017-12-25 00:24

超同意
個台又唔靚,麗花皇宮咁唔知做乜,又唔夾佢地d歌
Rundown又唔順
唱個方面對ellen本身就冇期望,但二汶都差過平時,頭幾首把聲都好緊
今次真係純粹sell集體回憶,應該得忠粉會buy