返回列表 發帖
點解呢個壇從來冇人咁細致去分析楊千嬅,薛凱琪,謝安琪,吳雨霏,aga,周柏豪嘅live呢。好似呢度對alfred ...
teennum1 發表於 2017-9-6 03:41

係因為呢度的人對Alfred唱live有expectation. 每人都有自己opinion, 但有唔識音樂的非粉朋友話佢Joox live唱得好,話佢唔舒服都有咁好表現好難得。 可能因為現場隊live band表現太出色。

覺得樓主真係好愛鏗, 同佢推下post先.

又推下post先。睇現場除有有幾首歌部份高音因為病上唔到外,大部份歌唱live都ok啦。同埋現場燈光,音樂,氣氛都做得幾好。隊出色的live band的確幫佢唔少。

我同你關注個點一樣,我覺得佢轉會之後其實作品係冇以前咁罐頭,但係以前至少有hit歌,宜家... ...
cqc02 發表於 2017-9-6 20:16
造歌唔理market點會hit? 入左華納想有hit歌(除劇歌外)真係一的都唔難。以前的Fiona, PH, Shiga, 到而家的Dear Jane, Janice都大把hit歌,華納的造歌同網絡宣傳策略出色,佢地幾時有靠過TVB?

又係果句,點解唔放手比華納造歌造碟? 重有A&R?  唔係自己強項點解重要堅持自己做? 等於我唔識工程,有resources做咩重要自己做維修? 我唔識牙科,不如去佢診所帮手洗牙同佢趕客得唔得?

重有Joox live show 果晚著校服表演,如果係開show之前keep下fit,著校服一定有說服力好多。佢可能呢排太忙靠食嘢減壓吧!

如果真係開紅館show真係要減肥操肌啦!

https://youtu.be/2K4guhgps0U
今次live肯用番少少歌唱技巧,唱得比錄音版好。
兩首新歌唔錯
人曲,有大歌feel, 應該一早派台
感覺良好, 似阿樂,輕快歌。

仲要有一首千千,
淨係呢到都要加一百分

又唔係真係愛,
因為我可能明佢諗緊乜又知道佢係點 ...
艾石仔 發表於 2017-9-7 00:18

佢電台live用番少少歌唱技巧都幾ok, 兩首新歌都高質,但可惜太遲派台。