返回列表 發帖
暫時我預測:

CRHK - 一首十大
RTHK - 優秀流行歌手 (覺得保守 RTHK 可能因為 hehe 藍血人 MV 開始放棄佢) ...
boy4dudes 發表於 2017-9-6 19:04

903 - 華納通常一年三獎。Janice暫時無歌播到十大,好可能有一首十大quota比Alfred,另一個獎Dear Jane.

RTHK - 一早ban左藍血人啦.Alfred今年密密做港台jobs, 一定有十優同是但一首歌十大(除左藍血人)

997 - 暫時無冠,好難估,不過如果Alfred出席都會是但有一個獎比佢,男銅十大是但一樣。

我又幾鍾意wor
過左華納三首歌, 除左第一首根, 另外兩首我都幾鍾意
比例上算係比星夢時期高 ...
John 發表於 2017-9-13 01:55

同感,比較喜歡佢轉會後的新歌同style。我好中意藍血人,神奇之旅首歌本身其實好高質,只係唱可以好D。

我肯定佢有睇CM
https://www.instagram.com/p/BZF6uatBMZ1/?hl=zh-hk唔通又下一plug?

正是啦
相比而家d悶歌
出走三部曲真係好好聽
lemontea1069 發表於 2017-10-1 11:27

其實三首新歌之中藍血人唔錯,其他兩首係太長同悶。舊歌除左出走三部曲外,面具同魂遊太虛都好聽嘅。

https://youtu.be/2K4guhgps0U
今次神奇之旅live唱得唔錯,比錄音版好好多,另兩首新歌,
人曲,有大歌feel, 應該一早派台
感覺良好, 似阿樂,幾輕快。

正是啦
相比而家d悶歌
出走三部曲真係好好聽
lemontea1069 發表於 2017-10-1 11:27

兩首新歌,人曲同感覺良好都幾高質,但可惜太遲派台。

用對眼聽歌既我都表示 零鏗今年三首歌都唔掂好悶
Kyle_ 發表於 2017-10-14 13:30

兩首未派台新歌唔錯,唔明點解唔早的派,你可以去Alfred facebook live重溫聽下。之前三首歌藍血人都唔算悶嘅。

生活日常 個 藍血人版本 係真係好

個枷鎖係 佢自己嘅 故事/經歷
個枷鎖係 曲詞編監嘅方向

技巧只係工具 ...
Bluejays 發表於 2017-10-15 19:44

你的評論好professional,專家! 不過我唔會研究得咁深入,淨係覺得佢今次live真係唱得幾好。