返回列表 發帖

各大流行榜@2017/09/09

TVB勁歌金榜@2017/09/09
RK LW Songs    Signers
01 02 朋友身份  胡鴻鈞
02 04 傷心到變形 吳業坤
03 05 靈魂進化  C AllStar
04 06 時間做證  陳曉東
05 08 霸氣情歌  陳柏宇
06 07 戰勝吧   鄭俊弘
07 09 安全感   JW
08 NE 黑膠    李克勤
09 10 有淚多好  林奕匡
10 NE 閃先    洪卓立

903專業推介@2017/09/09
RK  LW  Songs                               Singers
01  10  Come With Me                  吳雨霏 feat. AF
02  09  感情到老                               林一峰
03  03  靈感床                              Supper Moment
04  14  遊園地                                 Blaster
05  05  UWILC                                方皓玟
06  ne  脫軌時刻                            RubberBand
07  07  喬治克隆人                           糯米糰
08  15  我只不過是我                        江若琳
09  08  有淚多好                              林奕匡
10  12  傷心到變形                           吳業坤
11  04  I Don't Know, I Don't Care     衛蘭
12  19  如果青春不會有盡頭                黃淑蔓
13  ne  老佛爺                                 Yellow!
14  11  藍血人                                 許廷鏗
15  17  磚頭                                    陳柏宇
16  ne  歌謠                                    李榮浩
17  06  男藍                                 蔡一傑/許志安
18  ne  不甘示弱                              連詩雅
19  ne  畫布                                    陳明憙
20  ne  你快樂嗎?                               陳蕾

中文歌曲龍虎榜@2017/09/09
RK  LW Songs           Singers
01  02  靈感床          Supper Moment
02  06  和每天講再見       Gin Lee
03  04  長相廝守         ToNick
04  05  I Don't Know, I Don't Care  衛蘭
05  01  安全感          JW
06  09  有淚多好         林奕匡
07  10  萬中無一         閻奕格
08  08  朦朧夜雨裡        蘇永康
09  12  I'll be with You      鄭融
10  11  吃定我          AGA
11  17  能見度          葉巧琳
12  13  寡人           符致逸
13  15  惡女           顏卓靈
14  07  傷心到變形        吳業坤
15  ne  愛不曾遺忘任何人     王菀之
16  16  朋友身份         胡鴻鈞
17  18  如果青春不會有盡頭    黃淑蔓
18  19  磚頭           陳柏宇
19  20  我只不過是我       江若琳
20  ne  打不死          沈震軒

新城勁爆本地榜@2017/09/09
RK LW Songs          Signers
01   10   有淚多好          林奕匡
02   04   萬中無一          閻奕格
03   09   450蚊           側田 Feat. 肥媽
04   05   藍血人           許廷鏗
05   06   I Don't Know, I Don't Care  衛蘭
06   07   朦朧夜雨裡         蘇永康
07   11   失魂記           李克勤
08   08   長相廝守          ToNick
09   12   I'll be with You        鄭融
10   13   安全感           JW
11   15   以前            石詠莉
12   18   心靈作家          鄧小巧
13   19   I Do            莫文蔚
14   NE   男藍                                  蔡一傑 / 許志安
15   17   你愛的人上         余香凝
16   NE   內外                                  小肥
17   NE   穿越火線                            G.E.M.
18   NE   完場前                               鄭世豪
19   20 你快樂嗎?         陳蕾
20   NE   我怎會如此                         伍富橋

好心 UMG 比返啲 QUOTA AGA / R&K
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

賴爽 發表於 2017-9-10 19:54

AGA唔係親生女所以bam哂

RK今年咁高質 都唔見環球可以俾幾多quota俾佢哋

moxy 發表於 2017-9-10 20:36
嘿,環球唱片的Duncan不甘在有生之年無法令旗下的女歌手勇奪女金嘛。所以便用盡賭注誓要令gin贏得了女金。
希望AGA本年有望在997打入女歌手三甲。

AGA唔係親生女所以bam哂
hehehaha 發表於 2017-9-10 20:31

AGA:吃定我
moxy 發表於 2017-9-10 20:36

903 又上唔到 GG
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

連美祖都上埋流行經典五十年
建議TVB不如以後喺流行經典五十年做勁歌金榜兼頒獎啦 由家燕姐兩票選出最受歡迎女歌星

建議TVB不如以後喺流行經典五十年做勁歌金榜兼頒獎啦 由家燕姐兩票選出 ...
JayantL 發表於 2017-9-10 20:52

幾時?

嘿,環球唱片的Duncan不甘在有生之年無法令其下的女歌手勇奪女金嘛。所以便用盡賭注誓要令gin贏得了女金。
希望AGA本年有望在997打入女歌手三甲
Danny02 發表於 2017-9-10 20:41

上年 Janice 穿花蝴蝶 #1 + 失戀的意義 #2 = 997 女金
今年何不 AGA 3AM #1 + 吃定我 #2 = 997 女金
上週粵語冠軍歌:《安全感》王灝兒
上週國語冠軍歌:《離開的人留下的歌》黃雅莉
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

幾時?
water:) 發表於 2017-9-10 21:01

聽日錄影
上次送禮唱咗五首 唔知美祖有幾首呢

建議TVB不如以後喺流行經典五十年做勁歌金榜兼頒獎啦 由家燕姐兩票選出 ...
JayantL 發表於 2017-9-10 20:52

頒俾周慧敏啦
黎瑞恩,楊千嬅,泳兒,CAllStar,AGA
容祖兒,方晧玟,連詩雅,SuperGirls,GinLee

嘿,環球唱片的Duncan不甘在有生之年無法令其下的女歌手勇奪女金嘛。所以便用盡賭注誓要令gin贏得了女金。
...
Danny02 發表於 2017-9-10 20:41

叫DUNCAN加盟EEG咪得LAW~~

李克勤一碟四plug tvb,係咪破左祖祖紀錄

聽日錄影
JayantL 發表於 2017-9-10 21:08

補頒上年最女

李克勤一碟四plug tvb,係咪破左祖祖紀錄
Kaybb 發表於 2017-9-10 21:17

黃昏點唱機 GGH 我好得閑 雙子座 未破到

上年 Janice 穿花蝴蝶 #1 + 失戀的意義 #2 = 997 女金
今年何不 AGA 3AM #1 + 吃定我 #2 = 997 女金 ...
boy4dudes 發表於 2017-9-10 21:03
如果997再次頒發雙女金的話,AGA的確有可能成為兩曲女金。但是Janice本年實在是大發力,深信Janice連續兩年勇奪勁爆女金的可能性甚高。

kenny1102 發表於 2017-9-10 21:16

定係叫楊生收購埋環球

傷心有一個開心的星期天

Come with Me未死

hehehaha 發表於 2017-9-10 21:49

播左全首lol
Personal Blog
http://tangtangor.blogspot.hk/
Instagram: Tangtangor

kenny1102 發表於 2017-9-10 21:16

以前已經係Music icon
SSN Chart (15 Sep)  新歌「京華春夢」 (31 Aug)
1. 有 淚 多 好 (2 Weeks No.1) - 林 奕 匡
2. 寡 人 - 符 致 逸
3. 此 刻 無 價 - C AllStar

At17 <GirlsGirlsGirls> 聽日派台

以前已經係Music icon
John 發表於 2017-9-10 22:43

Duncan 2002 叱咤 chur 到 eason, joey, Twins D 大獎, 但係 chur 唔到 Sally 傷逝 一首十大 真係一個污點
上週粵語冠軍歌:《安全感》王灝兒
上週國語冠軍歌:《離開的人留下的歌》黃雅莉
http://boy4dudes.tumblr.com/ for Girl Power Charts

At17  聽日派台
hehehaha 發表於 2017-9-10 22:46

C AllStar 快D整番首BoysBoysBoys

At17  聽日派台

itunes上咗架lu

itunes上咗架lu
moxy 發表於 2017-9-10 22:56

好正...
TAG左佢地舊碟既碟名

itunes上咗架lu
moxy 發表於 2017-9-10 22:56

竟然簽返寰亞

點解連今個星期都要播到失禁, 咩事。
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 37 (15/09/2017)
1. 朝如青絲 - Yellow!|2. 藍血人 - 許廷鏗|3. 520 - 薛凱琪

因為下個星期要播返少啲
IG:kfmusichk
FB:Kfmusic
無厘頭的音樂點評

因為下個星期要播返少啲
Kfmusic 發表於 10/9/2017 23:57
我講冠軍歌姐
希望除左下星期六之後唔好再聽到冠軍歌
獎 - Music Awards 2016 (14/01/2017) 得獎名單
榜 - Music Picks Week 37 (15/09/2017)
1. 朝如青絲 - Yellow!|2. 藍血人 - 許廷鏗|3. 520 - 薛凱琪

聽日錄影
JayantL 發表於 2017-9-10 21:08

亞/季 軍歌巡禮:黃昏點唱機 GGH 我好得閒 無人知道雙子座 最好時光 他狠過你

Dear Jane-也許我不會活多一歲
誰人在聽 誰人在唱
C AllStar 生於斯
門常關

标题

今日新歌情报
Firelight 林德信 寰亞
Girl Girl Girl At17 寰亞
也許我不會活多一歲 Dear Jane 華納
小器鬼 何弘軒 星娛樂

林德信去左寰亞?
AD的Top 3:
1. 《一格格》
2. 《吃定我》
3. 《和每天講再見》

林德信去左寰亞?
angelicdestiny 發表於 2017-9-11 00:52

萬幾年前已經講好左約滿會跟林珊珊...

萬幾年前已經講好左約滿會跟林珊珊...
kenny1102 發表於 2017-9-11 01:06

LOL, 我唔follow佢所以唔知不過佢好似去邊到都唔會紅,首新歌都幾indie下。
AD的Top 3:
1. 《一格格》
2. 《吃定我》
3. 《和每天講再見》

At17  聽日派台

又唔夠分
又會有一個好慘

hehehaha 發表於 2017-9-10 21:49

呢個至尊到底會有幾肯定呢?
不如下周冠多次啦!

愛霏力量,宇宙最強!
如果我擁有海

如果997再次頒發雙女金的話,AGA的確有可能成為兩曲女金。但是Janice本年實在是大發力,深信Janice連續兩年 ...
Danny02 發表於 2017-9-10 21:30

點解每年都要雙女金?可能今年變雙男金呢!
如果我擁有海

黃昏點唱機 GGH 我好得閑 雙子座 未破到
JayantL 發表於 2017-9-10 21:23

其實再前尐嘅小日子同meRedo 都四plug...
如果我擁有海

定係叫楊生收購埋環球
hehehaha 發表於 2017-9-10 21:33

佢有幾錢先收到呢間全世界都有爆強業積嘅公司?
如果我擁有海

欣宜係咪會有新歌

标题

欣宜係咪會有新歌
JasOh103 發表於 2017-9-11 06:49

之前話九月會出新歌,兼宣佈新動向。Joyce新歌應該叫《你是什麼時候開始不愛我的》

LOL, 我唔follow佢所以唔知不過佢好似去邊到都唔會紅,首新歌都幾indie下。 ...
angelicdestiny 發表於 11/9/2017 01:57

原來MV已出

Dear Jane-也許我不會活多一歲
pooh1460 發表於 2017-9-11 00:09

睇個名應該似1分歌曲

靈感床 146 下周要冠嗎?至尊?? 定好似你在我在個種咁谷ap?
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

sm琴日活動 sunny話九月尾內會推出新歌 估下可能冠埋靈感床 再plug 3rd plug
另外 Mag 都開始錄2nd plug ,應該9月尾10月頭plug上黎
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

嘉姐又放一星期假

比左Gin Lee就無得每星期+Ap

欣宜係咪會有新歌
JasOh103 發表於 2017-9-11 06:49

今日派台