返回列表 發帖

全 女 班 音 樂 流 行 榜
Y17 W37

女中光華 — 全女班冠軍歌巡禮
Q1第一百個我 / 深淵 / 深淵 / 最好時光 / 有夢要想 / 星足印 / 裝傻 / 深淵 / 說一句 / 時間的錯 / 一隻小豬 / 一隻小豬 / 麻煩你
Q2 — 3AM / 3AM / 小燈塔 / 空姐 / 突然一生人 / 裸體早餐 / 手中沙 / 搖籃曲 / 3AM / 用愛邁步 / 空姐 / 一隻小豬 / 他狠過你
Q3分過手請舉手 /
習慣愛你 / 吃定我 / 奇怪 / 和每天講再見 / Come With Me / 給男神的面書 / 差半步 / 男朋友與歌 / 男朋友與歌 / 今朝有酒

完整榜單 — 2017 年 第 37 週
0 1 NE 01 李幸倪 — 今朝有酒         01
0 2 02 10 方皓玟 — Let's Say                      09.07.05.05.05.05.03.03.02.02
0 3 RE 08 李幸倪 — 和每天講再見       09.07.05.05.03.01.03.RE.03
0 4 07 04 王灝兒 — 安全感          10.RE.09.07.04
0 5 08 02 王嘉儀 — 夕陽無限好        08.05
0 6 04 05 衛 蘭 — 差半步          02.01.04.04.06
0 7 NE 01 葉巧琳 — 能見度          07
0 8 NE 01 容祖兒 — 星圖           08                                            [My.Secret.Live Version]
0 9 NE 01 趙學而 — 恨上癮          09
1 0 NE 01 王灝兒 — 妒忌心          10

×× Eliminated ××
0 1 10 容祖兒 — 男朋友與歌        10.10.08.08.08.08.08.06.01.01

0 3 05 雨 僑 — 花季           09.07.07.05.03
0 5 08 江海迦 — 吃定我          01.02.04.07.09.09.07.05
0 6 10 泳 兒 — 習慣愛你         02.01.06.06.02.02.06.02.06.06
0 9 01 江若琳 — 我只不過是我       09
1 0 01 薛凱琪 — 520             10

本週精選 — Weekly Disney Pick
Colours of the Wind / Pocahontas (1995) / RIP Tiffany Fong

上榜記錄李幸倪 Gin Lee
2017 — 天變地變情不變 4 | 星足印 1 | 空姐 1[2] | 和每天講再見 1* | 今朝有酒 1*

2016 — 雙雙 1 | 月球下的人 1 | 光環 5 | 芝麻開門 3 | 很想要吧 9 | 獨一無二 1
2013 — 偏偏喜歡你 5 | 玫瑰的故事 1 | 我說 1[2]

2012 — Falling 1[2] | 1st date 3 | 今天終於一人回家 1 | 我不是你的觀賞魚 4

Presented To You By — seeseetv (c)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

NH TOP 20 2017 WEEK 37 (2017/9/10 - 2017/9/16)

2017年 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 羽毛鱗刺 / 停止繁殖 ( ...
nicholashin 發表於 2017-9-10 00:00

* 第三位個首悶到...
* sophy 甘快 out 既
* 又話安全感幾好聽 , 點解得 4 weeks
二〇二三年度全女班投票

竟然鍾意今朝有酒
江若琳開show先黎out

又會而家先上恨上癮
kevinlai1621 發表於 2017-9-10 00:52

* 今朝有酒係我全碟最愛
* 江若琳首歌真心覺得悶
* 恨上癮攝位姐
二〇二三年度全女班投票

lca6 發表於 2017-9-10 09:29

* 冠 Sophy , hv taste
* 咁遲先上 他狠過你 嘅
* 其實我覺得 Jason 今年三首歌都悶到 Hihi
二〇二三年度全女班投票

希望Live In The Moment 8首都冠齊
JasOh103 發表於 2017-9-10 06:44

其實有機會
我只不過是我
放空 發表於 2017-9-10 09:07

呢首仲悶過 思念做宵夜 係份詞無咁噴...
星圖??竟然係呢首
賴爽 發表於 2017-9-10 09:30

#我信我這宇宙已安好一顆一顆星星有些已經採得到閃於衣領閃於肩膀已得到仰慕
MSL 版個編曲好正... 然後份詞好勵志之餘亦都好 Match 美祖
李哪位?
jose 發表於 2017-9-10 00:34

唔好成日 Bully 幸兒啦你
二〇二三年度全女班投票

Jason's Playlist 2017

2017年度冠軍歌巡禮
WK01-13: 小故事/兄兄我我/我不是歌手/閃光彈/驗傷/難得一遇/ ...
JasOh103 發表於 2017-9-17 13:35

呢個榜真係好 GQ omg
冠亞軍都好好聽
Weekly Throwback 都好正
二〇二三年度全女班投票