返回列表 發帖
其實佢英皇同事唔多撐場,係咪關佢飛咗Sherman事?睇佢FB live 話第一晚完咗Joey有send msg俾佢,紅館他都 ...
kinderpark 發表於 2017-12-12 13:37

見sherman有ig留言叫佢加油

今次個show賣歌既話合格有餘
不過production visual 燈光真係唔多掂
見到啲小學雞字體字幕真係

見sherman有ig留言叫佢加油

今次個show賣歌既話合格有餘
不過production visual 燈光真係唔多掂
見到啲 ...
721AXA 發表於 2017-12-12 14:32

中間段間場我懷疑係Stock footage 買返嚟 仲要每隻歌字幕都唔同肉酸font
但我依然覺得好好睇,多得arrangement好full好原汁原味,strings正到
但係歌詞做focus都唔錯,其實佢嘅詞好多都好掂 (忽然分手 / 浪漫時代 / 擇日失戀呢啲寫得好有故事性)
好過同期boyz twins kenny 多多聲

如果我係佢團隊 , 我會根據本來Rundown個大方向, 再執成咁樣:

Part 1 - opening
1浮華亂世
2講深
3棋王
talk
4繁星流動

PART 2
5公元前 / 吸血彊屍的愛
6戰地舞曲
7你哪邊幾點
TALK
8放過自己
9-38廿四 (握手)

PART 3 - Deep nite show
10 Into 約定
11 Side track medley: 我可以 / 自卑 / 罪人 /吻彌留的你
talk 講屋企人 / 家姐
12眼前一亮
13給愛惜的人

PART 4
14情誡
15上車 - CLOZER
16Dance Medley - 新手 / 火 / 感覺蘇豪
17相對濕度 (Yumiko)
18Dance Medley with yumiko - 活著viva 果堆

Part 5
19失戀medley - 生於83 / 又到聖誕
20擇日失戀
talk - 感謝主辦單位等....
21孩子王
22較早前錄影

Part 6 - encore
23浪漫時代
24討厭
talk
25洗剪吹
26先入為主
【This is MC】澳門見

成隻《Documentary》只係唱左《公元前》...
《浮華亂世》同《宇宙大王》冇唱其實有點可惜,
《浮華》應該會 ...
Riverfish 發表於 2017-12-12 14:26

希望佢出翻隻叫好叫座噶唱片先,如果2018出碟,真係正好十年(對上一隻碟係2008了)

成隻《Documentary》只係唱左《公元前》...
《浮華亂世》同《宇宙大王》冇唱其實有點可惜,
《浮華》應該會 ...
Riverfish 發表於 2017-12-12 14:26

Nowhere同Documentary都有好多歌岩演唱會唱
可以拼出唔同主題