返回列表 發帖
好誇....380 480 已入唔到

想聽上帝保佑,他都不愛我,小學館,八星報喜賀賀喜,四大才子發大財的原唱版本 ...
on07111 發表於 2017-9-15 22:27

我都想聽上帝保佑...但我唔信Isabella肯出山囉...  有冇其他英皇小花肯捱義氣代唱一下?

好似剛宣佈開show+出新歌嗰陣有小小noise之後靜晒XD
應該係時候出第二首新歌?同埋唔知現場有冇野賣

好似剛宣佈開show+出新歌嗰陣有小小noise之後靜晒XD
應該係時候出第二首新歌?同埋唔知現場有冇野賣 ...
Riverfish 發表於 2017-12-5 14:23

尋日講完,夜晚就見到黃偉文ig幫緊Deep填新歌「階磚三」...希望星期六首唱到啦...

尾場歌單:

感覺蘇豪
討厭
孩子王
棋王
第三者
浪漫時代
擇日失戀
Clozer (Closer)
明白 (Closer)
上車  ...
阻住 發表於 2017-12-10 23:43

我睇頭場,歌單幾乎一樣,唔同嘅係:1. 頭場冇2nd encore
2. 頭場冇唱《自卑》
3. 頭唱有唱《繁星流動》,喺《笑我》同《演唱會》中間

我覺得個show係合格嘅,Deep狀態都好好,但甩詞都幾多,《傻》直情幾乎由頭錯到尾XD
不過觀眾可能真係街客較多,好多身邊前後傾計之間聽得出佢地淨係識最hit嗰幾首,
同埋頭場開頭大家好冷靜...頭兩首明明係快歌都炒唔熱,直到《討厭》前奏起先叫做有少少起哄
立立陪楊生坐第一排....
同埋頭場鏡頭影到蔣雅文有黎睇

有冇人知頭場冇自卑咁有乜?
kinderpark 發表於 2017-12-11 00:46

繁星流動

成隻《Documentary》只係唱左《公元前》...
《浮華亂世》同《宇宙大王》冇唱其實有點可惜,
《浮華》應該會好有visual,而《宇宙》其實叫觀眾一齊打拍子應該好有氣氛
今次睇個口碑似乎幾正面...紅館應該有機,希望到時成真啦