返回列表 發帖

[Nov/2017] 農夫等錢洗世界巡迴演唱會

演出日期: 2017年11月9日 - 14日 (共6場)
門票價錢: HK$580 / $480 (旺角麥花臣場館)

公開發售: 2017年9月15日10am起 購票通 Cityline
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咁大膽開4場

哇 麥花臣今年甘多show...
舞來舞去 不日內開始錄音。

好大膽,呢個時候開4場,唔知會唔會有低過半價

估唔到佢哋而家咁頹竟然會開4場咁多
唔通佢哋覺得會有TVB師奶客撐場?

仲要開580/480, 咁有信心

咁大膽開4場
hohoho 發表於 2017-9-11 21:38

Hip Hop 熱潮

近排有無出新歌?佢地可能真係等錢洗

美長開麥花臣都只不過係四場,農夫咩新鮮蘿蔔皮呀咁把炮,跳樓飛都冇人睇啦

開兩場就差唔多
都幾肯定會有跳樓飛
利申:唔係鏡粉

d飛竟然掃曬真係估唔到咁勁

開兩場就差唔多
都幾肯定會有跳樓飛
tom 發表於 2017-9-13 08:35

美長開麥花臣都只不過係四場,農夫咩新鮮蘿蔔皮呀咁把炮,跳樓飛都冇人睇啦 ...
stephybest 發表於 2017-9-12 13:28

加兩場 9, 14
02 著地 - 鄧麗欣

加兩場 9, 14
hinz 發表於 2017-9-25 20:25

估唔到佢地咁勁, 在連登都有十幾頁post

農夫哪兒來的人氣,居然仲可以加勁過美長

開兩場就差唔多
都幾肯定會有跳樓飛
tom 發表於 2017-9-13 08:35

一大巴掌車埋黎

JOOX會直播禮拜二尾場

最後係有跳樓飛
580sell900for2
02 著地 - 鄧麗欣

There's no way this is all correct

1. 風生水起
2. 音樂大亨
(DJ Tommy)
3. 再見 Fanz
4. 學海無涯
5. 跟隊唔該
6. 日出而作
7. 農夫係你老死(intro)/眠眠
8. 全民合拍
(RX 黃浩邦)
9. 韓國勁舞權 ( Dance by HanaX(?) )
(B-boys and B-girls)
10. I Believe U Can Fly
(Assorted Hong Kong rappers)
(Video and Talk)
11. 重新找到你
12. 港女收港男皮 (unreleased "banned' song)
13. 好彩分手
(with Senza)
14. 問題兒童  
15. 偉大航道
16. 返老頑童
17. 24 (with 咖啡因公園)
(Talk/Stand-Up?)
18. 十七年華
(video)
19. 同伴
20. 456Wing
21. Rap Along Song
22. 舉高隻手

It's not a long run-down but I really do feel their passion for music here. And they really do have a lot of great songs. There is a good reason why they won those awards from 2007 - 2010.

尾場歌單

1. 風生水起
2. 音樂大亨
(DJ Tommy)
3. 再見Fanz
4. 學海無涯
5. 跟隊唔該
6. 我的野蠻女友
7. 日出而作
8. 農夫係你老死 (Intro) / 眠眠
9. 全民合拍
(RX 黃浩邦)
10. 韓國勁舞權 (Dance by HanaX)
11. Hi Auntie (一段)
12. I Believe U Can Fly
(B-boys and B-girls)
13. 我的Hip Hop (with Heyo)
14. NBA2K16等待2K17潮文Rap (with JYD)
15. ? (with Double T)
16. ? (with Heyo, JYD & Double T)
(Video and Talk)
17. 重新找到你
18. 港女收港男皮 (unreleased "banned' song)
19. 好彩分手
20. 問題兒童 (陸永+Senza)
21. 偉大航道 (C君+Senza)
22. 返老頑童 (with Senza)
23. 粒粒皆辛苦 (with 咖啡因公園)
(Talk)
24. Rap Along Song
(致謝)
25. 十七年華 (with 咖啡因公園)
(video)
26. 同伴
27. 456 Wing
28. 生日歌 (預祝c君生日)
29. 舉高隻手 (with all guests)

六場麥花臣都爆滿
係破咗麥花臣開show以嚟紀錄
希望下次可以開返紅館

睇咗尾場真係覺得好正
觀眾氣氛超好
企足全場真係好high

六場麥花臣都爆滿
係破咗麥花臣開show以嚟紀錄
希望下次可以開返紅館

睇咗尾場真係覺得好正
觀眾氣氛超好
...
ladygaga 發表於 2017-11-16 14:41

艾粒都好似開過六場爆
麥花臣而家好正 大星細星都係道開 個場又close

尾場歌單

1. 風生水起
2. 音樂大亨
(DJ Tommy)
3. 再見Fanz
4. 學海無涯
5. 跟隊唔該
6. 我的野蠻女友  ...
阻住 發表於 2017-11-14 22:40

睇歌單好吸引... 錯過左添... 唔知有無機會出碟?
Nothing Special