返回列表 發帖
好想知點樣加場

可能唔開1/1, 31之後果場係2/1呢~

其實佢明知自己一向唔係joey個d可以咁有心有力唱咁多唱kary到~

寧願4面 ...
kenny1102 發表於 2017-9-16 19:35

如果加到場既,照計唔會唔開1/1架喎,同埋大陸1/1先係假期,好多人都係等跨年同1/1

係,主要係紅館真係唔岩開三面台,次次都睇到條頸斷,

同埋真係冇邊個既三面台個台係靚架 (even Eason個次我都覺得唔夠佢四面台個d靚,再加上美千一定冇佢咁多budget去砌個靚台)

加夠10場就去到1月1號(如果佢夠膽的話)
hohoho 發表於 2017-9-16 18:55

唔洗十場,break一日,9場已經夠

暫定至少睇兩場
美千唔係話會跨年架咩
victor1991415 發表於 2017-9-16 18:16

又蠢佐囉,好似Let‘s Begin咁,未公佈就話想係生日個日開

上次係電台應該係講開聖誕嘛,等到賣爆晒先再慢慢加 31 or 1

break一日佢體力頂到咩~
寧願開2日停一日~

不過我見有d歌手唔停都仲唱得好地地, 一停左一日再唱反面去唔 ...
kenny1102 發表於 2017-9-16 19:56

開2日停一日個租場費會唔會太貴?

美祖同佢都係一break就病

可能上次medley玩啦啦球玩上隱~
kenny1102 發表於 2017-9-16 20:19

今次唔好再同我玩呢D,真係好娘,成40歲人喇

雖然娜姐60歲都仲玩,但人地型好多

其實佢近十年除左all about love,都未試過唔病。。

L and g
Minor classics
Lets begin

再數上去,開大 ...
mychart- 發表於 2017-9-16 20:28

MC有咩事?

尾場完show即刻入院
mychart- 發表於 2017-9-16 20:41

玩show唔係好關事喎

花樣千嬅好似都冇咩事?

其實有冇話今次係開邊種三面台?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

可能係患左BB
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-16 20:41

患佐BB, 笑佐

我會等31果場先買!!!!
暫定睇25.31.1
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-16 20:49

31應該好難買,一黎倒數,二黎大陸開始放假,好多fans會黎睇

不同人有不同情況千嬅break下會好點

三天一break差不多
Kaybb 發表於 2017-9-16 21:52

佢依家呢個期做唔到三日一break喎

我反而係諗緊

佢唔係搵林狗影poster 咩

點解最尾出呢張
放空 發表於 2017-9-16 21:52

應該未出最後poster?

不過有個疑問係,如果未出最後poster,點解又係伊利沙伯大廈外牆賣晒廣告?
定係遲d加晒場先係西隧or紅隧換有樣既poster?

睇千嬅係咪想跳勁舞,
只唱的話不應有break
Kaybb 發表於 2017-9-16 22:46

我覺得佢點都會有break

我想睇佢跳勁舞喎
如果淨係fing下手腳我寧願佢企定定唱

希望千嬅唱哂近年既宇宙級快歌
應該全場 high 爆

大慈善家 / 啦啦跨啦啦 / Ready or Not / 色惑 / Wonder  ...
-Prince- 發表於 2017-9-16 23:55

一定會俾人恥笑到2046,Torres大過佐都冇眼睇  

三面台,跳舞視覺效果無咁好。

不如佢整個T字台伸展出黎?
Nathan 發表於 2017-9-16 23:53

三面台如果唔係佢開,我係唔會去睇囉

我諗佢唔會咁整喇,會少好多貴飛位,同埋佢唔係主打跳舞

確定左3面場啦咩
jason567 發表於 2017-9-16 23:51

係,依家係未firm 正三面定鑽石台

唉, 剩低咁少時間,唔知準唔準備得切;

今次要買780啦,坐後d都睇唔到千嬅 ...
Nathan 發表於 2017-9-17 00:15

係咁少時間內要準備兩個大show
我睇親三面台都係坐側田位,真心好唔舒服

正面既780,後面既話好悲劇
joshua 發表於 2017-9-17 00:17

後面係點架? 未睇過三面台貴飛

色惑又咪咀是咪?
如果唔三面點開10場??
千千又
4-5-7咁加?
今次4-7-10? ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-17 00:20

4 - 7 - 10 咁啫係冇break?

但加個go字,成件事就有點膠
joshua 發表於 2017-9-17 00:36

佢7次紅館show既名都好膠

花樣千嬅 都叫食字

乜鬼野萬紫千紅,開年大典,跟住All About Love, L&G, 大佬,唔係膠就係hea

好鬼遠
joshua 發表於 2017-9-17 00:34

咁買廁田位好定780後面好?

都唔好再黎處處吻、烈女呢d
joshua 發表於 2017-9-17 00:37

真係好惡頂
狼來了,愛人,數你,少女都唔想要呀

大傻變舞曲先係真難頂
其實我哋真心只想睇最簡單最真嘅楊千嬅
真係唔使搞咁多自己handle唔來嘅另類嘢噶

美祖今年三面台都唔勁歌熱舞(雖然細場)
希望千嬅今次都參考下啦
JayantL 發表於 2017-9-17 00:39

咁又唔可以咁比
始終紅館要顧及既野太多

side cut演唱會始終係細場同埋多數係死忠,接受能力本身就高好多

水瓶座 小城大事 呢
仲有如果東京不快樂 飛女正傳
死得,差唔多成個song list 又出曬來 ...
siongguan 發表於 2017-9-17 00:51

又要過 Let's Begin個post搬個張十大怨婦list出黎

我都唔記得佢要做拉闊,

拉闊當warm up囉,做衰左都唔怕
Nathan 發表於 2017-9-17 00:34

反而我覺得拉闊會好hea同爛尾

老老豆豆
我就真係對呢個con 唔會太大期待
一嚟let's begin 太高質
二嚟我唔知佢咁短時間內再開可以sell 咩
三嚟睇唔透呢個演唱會名,唔知咩主題....
不過楊千嬅有佢本事既 ... 希望買到尾場同31/12
victor1991415 發表於 2017-9-17 00:24

上次1/1叱吒頒獎台見佢唱到咁都灰晒
之後係冇乜expectation既情況下Let's Begin又俾佐好多驚喜我

希望今次都係咁

今次死忠會唔會想睇31 多過尾場?

唔好咁多嘉賓
joshua 發表於 2017-9-17 01:11

唔好丁生亂入,真心二次已經夠,唔好再亂黎

睇你條頸承受能力la,如果側面近台既section而且好前既話可以考慮
joshua 發表於 2017-9-17 01:10

想睇晒成個台係咪揀正面中價霏會比較好?

31號似乎多d人想睇
joshua 發表於 2017-9-17 01:10

31應該又會被人炒

愛人,數你,如果東京不快樂,冰點 老是常出現,極度恐怖,又唔係代表作,佢今次唱硬啦唔洗審
慢歌方面 ...
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:17

真心好多hit歌可以唱,除佐你上面嗰啲,閃靈,咬唇,向左走向右走,一千零一個 都可以拎返出黎唱喇

水瓶座/飛女/野孩子/勇/小城大事/阿姐的祈禱/姊妹/假如讓我 呢d代表作必唱啦
希望可以改下編曲,或者其 ...
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:21

佢話過唔鍾意medley,但我覺得唔洗咁固執囉

小星星呢d都算hit,又少唱,可以代替果d小城大事...
joshua 發表於 2017-9-17 01:37

煉金術都可以唱多次喇,上次都唔係場場都有

今次carl做監製,直覺會有 繼續努力 同埋好多1-100入面既歌

咁快去到第三版

等加場 希望唔撞考試
wchild 發表於 2017-9-17 01:30

等緊你呀

金翅仲睇唔睇rundown呀?

仲有我的生存之道、陌路、木偶奇遇記、自由行 etc
希望今次都會有幾首超級冷門sidecut歌出現,上次有身份證歌、花與愛麗絲、深紫色、開大 真心好驚喜
如果佢肯唱舊地、知更、Single、台北夜沒有車就好啦
fifty1205 發表於 2017-9-17 01:57

希望今次都係Major同Minor結合喇,上次試過反應咁好
呢四首真係一次都冇唱過
知更可能會係拉闊唱

舊地我都好懷疑佢仲記唔記得有首咁既歌

台北夜沒有車 真心好想聽,如果唔肯唱,唱 我不要你愛我 都好呀

笑中有淚都唔介意再唱,好少唱
  1至100,一些生活、繼續努力、非賣品都好wor
joshua 發表於 2017-9-17 02:14

笑中有淚真係好正,火鳥,翅膀下的風呢d唱多次都唔怕

1-100真心首首都正,佢唱多次花樣+年華我都唔介意

非賣品好想聽呀

其實我覺得係佢唱medley應該好易甩咀同忘詞就真。。。

PS: 個演唱會名其實好膠,希望聽佢親身解釋下令我改觀。。。
膠膠 發表於 2017-9-17 03:02

但係開三面台,前面擺部歌詞機好易就解決呢個問題喎

睇下佢到時點拆個演唱會名喇,好想知佢今次搵邊個設計舞台,最好搵下fran9,搵返朱祖兒都OK

煉金術根本應該擺入regular rundown!上次LB第四至七場轉左煉金術個位變數你同愛人,真係嬲死我,呢兩首佢唔厭,我都厭啦!
膠膠 發表於 2017-9-17 03:02

鍊金術,笑中有淚都應該擺入regular rundown

數你真係聽到好厭,但佢話次次開show都要唱

上次尾場林狗亂入又係搞到我聽唔到身分證歌

可唔可以唱一次 嬅麗緣? 我唔想再聽 飲酒思源
siongguan 發表於 2017-9-17 03:31

呢隻真係唔好再黎,情懷已經賣過,
換我的生存之道,小星星仲好過

叫佢收皮,無人想睇佢,最憎係fans,係又叫唔係又叫,應該噓佢!!
780$唔係比佢 ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-17 04:19

雖然氣氛好好,但成件事真係好odd

同埋d無謂既人都唔好再上台,好似上次林狗咁,搞到要cut佐 身分證歌,encore又唱少佐隻歌

好明年係 3!2!1! 新年快樂
Frankiekiekie 發表於 2017-9-17 09:09

3! 2! 1! 丁子Go!  

跨年騷分分鐘嘉賓大雜燴,懶係喜慶咁大堆頭
stephybest 發表於 2017-9-17 08:38

big mass 如果個rundown砌得靚成個show夠smooth就得
但唔好搞到鬼五馬六

見到毒坤係美千fb留言,佢係咪想自薦去做嘉賓?

咁急開兩個show真係聞到伏味一嘢唔該畀美長夢之途中音樂紀質素真係踎低噴飯 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-9-17 09:26

好驚,希望唔好出事
難得上次建立佐好口碑

反而新藝寶金牌時期啲歌好少唱
黎黎去去  楊千嬅 可惜我時  飛女正傳 小城大事
想聽Mr 塔羅迷 勇 我是羊 向左走向右走 稀客 咬唇
艾石仔 發表於 2017-9-17 09:44

呢幾首係紅館鐵膽黎,佢邊敢唔唱,佢肯唱少次少女,數你,狼來了,愛人已經好開心了

美瑞表示你上面個堆唱過一次就要入倉,想聽? 等到佢60歲先

自由行小星星都好少唱
呢五年賣情懷真係賣左好多華星情懷
反而新藝寶同金牌時期果種新鮮感無哂 ...
艾石仔 發表於 2017-9-17 10:49

冇錯,真係唔好再賣情懷時光隧道了...

換入多d未唱過或者少唱既歌喇

上次都唱佐冇人估到既身分證歌,今次冇理由唔得架嘛

佢真係好少唱個金牌新藝寶既歌,唱黎唱去都係個幾首,明明最紅最hit既歌都係個期

今次係咪何丙先
hehe 發表於 2017-9-17 11:31

阿Carl呀

訪問講咗係fran9
fifty1205 發表於 2017-9-17 11:03

有D期待喎,佢設計既台一般都好靚

乜你地要求咁多㗎
不過講真我都對今次嘅期望好低下
始終let's begin實在做得太好啦 ...
electric 發表於 2017-9-17 11:18

就係因為Let's Begin做得好,先覺得佢係做得到係睇有冇心做
如果我地都冇要求,佢自己都會冇要求
hea做不如唔好做,再加上佢以前開親紅館既朵都唔好

連我都打算買飛去睇 不過 780 就不了 唔想睇到佢啲皺紋

至於 RUNDOWN 大家唔好太期待 跨年 SHOW ...
賴爽 發表於 2017-9-17 11:42

三面台有個巨型plasma,點都睇到架喎

DIU 比朋友說服咗 780 明明我都唔係嬋粉
當係坐前排睇千嬋教我做早操  ...
賴爽 發表於 2017-9-17 11:47

咪好似我咁囉,明嬅粉暗祖迷

跟千嬅學習跳舞有用,逐漸能要放會放要動能動  

其實一直都好欣賞千嬅 當年隻原來過得很快樂我都有買 不過身份是祖祖粉所以唔可以明愛美嬅  ...
賴爽 發表於 2017-9-17 12:00

嬅粉表示隻遊艇連聽既意欲都冇,更何況買