返回列表 發帖

[Oct/2017] 陳奕迅Eason says 《C'mon in~》 Tour 演唱會 2017

陳奕迅Eason says 《C'mon in~》 Tour 演唱會 2017
日期: 2017年10月11至12日 (星期三至四)
時間: 8:15pm
地點: 麥花臣場館
票價: $750 (包c'mon in~專輯乙隻)

9月5日 10am cityline公售
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

一定搶唔倒
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

痴線, 邊有可能買到
【This is MC】澳門見

係麥花臣開50場都搶唔到飛喇

博一下啦

哇 Eason開show黃牛要開工啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

如果係售票的新碟(巡迴)發怖會
大家就唔洗撲⋯

似係新碟發佈巡迴演多d喎 不過算啦 都唔會有位

黃牛表示咁多個演唱會都炒唔起終於可以撈返筆

係咪應該全壇得我一個冇興趣再睇佢?
近七八年把聲又爛又飄忽啲飛仲要次次炒到飛起個個fans捱黃牛
有供必有求
休息下啦陳生

點買啊 大佬......

近七八年把聲又爛又飄忽啲飛仲要次次炒到飛起個個fans捱黃牛
有供必有 ...
hehehaha 發表於 2017-9-4 12:59

X2
我會選擇看Facebook或其他音樂平台live/ 買碟支持

樓上果D, 陳生4年冇係香港開SHOW LA
仲未休息夠?

樓上果D, 陳生4年冇係香港開SHOW LA
仲未休息夠?
lemontea1069 發表於 2017-9-4 13:56

佢係香港唔開show啫,佢係其他地方開呀嘛

有供必有 ...

其實eason's life狀態唔錯

22/9 北京
24/9 重慶
26/9 上海
28/9 廣州
11-12/10 香港
24/10 Amsterdam
28/10 Berlin
30/10 Paris
4/11 London
6/11 Manchester
10/11 New York
11/11 Toronto
14/11 Vancouver
18/11 San Francisco
24/11 台北
26/11 高雄
2/12 馬來西亞
3/12 新加坡

Total十九場

呀徐係咪好多袋想買

22/9 北京
24/9 重慶
26/9 上海
28/9 廣州
11-12/10 香港
30/10 Paris
4/11  ...
阻住 發表於 2017-9-4 16:53

好難得見到有香港歌手有真·世界巡迴
btw
開得咁密
睇來把聲又要爛一排

呀徐係咪好多袋想買

層樓俾左首期咋,要供架

真係演唱會定新碟發佈音樂會黎?
其他地方都係開咁細場?

其他地方都係開咁細場?
721AXA 發表於 2017-9-4 17:09

三個月就結束巡迴
九成九新碟音樂會+encore幾首廣東歌

回復 16# 阻住

世界巡迴演唱會怎麼買票!nn

22/9 北京
24/9 重慶
26/9 上海
28/9 廣州
11-12/10 香港
30/10 Paris
4/11  ...

香港有加場空間
02 著地 - 鄧麗欣

環球唱片總經理Duncan聽完他的新碟後,認為欠缺一首令人聽完會即刻買碟的「Killer Hit Song」,但仍表示會全力支持他,Jerald即笑說:「你搵得我就預咗啦。」

其他地方都係開咁細場?
721AXA 發表於 2017-9-4 17:09

新碟發佈音樂會 + 現場提問 (似上次香港大學 搞緊 大學問一樣)
第一站北京會係清華大學入面做
如無意外 所有其他站都會細場
PS 內地所有站既飛都不設公開發售

新碟發佈音樂會 + 現場提問 (似上次香港大學 搞緊 大學問一樣)
第一站北京會係清華大學入面做
如無意 ...
rfv123 發表於 2017-9-5 00:17
佢話除咗十首新歌還有幾首很少唱的舊歌,似90分鐘上五樓的快活嗰個多啲喎
任我行 失憶蝴蝶

環球唱片總經理Duncan聽完他的新碟後,認為欠缺一首令人聽完會即刻買碟的「Killer Hit Song」,但仍表示會 ...
gujuji 發表於 2017-9-4 22:37

原來「空姐」同「和明天講再見」聽完係即刻想買碟既killer hit song

Manchester 站係O2 Apolo 後日開賣 有無人一齊

有供必有 ...

我都冇

環球唱片總經理Duncan聽完他的新碟後,認為欠缺一首令人聽完會即刻買碟的「Killer Hit Song」,但仍表示會 ...
gujuji 發表於 2017-9-4 22:37

同paco句「聽到錢聲」一X樣

有人買到嗎

佢話除咗十首新歌還有幾首很少唱的舊歌,似90分鐘上五樓的快活嗰個多啲喎 ...
remus 發表於 2017-9-5 01:24

有可能每站都有小小唔同 因為唱片公司講第一站揀清華大學既原因想做多次同大學生交流 (期望有學術 文學交流)係唔係每一站都有唱幾首很少唱既舊歌就無提及喇

JayantL 發表於 2017-9-4 16:41

因為果次隆重其事戒左烟

賣哂未?
已經無mood再重試

BTW, 見到
消息指, Eason將於10開新碟宣傳音樂會,讓樂迷感現場感受感十首國語新歌,知情人士透露香港站算是「最抵睇」的一場,除了新歌還會唱以往金曲照顧樂迷需要,反之其他國家的場次則會是「演唱會加見面會」,唱幾首歌然後與樂迷交談。

倫敦果場一張霏賣110英鎊...應該好想見佢真人先買得落

賣哂了

回復 10# hehehaha

100x 同意
cccm

新碟發佈音樂會

JayantL 發表於 2017-9-4 16:41

十分同意~

睇外面人啲反應都覺得係真正演唱會咁喎

睇外面人啲反應都覺得係真正演唱會咁喎
721AXA 發表於 2017-9-5 20:01

留名睇啲人買完黃牛入場發現係一堆未聽過嘅國語歌rundown然後叫回水

London/Manchester £110 regardless of seats, Berlin €143 ... even more expensive than Madonna Taylor Swift and Lady Gaga.

簽名被屏蔽

希望香港站,唔好唱《四季》國語版....

其實《任我行》、《無條件》喺之前紅館都無唱過
至尊歌應該唱吓啩⋯

Jerald監制的話,亦可考慮多唱《...3MM》的作品

FF:10首新歌+20首廣東歌⋯

至尊歌應該唱吓啩 ...
l00540 發表於 2017-9-8 20:57

Eason 話會唱7-8首廣東歌啊~

至尊歌應該唱吓啩 ...
l00540 發表於 2017-9-8 20:57

3mm 隻碟2012Feel Free! Feel Music! 已經算係開左個concert for 呢隻碟,如果照返上次果個方式做, 應該係唱哂/唱8成新碟既歌+十幾首big hit既歌(like明年今日, K歌之王)

台灣場張海報美好多
但台大體育館可以坐4200人都夠膽開台幣5300-3000價位

係咪美球今年投資其他歌手蝕到喊要靠呢單嘢冚數

10月20日至11月10日期間,美吹同內地四個城市大學生的現場互撩視頻每周五騰訊視頻Live Music獨家上線

11月24日台北場會係騰訊視頻現場直播

Source: 陳奕迅吧官微

尋晚北京首場剩係唱咗放、誰來剪月光、披風同海膽四首

牛牛ig 750sell800 炸喎
02 著地 - 鄧麗欣

牛牛ig 750sell800 炸喎
hinz 發表於 2017-10-10 17:24

開始減價~

睇黃牛ig話唱會呢堆歌
C'mon in~果十首
陀飛輪
人來人往
浮誇
四季
我的快樂時代
最佳損友
落花流水
明年今日
重口味

再安哥2-3首廣東歌

我都係等多一個月睇台北場直播算
如果有早開的長途班、世界、對不起謝謝之類或者廣東歌side track仲可以考慮俾$800一戰

睇黃牛ig話唱會呢堆歌
C'mon in~果十首
陀飛輪
人來人往
浮誇
四季
我的快樂時代
最佳損友
落花流水
明年今 ...
阻住 發表於 2017-10-10 18:53

我覺得呢個rundown係流既, 而家800蚊都抵睇既, 始終佢咁耐無開Hk show
我聽晚睇~~~