返回列表 發帖
你果兩場都唔係好側ja ma
aRh3i 發表於 2017-11-8 21:10

未睇過正三面
但上次睇鑽石三面唔係好側已經睇到條頸痛
不過好感激有飛入場

大叫埋深息阿!
thm 發表於 2017-11-8 22:27

可唔可以淨係唱原版?

好想坐前排/__\
頭先去問價, row bd 6000-8000 for 2
aRh3i 發表於 2017-11-9 00:10

某炒飛網23號賣$8800一張,係一張
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係 無論係把聲 嘉賓 舞台 主題 都好好
放空 發表於 2017-11-9 11:20

我覺得燈光好正
同埋D衫,7場換佐17個造型,連埋巡迴一共36個造型
唔知今次11場會有幾多個造型

其實我覺得丁生上下台係好冧好正的!
如果佢今次再上,可以encore部分,千嬅講緊野上去送紮花咁就ok,唔 ...
膠膠 發表於 2017-11-9 12:24

冇錯,真係唔好再搞咁多野,唔好又黎唱歌跳舞 (佢唱歌真係好難聽),送紮花就OK

美千話唔會參加 歌手wor good!

唔知點解演唱會有點想林峰做嘉賓

可能o岩o岩佢唱完快樂與哀愁 勾起左我對 ...
放空 發表於 2017-11-10 22:21

L&G  我睇個場咁岩係佢

有無人會將 快樂與哀愁 唱左美味情緣歌詞
wchild 發表於 2017-11-10 09:54

我記得美味情緣,記唔到 快樂與哀愁,可能比較少聽

古天樂 萬語千言
林海峰 飽滿愛
陳奕迅 其實你記得
梁漢文 滾
梁漢文 鄭中基 何韻詩 火紅火熱 ...
wchild 發表於 2017-11-9 20:42

鄭伊健  一生中最愛

原來當年同你睇同一場
electric 發表於 2017-11-11 09:39

我都係睇果場 有jason獻聲 小飛俠
黃家正 發表於 2017-11-11 11:33

ME TOO
wchild 發表於 2017-11-11 11:49

個晚氣氛超好,又係五場之中唱最多歌既一場

叱咤個晚千嬅讀個封信,
即刻諗起2000年個陣,有個患血癌叫呀咩既病人,
佢都係千嬅fans,佢最後夢想成真,住院個陣千嬅有去醫院探佢,
個陣成個探訪係私人性質,冇傳媒,冇乜人知
個女病人當年好出名,佢當年有個個人網頁叫「呀咩吉場」,
詳細紀錄佢患病既感受同治療既過程,瀏覽量好高,
不過好可惜,呀咩最終都係敵唔過病魔既煎熬係2002年6月病逝
我今日開佐個網黎睇,原來佢阿媽仲keep住回覆網友既留言

反ot, 個演唱會得返一個月零十日咋,好期待,唔知準備成點
點解咁耐仲未有新歌?

回復  Jacz

我記得果晚encore有 小星星 木偶奇遇記哈哈哈。
黃家正 發表於 2017-11-13 20:58

係呀,呢兩首係其他四場都冇架

喊咗
希望自己死嘅時候都可以有千嬅探
electric 發表於 2017-11-13 15:56

我希望自己死個陣有人會燒隻裝滿千嬅所有專輯,演唱會,相既Hardisk俾我就夠

之前都有前護士喺fb話佢sars期間都有去醫院探坊,都係無記者既情況下
反ot,得返一個月再加10日,丁太都好 ...
joshua 發表於 2017-11-13 15:58

呢單真係你唔講我都完全唔知,當時咁危險都去

三面台其實係咪可以睇歌詞機

新城點解仲唔上ww
明明色惑新城同千嬅仲有合作
Kaybb 發表於 2017-11-13 21:16

唔緊要喇,又唔洗爭獎D飛又賣晒唔洗宣傳
依家想佢快D出首新歌

千嬅終於話要閉關。
Nathan 發表於 2017-11-14 23:41

呢張相其實係咪係度拍緊MV?

佢拉闊都係緊睇歌詞機。
但最好唔好依賴歌詞機,背熟d好
Nathan 發表於 2017-11-15 07:52

有上次LB咁熟已經收貨

唔知拍mv定係演唱會d片段
圖中佢好似無著衫咁
Nathan 發表於 2017-11-15 07:54

好似有著到件肉色類似打底既露膊衫

想千嬋拎新城勁爆20周年321go大獎

唔想演唱會前得一首新歌
Kaybb 發表於 2017-11-15 12:25

佢都唔會出席架喇

第一頁第一個post個樓主可否整一整張poster?已經顯示唔到好多日了thx
膠膠 發表於 2017-11-15 23:53

係囉,俾張清少少既俾樓主換佐佢

咁順便CALL埋阿姐黎老餅的祈禱
oreo 發表於 2017-11-18 03:54

唔爭在修哥喇
預先同佢慶祝86

嗚呀
當年第一次入場睇千嬅就係睇aal
Fb當年今日彈出左啲相,淨係睇相都覺得果場好正 ...
艾石仔 發表於 2017-11-18 12:16

真係好正,淨係個opening已經夠震撼
發覺瑞瑞6次紅館既opening, 有四次都幾特別
第一次係Kelly掃地(好似係?)
第二次係播片
第三次AAL
第四次LB先見聲後見人

唔知今次會點

好想AAL 出碟
反OT, 希望321GO RUNDOWN 有SURPRISE
wchild 發表於 2017-11-18 13:03

可能要到瑞瑞X佐先會出

預321Go rundown最差去返L&G咁

aal請問黎明
Kaybb 發表於 2017-11-18 13:18

直接問林生

千嬅問過幾次如果大熱代表作唔唱會唔會出事?
-_-有1次蔡一傑答佢*唔唱落唔到台,可能有堆第1次聽演 ...
Nathan 發表於 2017-11-18 14:46

無啦啦又會打俾蔡一傑  

姐係好大可能係L&G  2.0

AAL開場最正啊!
   但三面台開場可以點搞得震撼
Nathan 發表於 2017-11-18 14:58

LB我都好鍾意,一開波就好感動,勇真係好靚聲唱得好好聽

L&g悶死,千祈唔好
joshua 發表於 2017-11-18 20:51

悶都算,仲要唱好多人地既歌,仲要唔好聽
其實當時係咪專登要唱big hit,一早已經plan好第二年要開minor classics?

最難頂nobody,今次唱曬自己歌唔該
joshua 發表於 2017-11-18 21:51

菊花台都好得人驚

一定要全部自己歌, 淨係自己歌都唔夠時間唱,唔明點解仲要走去唱人地既歌

近兩次concert都有拍音樂特輯都好好睇
electric 發表於 2017-11-19 20:51

係,L&G個個叫 《我在東京很快樂》
其實瑞瑞都咁多年來都幫TVB拍過唔少音樂特輯

《千言潔語》
《當飄雪戀上聖誕樹》
《由世界中心開始》
《我在東京很快樂》
《遇上千嬅遇見愛》

今次乜都冇

當飄雪戀上聖誕樹永遠係我最愛
electric 發表於 2017-11-20 04:09

呢個真係最正,係有晒成個完整故事
記得呢個節目係當年個週最高收視排二既節目,仲要唔記得係星期六定日播

佢同大台關係似乎已經無咁好了
kelvinyu188 發表於 2017-11-20 10:00

可能今次唔需要點宣傳掛,又冇咁多時間去拍個音樂特輯
依家又唔洗出席年尾頒獎禮

個健身教練好似跟左千嬅好多年,上之LB都係佢操
Nathan 發表於 2017-11-22 11:44

跟佐十幾年,唔記得係開大定AAL開始已經係佢

tvb已節省成本啦可能12月先拍呢
Kaybb 發表於 2017-11-21 19:22

我諗瑞瑞冇時間去拍

佢唱片公司有錢
kelvinyu188 發表於 2017-11-22 12:31

其實係佢唱片公司俾定係佢自己俾?

如果佢靚位貴飛,都可以諗諗;但佢放d位咁差,又貴,點買
Nathan 發表於 2017-11-23 19:01

最尾個行都賣$550, $600 一張  

Citi信用卡客戶獨家優先購票

演唱會日期及時間: 2017年12月23日至26日, 12月29日至31日, 2018年1月1日
**Citi Clear Card - 優先購票日期 : 2017年9月25至29日**
**其他認可Citi信用卡^ - 優先購票日期 : 2017年9月26至29日**

票價 : HK$780 / HK$480 / HK$280

優先購票網址: http://www.aegpromotion.com/Miriam2017
(9月25日上午9時至晚上11時59分及9月26日上午9時至9月29日晚上11時59分)
優先購票熱線: (852) 28 611 611 (上午9時至晚上9時)
(每次交易最多可購買6張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)

^Citi Rewards 銀聯信用卡、Citi Cash Back American Express® Card客戶除外
samxdxd 發表於 2017-9-16 17:21

可唔可以改下個演唱會日期同時間 :

2017年12月23日 - 2018年1月2日 ,8:15PM,(31日 9:30PM)

AAL之前講到去日本排舞, 講到好勁咁搞到我好期待,點知
Nathan 發表於 2017-11-30 20:15

L&G都好似係去日本排舞架

12月啦 都系甘靜
寰亞又忍到
ericp222 發表於 2017-12-2 14:01

寰亞不知幾開心,唔洗再嘥錢宣傳

今次係咪冇係紅/西隧落廣告?

不認隻舞……
John 發表於 2017-12-2 14:13

慫肩舞

救命 千Fa染咗楊丞琳個隻灰紫色頭 顯得佢仲老
fifty1205 發表於 2017-12-2 16:44

邊度有得睇?
係咪個Nike廣告?

紅隧口依家楊丞琳個位落過一兩星期,信用卡優先預訂果度東隧同銅鑼灣落過廣告,寰亞真係好慳錢,周 ...
joshua 發表於 2017-12-2 19:35

今次真係好少宣傳好少廣告
不過如果賣晒飛唔落廣告都ok,情願佢用多D錢擺落演唱會既製作度,雖則廣告多數係sponsor科水

千嬅今日出左條片,好熱血啊
Nathan 發表於 2017-12-7 18:30

樂壇人瑞16宗罪

WHERE TO SEE ?
wchild 發表於 2017-12-7 19:07

here

「楊千嬅十六宗罪」
2009年初,網上開始流傳一篇名為《楊千嬅十六宗罪》的文章,極有可能是出自被稱為英皇高登頭號打手的慈雲山鄭列瓊手筆。此文內容不一定中肯,但卻最能綜合楊千嬅早年發生過網民關注的爭議性事件。

1. 乞獎
自2003年失落最受歡迎女歌星後,多番出口術話希望重奪,08年更主動與tvb解約務求tvb可以以獎換合約,近日更於《東張西望》講到明要乞多年女歌星獎,仲要乞埋亞太區最受歡迎女歌星及金針獎,難怪被傳媒封為「樂壇第一乞衣(兒)」、「乞獎天后」。

2. 不勞而獲
從2006年起,楊千嬅陷入其歌唱事業低潮,其間多次被傳媒拍得與男友丁子高及友人玩樂,所參與的音樂活動卻少之有少。最近兩張唱片更完全無參與製作,近4年的主打歌曲成績慘淡,無一首是受歡迎的,08年一曲《啦啦誇啦啦》更成為網絡笑柄,當選高登討論區的《2008年度十大膠歌頒獎禮--膠歌十大 第十位》,可見楊氏事業低潮但仍開口埋口要獎。

3. 唔知醜
以極級99倍冷門「火羅」奪2008年度最受歡迎女歌星後,多次向傳媒炫耀。被問到爆冷造馬等問題時更語無倫次死撐:「我唔理爆冷!我爆開心!」更指其父母年年頒獎禮都「陪坐」,但明明年年頒獎禮楊氏都有獎拎,可見楊氏的確不知廉恥。

4. 無恥,為獎唱歌
當年林憶蓮從未染指最受歡迎女歌星都無半句怨言,楊千嬅2002年已奪得一次卻因往後失落而多次說灰心,更被傳眼紅容祖兒多次奪女歌星獎已(而)與對方反面。

5. 講一套做一套
多次於頒獎典禮滿口謊言講到自己唔恨獎:「要成就別人快樂」、「要輸得起」、「我唔會輸比死物」...其實自己先最輸唔起,開口埋口又灰心又失落又挫敗,08年重奪女歌星獎後表現激動。

6. 走音天后
走音愈走愈勁,唱功比初出道無進步不特只,反而退步。

7. 陰招避走音
經常以笑/喊遮醜,多次用此藉口作為唱live失準的理由,但一滴眼淚都冇。最經典為02年及06年叱吒,喊親都係高音位。

8. 借運
使用旁門左道催運。04年被踢爆借運,其所拜的觀音寺更指她在06年會「氣數已盡」,怎料所言屬實。06年開始楊氏事業極度倒退,音樂事業失勢,電影事業又失意,所拍的《天生一對》等票房慘淡,無一破千萬票房。09年又被踢爆拜會白龍王。

9. 攻擊敵方
從(縱)容歌迷不綁(斷)攻擊其他女歌手。容祖兒,何韻詩都曾親身勸捧歌迷要理性,嬅迷經常惹事生非,楊千嬅卻就(袖)手旁觀。02年勁歌金曲頒獎禮更指女歌星獎大熱門的Twins是「死物」。

10. 貪錢,忘恩負義
為錢(Amusic開價數千萬簽楊氏)甘願離開一手捧紅自己既Paco,08年勁歌金曲頒獎禮慶功宴上更無視Paco的祝賀。

11. 博(搏)宣傳
經常借其他人慱(搏)宣傳。07年演唱會擺古天樂上枱擺足5場,近年於頒獎典禮的致謝詞九唔搭八地三句唔埋二句就Eason前Eason後。最「火羅」的地方是Eason曾在《志雲飯局》上提及與千嬅「唔係好熟」、「無咩話題」、「獅子座同水瓶座唔係好夾」。

12. 格衰
將四川大地震災民用來開玩笑,揚言自己結婚「仲爆過四川地震!」惹來批評,指她講說話唔經大腦,毫無尊重。

13. 其身不正
04年被衛生署選為「愛牙大使」,但多次被傳媒拍下黃牙,滿口牙石的照片。千嬅多次於廁所煲煙的新聞更是不絕於耳,在傳媒界是公開的秘密。一年後被衛生署列入黑名單「永不合作藝人」。

14. 遲到大王
楊氏在傳媒界有「遲到大王」的美譽,次出席活動遲到而被傳媒咋型。最經典是02年《萬紫千紅演唱會》的第一場就遲到近90分鐘,被觀眾大叫「回水!」其後千嬅更諸多借口,說自己「肚痛」。07年出席「迪士尼小小世界」活動時,遲到2小時。到場後更要求多多,楊千嬅及Amusic公司其後更被迪士尼香港分公司列入黑名單「永不錄用藝人」,相反表示與英皇、環球等公司「合作愉快」。

15. 虛偽
楊氏為人虛偽,08年10月何韻詩一則專訪,問及與容祖兒、楊千嬅等天后的關係,更語帶相關地表示:「我好識揀朋友,知道邊d係真心對你好,邊d係會利用你同滿心陰謀,所以我本身同Eason,Joey好fd。」暗示千嬅非真心朋友。

16. 小器
填詞人黃偉文與千嬅曾是好朋友,怎料05年一個party當中,楊氏以粗口問候黃偉文:「你作比我d歌唔x掂!下次我唔x搵你,搵林夕包碟啦!」黃偉文因而大怒,於是在06年以一曲《最佳損友》暗串千嬅。千嬅亦實現其「承諾」,在06年推出的大碟《Unlimited》中請林夕為全碟填詞,黃偉文從此被踢出局。其後楊千嬅再沒有找黃偉文填詞,可見楊氏為人小家。

係咪演唱會前都唔打算再出新歌 ?

今日錄新歌喎

邊個姦佢?
mychart- 發表於 2017-12-9 19:33

應該係阿于,見佢ig有post相

呀于X王雙駿, 希望係soft rock 啦
好耐無聽佢唱過
較o岩時間1月即刻派台搶分!!

反ot 仲有十幾日 好緊張 ...
放空 發表於 2017-12-9 20:01

希望好似LB咁,演唱會前爆首「最好的債」咁高汁既歌出黎

頂!!!!!!!好想要頭場既飛!!!!
等唔到31號先入場!!!
Kyle_ 發表於 2017-12-9 20:13

31號睇第一場揮手

我1月2......
John 發表於 2017-12-9 20:22

諗返轉頭,今次有霏入場已經算安慰

楊千嬅於 1995年出道,今年 12月將是她第七次踏上紅館舞台開唱,她坦言每一次開騷都有壓力:「一個人孭飛嘅演唱會、電影都會有壓力,因為你永遠想要求自己做好吖嘛,藝人要求係奄尖,雖然成日都話唔介意人點睇,其實暗地裏對自己已經有要求,你點樣唔介意人哋點睇啫?如果你真係好唔介意人哋點睇,你都唔會做幕前啦,你就係想人睇你先做幕前,所以每個演出都有壓力!」而壓力會隨住年紀、經驗、心態而有不同擺位,以前可能是輿論壓力,或者自我要求的壓力,如今壓力可能會轉移到成個演唱會製作上,不過她要學識去平衡,否則自己就會變得多事。

千嬅坦言演唱會做一次就少一次,就像她在倒數自己的人生一樣,這是每個人成長歷程都要面對,她不知道自己還會唱幾多年,但她覺得有一日會停下來:「可能係世界話我知,或者我覺得要搵番自己嘅生命節奏,又或者個仔叫:『媽咪你真係停囉』,咁依家仲可以做咪做咗先,我唔敢包可能呢個係我喺香港、人生最後一次,我覺得唔出奇,因為冇人知道會發生乜事。」她坦言要唱到老並非一件容易的事,所以她很尊重汪明荃,她覺得對方是一個榜樣:「佢唔係淨係攞住個地位去做人做事或演出,佢係攞自己嘅生命同力量去做,呢份堅持、意志幾犀利,我自己都唔夠膽講到咗 70歲,係咪仲係咁嘅狀態,呢樣唔係我話事,我只能盡力令到自己生活過程處理得好或準確,但你唔能夠去控制自己過程有幾長。」

今次一連十一場演唱會打破了千嬅自己的紅館紀錄,她說:「我唔做我會後悔,但起碼自己冇遺憾先。」很多歌手都呻申請紅館的檔期難過登天,更恨搶到聖誕、除夕這個檔期,今年本沒有計劃開騷的千嬅,卻「幸運」唾手得到這個黃金機會,也是她在紅館第一個倒數跨年騷,但她覺得不能夠用「幸運」這個字眼,她以「緣分」來形容這件事。

今次開騷最難是與時間挑戰,由申請到拍板開騷僅得半年時間,對比上一次紅館騷,她用了一年時間去鋪排,慶幸跟公司合作了十年,大家有一定默契,因為彼此間的信任,令她節省了時間,雖然過程是困難,亦有一定壓力。

當年千嬅第一個紅館騷是三面台,可能是新人關係,公司覺得風險比較低,但今次她為三面台跟公司進行一番角力,她指三面台最需要是製作,但她從來用人力去做騷,很少用製作幫自己做,即使明知會比四面台吃力,但任性的她好想反傳統一次,將成個跨年騷反傳統去做,她覺得倒數有反的意思,她說:「有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心究意我會做一件咩事,其實我演唱會海報已經講咗,我想將夢想融入晒演唱會,成個騷就係人生一個倒數,海報上『321GO』其實係一個力量一個衝勁,正是依家香港人互相加持嘅能量,三秒鐘可以好多嘢發生,亦可以改變世界好多事,希望將呢啲嘢融入我嘅歌曲,倒數番我嘅初心。」

能夠回到初心如願做一個三面台,千嬅說:「因為有種舞台係我冇去駕馭過,觀眾只係知少咗好多飛,但作為一個表演者三面台嘅難度高過四面台,因為所有嘢要做得準確仔細,每一個焦點全放喺我身上,四面台反而個人可以放鬆少少,因為視野注意力、甚至嗰道力都分散啲,個人狀態冇咁繃緊,但三面台凝聚力強啲,演繹上層次高少少,今次演唱會以音樂性、舞台性為主,可能非歌迷或影迷所想嘅『楊千嬅』,可能做完畀人鬧,但我好想做一件有意義嘅事,每一日每分鐘都可以倒數,可以重新開始,有能量洗去唔好嘅記憶,回到初心。」

你兩個...haha
aRh3i 發表於 2017-12-9 22:20

同千千一齊撕開一層層黑色的禮服