返回列表 發帖

疊飛厚到佢,點樣舉報佢lol

REPORT 佢
wchild 發表於 2017-10-7 15:20

Reported 佢好似無曬所有post

號外:27-28加場啊! 今次會放多d飛出黎比fans

者係1號係真尾場???
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-7 17:47

係掛,連續唱十場,唔想佢再加場,會爛聲

有冇講終極加開?
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-7 17:53

突然覺得千嬅今次好熱血

楊千嬅事隔兩年再開紅館,今年12月23日至12月26日舉行的《楊千嬅三二一GO! 演唱會2017》,門票在10月3日 ...
Jacz 發表於 2017-10-7 22:12

12月27-28日係早場? 姐係幾點

冇講到係早場喎
Jacz 發表於 2017-10-7 22:18

楊千嬅ig有提,唔知咩意思

其實AIA有幾多人啊,有幾多區域總監啊,D票去左邊?
小布丁 發表於 2017-10-7 22:24

可以送比客,保額大送多2張

你講講野我諗起歌迷會d 人, 話說佢地成班坐我後面, 首首歌都突然大嗌歌詞出黎, 大佬, 唱咪算囉...我唔 ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 12:11

我都好驚坐fans club 隔離

劉華的檔期應該喺從12月12日開始到1月2日,中間除開搭建舞臺和拆臺,應該喺20場,楊千嬅從12月23日開 ...
乐坛风云 發表於 2017-10-8 14:08

其實係咪無人接個期, 所以千嬅要硬食咁多場

我覺得係唱片公司搏一搏個期, 點知又真係批左
Kyle_ 發表於 2017-10-8 14:26

容祖兒,Eason,Sammi, Twins都唔玩,所以得千嬅可以頂上

我明你講咩, 我初初鐘意佢就係因為佢果種唱控同佢個key夠特別
佢唱既歌就算比人翻唱都唱唔到佢自己果種 ...
aRh3i 發表於 2017-10-8 17:31

我都唔知佢唱咩key

我完全唱唔到佢既歌

河童妹妹, 你鍾意聽河童的小妹妹嗎

是掛,我以前成日聽呢首~歌詞仲有我最愛小王子
我個男人很喜歡叫我妹妹,又不想別人以為我係男咪加 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 18:31

原來係咁 但明明就好年輕

千嬅有幾首有童話故事既歌都好好聽

學kelly演唱會咁帶仔上台呀~小朋友唔好成日暴光好 d~
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 22:05

千嬅強調左幾次,話唔會比佢個仔上台

我覺得有冬天Feel又鍾意既歌:
冬天的故事
我的醉愛
冰點
悲歌之王
寒舍
我只能跳舞

希望千嬅會唱

喪婆四部曲呢?
內有惡女
吹牛娃娃
娃娃夫人
忌廉溝鮮奶
Jacz 發表於 2017-10-8 22:42

唔該唱埋 適量運動與均衡飲食! 好想聽

ff緊31號倒數完之後係唱男女關係科
Jacz 發表於 2017-10-8 23:22

好想同千嬅對話, 教佢簡歌

肯肯定啦
唔信咁多人愛嬅=.=
John 發表於 2017-10-9 12:15

我睇ig, 見到1999年出世既學生都鍾意左楊千嬅 ,撲埋演唱會飛

舊地極度遺珠
佢d精選碟好多新歌都好正
John 發表於 2017-10-9 12:15

咁傻仔都唔差既 雖然首歌好賤

98喺呢度
JayantL 發表於 2017-10-9 13:19

好young 啊你

唔知你地鍾意個老女人做乜

真心想問d 牛係咪唔識睇seat plan..
繼琴日row G 真正摸手位放2500 1張
今日row 2 放2090 1張
照依個推斷估 ...
aRh3i 發表於 2017-10-9 21:22

我見大部分黃牛放既票既位置都好嘛嘛。

44/45段 Row 1-6行 呢邊位置好唔好?

對住舞台既係50-59, 係藍閘
平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐 ...
aRh3i 發表於 2017-10-10 01:08

還好唔係開鑽石三面台,睇得仲辛苦

感覺上佢呢次會多快歌, 但加完又加, 唔知會唔會怕佢頂唔順而改
lemontea1069 發表於 2017-10-10 12:49

上星期訪問話今次唔會勁歌熱舞

你已經做緊
反OT 好奇代瑞瑞點樣再突破AAL & LB
wchild 發表於 2017-10-10 16:04

今次演唱會拎倒數做主題, 千嬅不嬲叻玩concept野,應該ok既

其實係咪好少演唱會會帶message 比觀眾?通常都係 celebrate為主?

鑽石台睇過一千零一次衛蘭
個次坐地面但偏後既位
感覺還好
但真係要對正台,對唔正好唔掂

三面台而坐側 ...
John 發表於 2017-10-10 16:29

可能驚賣唔出飛,所以做三面台

加上,我覺得四面台無咁上下控場能力,氣勢會好弱,會唔知做乜

問過坐側田位既人未?

鑽石台真係世界級垃圾既台黎,唔明點解會有呢D反人類既設計
上次 ...
Jacz 發表於 2017-10-10 16:15

所以千嬅都暗串開鑽石台既人

你地覺得有邊 d星必定會去睇呀??
佢地睇 show係免費定要比返錢??
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 14:30

歌手朋友:
陳奕迅,梁漢文,坤哥,容祖兒(可能),柏豪,許廷鏗,張志明etc...
DJ:
雲妮 森美小儀 wasabi 西瓜 艾粒 林海峰 光仔etc...

聽Billboard radio千嬅訪問,

千嬅話2018年出大碟,最近收左隻歌,原來係cy kong 16年前寫比千嬅但比reject咗

如果有埋佢前妻作歌就好la,好希望演唱會都有jean chien既歌,好想她成功了他沒有改一改加返d抖氣位 ...
joshua 發表於 2017-10-11 05:55

慢熱北海道好難唱.... 可能千嬅唱唔番了

實在太耐無入黎通常都係入黎追蹤演唱會資訊!今次太希望fans能夠買飛入場支持!都有口恥七成公開,係78 ...
pigeon 發表於 2017-10-11 18:54

我諗下買唔買多場睇先:p

但正面780都無放好多:(

今個AIA AGENT frd同我講,
話打佐好多個電話都唔通,訂唔到
佢自己想要4張都買唔到

話就算有d高層都一早 ...
Jacz 發表於 2017-10-11 21:17

有錢客戶會聽千嬅咁市井架咩

入到網站,但所有票都被hold

以前身邊d人一聽到你聽楊千嬅既歌就覺得你無品味
最近身邊d朋友同事個個都要睇佢演唱會

千嬅終於證明到比鍾意佢既人知,佢地無鐘意錯人

但我屋企人親戚全部唔鐘意楊千嬅
wchild 發表於 2017-10-12 20:09

咁你好慘

深紫色嗰場;第四場;無錄。
kenneth 發表於 2017-10-13 02:49

佢第四場把聲好靚,又唱得好,可惜無錄

其實你唔鍾意佢咪唔好入黎, 入黎搞搞陣做咩
其實佢作為一個歌手出道二十年, 出左成千首歌, 唔記得左又有 ...
放空 發表於 2017-10-13 15:44

應該無成千首咁多掛 22年x20首,最多400首左右?

不過千嬅完全無講大話既理由,唔記得就係唔記得。

我發覺某會員係呢個post reply親都係潑冷水 係咪好得閒

佢剛剛開蘋果live 呀..佢話之後 有人用個場...
除非公司可以24小時拆左個場俾人用wor ...
放空 發表於 2017-10-13 13:57

咁不如唔好再加,重質不重量

Btw  千嬅仲未肯閉關咩,仲成日蒲頭。

岩岩睇到千嬅蘋果live,佢把聲好唔掂,病聲

又唔介口,食雪糕

有無LINK?
wchild 發表於 2017-10-13 20:16

FYI
https://youtu.be/q355tAgmIHs

原來小丁生識唱3am

根本佢都唔係比賽型歌手 (雖然新秀出身)

唔好搞D咁既野啦
lemontea1069 發表於 2017-10-16 10:24

大陸節目會幫佢tune番準d音, 應該ok, 但sammi都去,就比下去

但無論點都好,我都唔太想佢加場:(

依家既sammi,不了

話是話,邊度有報導話佢要參加我是歌手而演唱會唔加場? ...
Jacz 發表於 2017-10-16 14:29

但係Sammi國語好聽d, 千嬅近年唱國語歌咬字好難聽。

希望佢今次演唱會唔好唱國語歌!!!

大家對《真愛開玩笑》呢首歌有無feel? 我覺得幾好聽,不過相信千嬅唔會記得呢首。

大家唔準再OT啦

不如大家諗下咩歌岩倒數呢個主題?
1. 數你

希望ot人被禁言^^

反ot......千千今次可以錄31.1號出dvd,,,但兩場都無我係到驚氣氛差小小呀 ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-17 18:36

上次Let begin 有個人大聲嗌下個月再開....
然後千嬅話:book羽毛球咩

果果係咪你?

希望你今次帶領大家,啪啪啪 楊千嬅

其實佢7月知道年尾有期嗰陣就應該已經準備緊 係唔知準侑咗幾多啫 ...
gooloo 發表於 2017-10-17 18:26

佢好似只係準備performance 既野,其他production佢交曬比人

好想知佢個台點整法,佢話一定要三面台先做到個效果

最後的歌
gooloo 發表於 2017-10-17 18:46

我發覺呢首歌大部分既live都唱得好好。今次放入個rundown都唔錯

Fb pm丁生叫咪上台
joshua 發表於 2017-10-19 12:19

可以 再叫古天樂上台嘴