返回列表 發帖
落100分力到頭來只得1分成果
gooloo 發表於 2017-10-27 11:30

今次發姣歌part可唔可以用 藍與黑+房間號碼?  

J咗陣let's begin
真係好挂住上次啊
electric 發表於 2017-10-27 10:48

自上次離去那一天.... 好掛住LB
仲有最後2個月

少女的祈禱嗰part超正
kelvinyu188 發表於 2017-10-27 11:49

但我嘛嘛地套衫

今次可唔可以取消發姣歌part???
gooloo 發表於 2017-10-27 11:52

覺得佢唔會,只求唔好係老舞

真係要我揀嘅話我真係揀唔到有乜不滿啊對let’s begin

BTW我開咗個WhatsApp group
有冇人 ...
electric 發表於 2017-10-27 11:54

咁又真係佢做得做好個個既

要彈既就係冇乜props同個台既變化好少囉

開佐個group呢度咪靜晒?

上次LB 我最鐘意翅膀下的風~
請詳細列出美瑞所有發姣歌
快劍俠 發表於 2017-10-27 12:42

萬能俠 ,你快樂嗎 ,藍風箏,聖女不敗,色惑,房間號碼
近年 烈女,處處吻,已經進入發姣行列

我唔介意有蔡德才做嘉賓合唱小飛俠~~
kenny1102 發表於 2017-10-27 12:39

如果志明黎呢?

做女人 誰不信命數

翻天覆雨又過一世紀 離愁別緒潤澤年紀

呢d叫怨姣~

千金小姐很擔心被騙

呢d叫c ...
kenny1102 發表於 2017-10-27 12:56

CLS, 笑死

咁發老姣係邊首?

不認不認還需認(老年fing手fing腳bollywood)
gooloo 發表於 2017-10-27 13:02

但係我鍾意嗰part佢夠膽唱吵我同詭異呀,好side
前日睇返美Mi既shocking colour live, 其實都係手部動作多,其實係咪嗰個年代都興咁?

好驚有日佢會唱忌廉溝鮮奶~~但係rock唔到又係姣唱~~
kenny1102 發表於 2017-10-27 13:02

原來N年前美瑞係假音人既音樂會唱過溝鮮奶㗎

非賣品依家唱實有發老姣feel,姣聲之最
joshua 發表於 2017-10-27 13:02

首歌其實係Yum歌嚟

之前carl叔叔,話想係演唱會到做樣野,而technical上有困難,但如果做到觀眾同歌手都會好大感受!
大家估唔 ...
Nathan 發表於 2017-10-27 13:37

係咪將瑞瑞倒吊半空唱色惑?

讓我慳埋慳埋 否則怎可儲錢 去街街

呢首呢~
kenny1102 發表於 2017-10-27 13:39

呢首好明顯係師奶仔歌

良性反應都係
John 發表於 2017-10-27 14:19

陪我每天娛樂我萬次

濃情蜜意需要共我鍛鍊  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

剩係唱過果次,聽講上次Stand by list其實有忌廉溝鮮奶
希望今次有忌廉溝鮮奶,好鍾意 ...
joshua 發表於 2017-10-27 15:23

最記得上次有人個stand by list有7字歌

可能開場用你快樂嗎
大聲同觀眾講我好幸福 一齊fa la la
艾石仔 發表於 2017-10-27 18:38

咁第一場之後黃牛真係失禁式急瀉喎,算唔算係好事?

唔係愛滋活動主題曲咩
wchild 發表於 2017-10-27 21:05

係呢首咩?

不認不認還需認?
John 發表於 2017-10-28 08:07

應該係「如果東京不快樂」同「假如讓我說下去」

頭先數佐下瑞瑞既seating plan,8289,接近8300個位,
未計算wheelchair zone

你數左幾次?得閒既話數埋鑽石同四面台實際坐到幾多人xD
joshua 發表於 2017-10-28 16:01

數佐一次咋,原來$780既位占佐47%
四面台唔洗數喇,都係11000~12500,通常係12000
鑽石台我搵唔到seating plan呀

仲有兩個月就開SHOW, 開始有D期待
Kyle_ 發表於 2017-10-28 16:14

估佢今次會係快歌做opening

擔心輪椅位都好難買
gooloo 發表於 2017-10-28 15:04

參考lets begin最尾個幾場,一定係
除非個concert口碑好差

走音肚痛甩咀遲開場
支持開場唱你幸福嗎
艾石仔 發表於 2017-10-28 17:43

又打回原型,下次開又滯銷,再唔洗未天光就開定urbtix同人搶,唔洗禁到個f5爛晒,到開場前一個月先慢慢揀靚位買飛  

可以考慮去細場開
艾石仔 發表於 2017-10-28 18:12

要同班2線搶麥花臣既期  

考慮同李彩樺方皓玟一齊開
唱what we want
艾石仔 發表於 2017-10-28 18:49

個演唱會係咪要叫  方嬅絕代 演唱會?

聽晒瑞瑞既碟  (未計3隻國語碟)

頭3隻除左主打其他都無乜FEEL, 到"到此一遊"開始正, 玩CO ...
wchild 發表於 2017-10-28 19:11

第一隻碟傷感真相,爭執都好正喎,不過第一隻碟係嘛嘛地私日記開始我已經覺得好正

到此一遊直頭係top5黎

咁搶music zone算,做個live house show
joshua 發表於 2017-10-28 19:26

music zone未睇過
其實幾想佢做一隻moov live個種近距離既concert
不過應該開一百場都會搶唔到飛

出埃及記正宗偽side track,暗階差唔多個個演唱會都有唱(AAL/LB/minor classics都有唱)
呢首聽到厭,唱 ...
膠膠 發表於 2017-10-28 20:09

其實係咪金牌新藝寶D版權費貴佢先咁少唱?

"曾幾何時"係好聽, 但同到此一遊個CONCEPT唔MATCH

321GO , 我都想聽多次出埃及記 ...
wchild 發表於 2017-10-28 19:50

曾幾何時,無限量依賴,然後天涯,走得飛快
唔match咩?

頭2隻有唱作作品~~

唔知演唱會會唔會唱呢~~

出親個時佢話諗返起曾幾何時~~

希望會唱啦~~

BTW~好 ...
kenny1102 發表於 2017-10-28 20:37

乾脆真係終極sidecut黎,我就算minor classics佢都未必會唱,我諗fans都未必記得同識

好想佢揸住支吉他邊彈邊唱 台北夜沒有車 呀!

諗兩日成日諗起燭光夜同我係我(REMIX)
希望今次會唱, 後者好岩冬天聽
Kyle_ 發表於 2017-10-29 01:18

「我係我」係少數我可以同一首歌兩種style都鍾意既歌,感覺係完全唔同,分唔到邊首多d
就好似美祖既越唱越強 原版 同 no.6 ver咁

唔知會唔會又唱返三分鐘戀愛熱度
John 發表於 2017-10-29 01:16

唔好喇,用薄荷味或者缺陷美代替喇,
再唔係非賣品都得,咬你食你會有害  

最近見到美君憶蓮個三面台都整得靚。

今次邊個幫千千做舞台設計? ...
Nathan 發表於 2017-10-29 10:31

憶蓮既visual effect好靚呀

fran9呀
之前幫過sammi做Touch Mi,
美祖My Secret Live
宋禮成立三十週年
慧嫻Back to Priscilla

好期待佢設計既舞台同Hiking排既舞

夕爺係千嬅死忠

千嬅既歌好多故仔聽
e.g 的士司機; 她成功了但他沒有 ...
Nathan 發表於 2017-10-29 10:35

小城大事,音樂盒,風彩依然,芬梨道上 都係呢類有電影感,可以聽出畫面同故事既歌

除左自由行, 二丁目, 東京, 瑞瑞都仲好好幾首旅行歌
wchild 發表於 2017-10-29 13:23

呢堆算唔算係?
手信
台北夜沒有車
愛人
照相本子
慢熱...北海道夏
稀客
魂斷威尼斯
小島
望遠鏡
別阻我開心
我再橋上看風景

係咪見美祖整得靚, 所以搵FRAN9
wchild 發表於 2017-10-29 13:44

咁又未必係
因為要搵既都基本上搵過晒喇

最top個批好似係得fran9未合作過

我都覺得係...佢好鍾意my secret live
放空 發表於 2017-10-29 14:02

但係my secret live佢冇去到現場睇喎
反而touch mi 1/2都有去

1314係咪都係fran9?

my secret live唔關fran9事架, 係joey+彭秀慧team人
1314就係fran9, 好失望1314個台+visual真係 ...
721AXA 發表於 2017-10-29 14:18

咁fran9係負責咩架? 我見美祖個期成日tag佢

希望今次個台設計得靚d喇,唔好好似L&G個個咁hea

MSL fran9只係顧問, 俾下意見咁

fran9同joey已經有瓶頸位
不過fran9 千千第一次合作, 佢應該會push ...
721AXA 發表於 2017-10-29 15:03

我都覺得演唱會合作最好唔連續超過2次

不過fran9同朱祖兒設計既台通常都幾靚

撈月亮的人算唔算 有代官山
wchild 發表於 2017-10-29 15:04

如果咁都算,咁我是羊呢? 呢首係Long D代言歌

1314 真係好hea 好普通...
aRh3i 發表於 2017-10-29 15:04

但1314既舞係佢咁多次最勁喎
雖然我最鍾意既係no.6

希望Hiking唔好排老舞俾瑞瑞

係啊,但憶蓮堆快歌得呀。 千千堆快歌加咁正既燈,可能配合唔到 ...
Nathan 發表於 2017-10-29 16:11

加重個beat囉
不過又驚個beat cover佐佢把聲

千嬅演唱會係咪好耐都唔派螢光棒?

10年演唱會派扇,唔知做乜
Nathan 發表於 2017-10-29 16:13

佢好似咁多次都未試過排螢光棒

10個把扇我仲keep係度連面個浸膠袋都未拆,個次我個area有派到$50奇華禮餅券

我就想知今次會有會出紀念品,07之後都未出過,10個件熊仔tee算唔算係?

寧願佢唔派螢光棒
07年d紀念品以當年計算貴,10年其實有件同groundzero既tee ,好似賣480,但會喺海港 ...
joshua 發表於 2017-10-29 20:05

我驚佢派個d手指燈,如果係真係寧願唔好派
發泡膠個隻都唔好,一睇完就dum

個件tee好似係慈善用途? 同埋紅館現場冇得賣?
07年係Edison設計,係貴D,同埋個次d紀念品其實算高質

紅館無得賣
我仲係中學生,只夠錢買件搣lin tee,掟帽其實好唔靚 ...
joshua 發表於 2017-10-29 22:11

件tee仲要分三個價賣,紫色$340 / 黑色$320 / 白色$300
頂帽$220,電話繩$180
以當時黎講真係好貴,頂帽之後仲俾人炒到$400蚊

今年派聖誕帽都唔錯
Nathan 發表於 2017-10-29 22:55

不如派鹿角喇

一陣手指燈加打氣棒加bb..肯定嘈到拆天lol
aRh3i 發表於 2017-10-29 22:59

唱緊冰點個陣吹BB真係會diu出聲
BB係史前生物,應該唔會派寰亞咁孤寒,最多都係手指燈 或者 吹氣Boom Boom棒

不過手指燈真係好快無電
我已經淘定螢光棒到時用
aRh3i 發表於 2017-10-29 23:40

頭先係X寶search美祖1314特別場個支,好貴,要48人仔一支

上次睇LB係紅館外買佐兩支,一支一入去就壞,另一支fing fing到半場就冇晒電

唔好boomboom棒,成日漏氣
joshua 發表於 2017-10-30 00:12

同埋用完就要dum,冇得keep返

果陣美祖1314果支, 我有6支係度
睇完好多人唔要棄左係紅館
我就係淘左4X人仔依隻, 有15色 ...
aRh3i 發表於 2017-10-30 01:01

個支好靚
你買佐邊隻色?