返回列表 發帖
等放黑鮑飛
John 發表於 2017-10-6 19:46

me都係,等放飛恥笑到佢2046,再跳樓價買

感咩動呀,轉頭咪又係黑晒,佢肯7成公售我就話佢為我地諗過
Jacz 發表於 2017-10-7 01:15

肯5成都偷笑, 係為我地就好似joey咁, 專開一場全場for fans club, 我寧願入會拎飛去睇lol

肯5成都偷笑, 係為我地就好似joey咁, 專開一場全場for fans club, 我寧願入會拎飛去睇lol ...
aRh3i 發表於 2017-10-7 01:20

咪係,究竟有冇為fans爭取過
講起就嬲,今日發住高燒係度死禁佐成日都搶唔到,我個frd都話估唔到你都買唔到飛

而家仲有冇得入fansclub

而家仲有冇得入fansclub
gooloo 發表於 2017-10-7 01:50

好似唔受理架喇,好似話你send email俾佢都唔會再覆

上次let's begin 就係咁
開賣左成個幾月先買
就係買D黑位 仲要綠閘對正台
masterdragon 發表於 2017-10-6 20:06

我都係咁
好記得我係12月31號買尾場飛
雖然行數唔係好前
但起碼唔係轉角位
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

fing手fing腳唔會點用力。 最擔心應該係佢把聲
Nathan 發表於 2017-10-6 22:27

你好衰
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

omggggg我好愛嬅

依家演唱會唔係純粹比人睇,由佢啦,讚助商同主辦方玩哂佢地大把飛自己同親友唔睇咪又係有d人放出黎炒既,富二代想要d飛邊場都很易有,甚至唔使錢潻,炒到咁貴變到有錢人玩意!!

我啱啱買31號張飛,都有。
1652兩張
kenneth 發表於 2017-10-7 01:13

城市售票網仲有?

全FB 矛頭直指千嬅演唱會 千嬅條命真好,愈老愈紅

Nathan 發表於 2017-10-7 08:13

真係唔知好事定壞事

Nathan 發表於 2017-10-7 08:13

一個歌手既演唱會fans買唔到飛被fans小爆既係咪得佢一個?

城市售票網仲有?
victor1991415 發表於 2017-10-7 08:11

你今次都沒飛睇呀?仲記得我嗎?
很久沒有聽到你唱柏宇歌,有點懷念~
沒想到千嬅個演唱會變成咁同埋d人起唔起都炒,以前幾日內先全部售畢.....

其實我認為再加多二場都冇用啦,咪都係會比黃牛 國內大媽、主辦商同讚助商霸晒hold住哂d位加甚至放上網賣~佢仲要比大量飛丁生黎派比親戚朋友 幫襯佢大客戶入場睇,無可能國內d親戚唔黎香港睇show啫
咁每場公開發售其實分分二百張飛都冇呀~

個系統通常一定死梗或上到系統都突然跳返出去或隔成個幾二個鐘先入到既,咁好心城市售票網就改下賣票方式啦!

開三面台之過

明明上次可以輕輕鬆鬆買到尾場門票
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

你今次都沒飛睇呀?仲記得我嗎?
很久沒有聽到你唱柏宇歌,有點懷念~
沒想到千嬅個演唱會變成咁同埋d人起 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 09:06

你係咪千千cafe 果個?

回復 1563# Jacz

上次sammi touch mi2 叫人唔好買黃牛比人小

你係咪千千cafe 果個?
victor1991415 發表於 2017-10-7 09:26
是也~~
很久沒有上黎~~

依家演唱會唔係純粹比人睇,由佢啦,讚助商同主辦方玩哂佢地大把飛自己同親友唔睇咪又係有d人放出黎炒既, ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 07:23

純粹估唔到呢種風氣會燒到埋千嬋度

一個歌手既演唱會fans買唔到飛被fans小爆既係咪得佢一個?
Jacz 發表於 2017-10-7 08:39

可能鄭秀文容祖兒陳奕迅個班已經慣左?
千嬋一向都唔使咁, 今次係廿年來第一次, 所以fans反應特別大

回復  Jacz

上次sammi touch mi2 叫人唔好買黃牛比人小
mc) 發表於 2017-10-7 09:40

其實真係應該全面杯葛
睇千千係好重要
但唔應該放棄原則

是也~~
很久沒有上黎~~
河童妹妹~ 發表於 2017-10-7 10:40

好耐冇上過cafe

千嬋一向都唔使咁, 今次係廿年來第一次, 所以fans反應特別大 ...
John 發表於 2017-10-7 10:48

容天后場數多 所以都唔算特別嚴重 英皇又成日收埋啲飛通街派

人瑞IG 暗示有得再加

人瑞IG 暗示有得再加
wchild 發表於 2017-10-7 11:01

唔知佢加前定加後

唔知佢加前定加後
賴爽 發表於 2017-10-7 11:14

可能加中間lol

千嬋一向都唔使咁, 今次係廿年來第一次, 所以fans反應特別大 ...

明明以前任買㗎嘛,計過度過睇過啲位靚唔靚仲加唔加場先買,目的就係想睇真尾場

依家係變佐一票難求,唔理位置好醜,但求有張飛既願望已經好奢侈,好難怪大家唔大反應囉

明明以前任買㗎嘛,計過度過睇過啲位靚唔靚仲加唔加場先買,目的就係想睇真尾場

依家係變佐一票難求, ...
Jacz 發表於 2017-10-7 11:30

同感
由任揀變成比主辦單位揀淨d最差既位仲要你咁都買唔到, 反差好大

唔知佢加前定加後
賴爽 發表於 2017-10-7 11:14

前後各加一場?

其實佢前面係邊個?好似仲未公佈?

同感
由任揀變成比主辦單位揀淨d最差既位仲要你咁都買唔到, 反差好大 ...
John 發表於 2017-10-7 11:32

今次之後,可能以後想睇佢既尾場都好難了,唔join fans club睇怕都買唔到飛

其實真係應該全面杯葛
睇千千係好重要
但唔應該放棄原則

唔堅持原則都唔得,啲飛炒到好貴,下下幾千蚊,都係等DVD算了

人瑞IG 暗示有得再加
wchild 發表於 2017-10-7 11:01

如果加場冇7成飛係公開發售, 加多十場我地咪又係買唔到, 佢究竟知唔知嗰問題出係邊?

如果加場冇7成飛係公開發售, 加多十場我地咪又係買唔到, 佢究竟知唔知嗰問題出係邊? ...
Jacz 發表於 2017-10-7 11:40

根本係唱片公司黑箱作業,
果頭開SHOW, 轉頭開間公司請人買番哂D飛,
再高價放番出去
一黎做到noise 二黎有錢搵~
唱片公司先係高牆

唔堅持原則都唔得,啲飛炒到好貴,下下幾千蚊,都係等DVD算了
Jacz 發表於 2017-10-7 11:38

估唔到瑞瑞仲有市有價

不過幾肯定而家果個唔係 真·頭場同真·尾場
22 號係星期五 佢開硬
2號又開硬
而且咁樣又易散飛
變相如果再再再再再加 fans可能只睇到 27/28
當施捨俾你地

網上見到千五蚊二張係47段32行啦
12/29,佢只得呢場飛炸,佢朋友排左八九個粒鐘先買到wor"
你話係倒數場同埋四百八十頭行,就話都算放得平呀,唔好諗著買牛牛啦!佢放唔到我諗咪自己睇返,一係比家人睇,我寧願遲下仲有買單丁自己睇唔會幫襯死牛仔"

佢可能真會再度加場aia有得再認購,但後尾六號有 jw要開show需要時間建舞台,再加也是哂氣,買飛既人又幾多去睇,咪又係攞黎賺錢,點解益個 d衰人,二黎佢間公司咪又係 hold住一大半飛,黑商作業!!

簽名被屏蔽

飛長期有得炒多得某fans肯高價買
不要為了自己想睇就害到其他fans迫住買貴飛

我原則係貴過原價先買 ...
Kaybb 發表於 2017-10-7 12:45

學祖兒唱一拍兩散!

前後各加一場?

其實佢前面係邊個?好似仲未公佈?
Jacz 發表於 2017-10-7 11:32

係John!!!

簽名被屏蔽

不過幾肯定而家果個唔係 真·頭場同真·尾場
22 號係星期五 佢開硬
2號又開硬
而且咁樣又易散飛
變相如果再 ...
jason567 發表於 2017-10-7 12:13

其實有得睇千千已經好開心
當然最好尾場啦

其實好多時唔係d fans 高價買, 而係d 大陸果d 有錢無訂洗
曾經有好幾次問價, 對方都係講普通話

簽名被屏蔽

根本係唱片公司黑箱作業,
果頭開SHOW, 轉頭開間公司請人買番哂D飛,
再高價放番出去
一黎做到noise 二黎有 ...
艾石仔 發表於 2017-10-7 11:46

我都懷疑過係咪咁,因為啲滯銷演唱會既跳樓飛散飛好似都係同一班人

估唔到瑞瑞仲有市有價
wchild 發表於 2017-10-7 11:54

冇樣冇身材唱唔得跳唔得演唔得但票房大收演唱會一票難求炒到癲,肯定又去借運,紅多十年

尾場

好驚開show之後係ig/fb俾人洗版會忍唔住走去買

祝黃牛炒燶扑直

其實有得睇千千已經好開心
當然最好尾場啦
John 發表於 2017-10-7 12:54

真粉想睇尾場,尾場係有其他場冇既感動位