返回列表 發帖
我見大部分黃牛放既票既位置都好嘛嘛。

44/45段 Row 1-6行 呢邊位置好唔好? ...
Nathan 發表於 2017-10-9 23:00

因為未放黑色位掛

你哋講嗰堆快歌都唔似有可能唱,尤其是花好月圓嗰啲,好奇怪。
如果真係可以有啲少唱嘅快歌或中板歌,希望 ...
Serendipity 發表於 2017-10-9 23:14

揚媚隻碟超正,我每次聽都唔洗skip歌
有生之年好想聽佢唱一次big band既 小島 呀

其實一般嚟講三面台正面啲靚飛應該都係去晒街客/保險佬到,側少少反而會多啲fans睇得high啲

其實一般嚟講三面台正面啲靚飛應該都係去晒街客/保險佬到,側少少反而會多啲fans睇得high啲 ...
gooloo 發表於 2017-10-9 23:59

但係三面台側面好難睇,真係側過側田...

慢歌:
我錯過了甚麼/直覺/友誼萬歲/乾脆/字跡/手信/洋蔥/曾幾何時/親/我不要你愛我/只要為我好/仲夏夜之夢/冬天的故事/零號/深息/快樂與哀愁/友誼小姐/塔羅迷/慢.熱……北海道夏/學習街童/我是羊/一個人的童話/稀客/藍與黑/咬唇/舊地/真愛開玩笑/電光幻影/Single/我等我在/超齡/水月鏡花/我的生存之道/亦舒說/陌路/一葉舟/明日再會/我在橋上看風景/麥芽糖/All About Love/沒關係不是愛情/高我
怏歌:
花樣+年華/繼續努力/夏日戀人/內有惡女/吹牛娃娃/放煙花/照相本子/還未夠快/家有幾米/啼笑因緣/忌廉溝鮮奶/吵我/偷吻杜魯福/詭異/毅行/別阻我開心/大慈善家

明明仲有大把歌揀~有1/4以上咁就正正子了~~
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:49

如果會唱上面個堆,die hard 呢世都會死而無憾了

喂,唔準漏佐  「一千零一個 / 傷感真相 / 缺陷美 / 曾幾何時 / 台北夜沒有車 / 扭到十」 架

但係三面台側面好難睇,真係側過側田...
myungwon 發表於 2017-10-10 00:01

睇你要氣氛定正面視角

慢歌:
我錯過了甚麼/直覺/友誼萬歲/乾脆/字跡/手信/洋蔥/曾幾何時/親/我不要你愛我/只要為我好/仲夏夜之 ...
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:49

火鳥隻碟呢 知更唔該一定要唱

喂,唔準漏佐  「一千零一個 / 傷感真相 / 缺陷美 / 曾 ...
Jacz 發表於 2017-10-10 00:03

悶死班保險佬

揚媚隻碟超正,我每次聽都唔洗skip歌
有生之年好想聽佢唱一次big band既 小島 呀 ...
Jacz 發表於 2017-10-9 23:58

我愛壞人/讓我重新愛上你/因為愛上了/我很好...
成隻碟仲高質過AMUSIC D廣東碟~~

BTW~我次次都SKIP我猜你不會

睇你要氣氛定正面視角
gooloo 發表於 2017-10-10 00:06

btw 其實三面台780蚊去到數字行會唔會已經仲難睇過19 20嗰啲高起咗嘅位... 以前讀書年代冇錢未試過三面台坐落780

四面台個台係三面台既plan 會變哂做座位, 全部都係字母行
以今次咁既話第1段係BA-BG,AA-AD, 第2段係AE-A ...
aRh3i 發表於 2017-10-9 23:09

想握手坐側田區機會大啲,不過都要睇個台點set(個台同Row G係埋貼埋)同歌手性格
睇呀蓮造樂者握到,睇呀妹烏托邦1.0佢都無行得好近所以握唔到(但啱啱2.0又肯行埋去小組合照)

坐搖滾區就預左無得握,通常都落唔到嚟......

點會冇摸手仔時間~
你睇佢開大唱熱血青年摸到.....
kenny1102 發表於 2017-10-9 23:50

你指LB? LB果陣四面台, 係得行去個小台果陣先最近座位先有機會摸到, 其他4個正面因舞台設計問題隔左成條街..
今次仲要三面台, 個台設計會係原先係座位既66-79段同40-44段,太約五分一個4面台
計埋第9行既固定高度推返上前, BA行同舞台會有一定高度同隔離差距

有幾隻歌好似冇乜人提過,都想開棺:知更、一千零一個(拉闊唱完再唱lol)、她成功了他沒有(改做一個唱得到嘅版本)、mr(我身邊好多non fans超鍾意呢隻)、藍與黑、一些生活、房間號碼

如果唔down張seating plan zoom大黎睇都唔知三面台個座位山腳個堆全部都字母黎
D黃牛真係好狼死

你上 ...
Jacz 發表於 2017-10-9 23:56

箭嘴係row 2附近, 指唔到實際行數
係唔同嫁, 個個人3面台既行數名都唔一樣, 以往正常係用綠閘做正面方位, 但今次用左藍閘做正面方位

喂,唔準漏佐  「一千零一個 / 傷感真相 / 缺陷美 / 曾 ...

其實諗法要實際啲,佢冇可能入咁多唔hit嘅歌。上次佢唱咗花與愛麗斯、女飛俠、深紫色、翅膀下的風呢幾隻唔太多人識的歌已經算係咁。
如果佢今次可以平反其中以下呢幾首就好了:
- 她成功了他沒有(搵人合唱)
- 龍爭虎鬥
- 白天鵝
- 麥芽糖
- 我係我
- 我的生存之道
- 明日再會(因為08總選令呢隻歌好有意義)
- 直覺

而k歌可以用數你、狼來了、木偶奇遇記、可人兒換下呢啲:
- 閃靈
- 自由行
- 煉金術
- 一千零一個
- 咬唇

至於冰點同笑中有淚對佢有特別意義,我覺得佢應該唔想換。

100%會唱:少女的祈禱、再見二丁目、小城大事
80%會唱:野孩子、假如讓我說下去、狼來了、楊千嬅、姊妹、可惜我是水瓶座、烈女

就算123唔唱拉闊都要唱啦~~~~~

悶死班保險佬
gooloo 發表於 2017-10-10 00:07

一於開個紅館史上最minor既演唱會

btw 其實三面台780蚊去到數字行會唔會已經仲難睇過19 20嗰啲高起咗嘅位... 以前讀書年代冇錢未試過三面台 ...
myungwon 發表於 2017-10-10 00:08

row 9好似已經係高起佐既位?

Jacz 發表於 2017-10-10 00:34

row 9開始係固定果d樓梯位每上一行高一級果d

aRh3i 發表於 2017-10-10 00:39

姐係row 9以下都係紅色摺凳?

姐係row 9以下都係紅色摺凳?
Jacz 發表於 2017-10-10 00:45

我愛壞人/讓我重新愛上你/因為愛上了/我很好...
成隻碟仲高質過AMUSIC D廣東碟~~

BTW~我次次都SKIP我 ...
kenny1102 發表於 2017-10-10 00:08

一定高質過甲記個三隻碟喎可能隻碟擺佐好多時間係台灣製作同宣傳,所以成隻感覺係好台灣feel

我ok喎,不過我猜你不會又的確算係全碟最唔好聽個首既

Jacz 發表於 2017-10-10 00:34
aRh3i 發表於 2017-10-10 00:39

thx 咁又唔同講法,row 9開始坐得過

箭嘴係row 2附近, 指唔到實際行數
係唔同嫁, 個個人3面台既行數名都唔一樣, 以往正常係用綠閘做正面方位 ...
aRh3i 發表於 2017-10-10 00:14

邊度睇到佢用藍閘做正面台?

我以為一直都係固定係一個閘

thx 咁又唔同講法,row 9開始坐得過
myungwon 發表於 2017-10-10 00:55

如果好似鑽石型台既設計(之前JJ, GEM果d), row 9會同台成水平, 都係一個唔錯既位

邊度睇到佢用藍閘做正面台?

我以為一直都係固定係一個閘
Jacz 發表於 2017-10-10 00:57

對住舞台既係50-59, 係藍閘
平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐係望屎忽), 70-79(黃)
三面台/鑽石台既字母行會跟正面閘叫法/啡閘, 紅館入口設於地面, 其他入口都係要先上一層

ps. 64-65段既row12-15係加出黎既位, 應該都係紅色摺椅, 果個位本身係無位坐, 平時d 知名人士坐既大海報位置
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐 ...
aRh3i 發表於 2017-10-10 01:08

64-65或者44-45側到不行,但亦因此前面好多時都會企起身睇,如果想企住high可以考慮

64-65或者44-45側到不行,但亦因此前面好多時都會企起身睇,如果想企住high可以考慮 ...
gooloo 發表於 2017-10-10 01:17

正面山頂考唔考慮得過...

黃牛價,食屎啦!
大家唔好傻,等佢地仆直啦!

31號
BG行 每張3500
BC行 每張4500

1號
BF行 每張3250
BC行 每張4000

你地有人為左睇最前同影相靚好多,又無坐過字母行而幫襯買牛牛呀??我識人就有買過啦,仲自己本身有飛唔要比朋友睇搵字母行黎睇"

平時正面係60-69(綠), 其他兩個係40-49(紅, 9成四面台公售放出黎既位, 亦姐 ...

還好唔係開鑽石三面台,睇得仲辛苦

犀利
又學到好多野了

希望會有余春嬌live,好想有呢只

希望會有余春嬌live,好想有呢只
chj0928 發表於 2017-10-10 09:18

其實佢可以學sammi整part電影歌
【This is MC】澳門見

太好笑, 附加對話內容
aRh3i 發表於 2017-10-9 21:52

嘩 無恥到咁
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

典型港豬
gooloo 發表於 2017-10-9 22:20

d mk乜都唔識又走去炒埋一份
肯肯定係會參加藍絲遊行d人黎
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

多D上黎吹水喇雞雞
Jacz 發表於 2017-10-9 22:52

支持呀
難得有個千嬅吹水帖演唱會討論post

你地會唔會睇27.28??
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-9 22:59

我組媽約我睇呀^^

美瑞D FANS應該多數係80後同90頭
如果一定要唱一首人地既歌,就唱 當我想起你 喇,其他唔該唔好唱
余 ...
Jacz 發表於 2017-10-9 22:59

今時今日既千嬅
有時都估唔到佢會做咩出黎嚇我地一跳

希望有咁side得咁side,悶死班保險dog
Jacz 發表於 2017-10-9 23:05

寧願佢唱你幸福嗎個d噴歌!

你哋講嗰堆快歌都唔似有可能唱,尤其是花好月圓嗰啲,好奇怪。
如果真係可以有啲少唱嘅快歌或中板歌,希望 ...
Serendipity 發表於 2017-10-9 23:14

吵我應該幾高知名度
假假地都叫廣告歌
同埋都算有beat
可以夾Wonder Woman

想睇千千唱色惑

一於開個紅館史上最minor既演唱會
Jacz 發表於 2017-10-10 00:31

係就MINOR 到盡啦, 佢一向SIDE TRACK 好聽過主打
火鳥場場唱PLS, 我係呢首未聽過LIVE

你地有人為左睇最前同影相靚好多,又無坐過字母行而幫襯買牛牛呀??我識人就有買過啦,仲自己本身有飛唔要 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 03:27

其實坐得太前 要抬起我的頭來咁睇都幾辛苦

好似得呢幾隻歌算係match佢解釋個主題concept
繼續努力
新世紀福音戰士
照相本子
來生舞
ready or not

吵我應該幾高知名度
假假地都叫廣告歌
同埋都算有beat
可以夾Wonder Woman

想睇千千唱色惑 ...
John 發表於 2017-10-10 11:16

上次Let's Begin 咪唱左色惑
反而我想佢唱多d Play It Loud Kiss Me Soft 同 Music Box d 歌

其實諗法要實際啲,佢冇可能入咁多唔hit嘅歌。上次佢唱咗花與愛麗斯、女飛俠、深紫色、翅膀下的風呢 ...
Serendipity 發表於 2017-10-10 00:17

其實閃靈超hit 但好少唱

呢D 跨年演唱會好多街客的, minor極有限啦

感覺上佢呢次會多快歌, 但加完又加, 唔知會唔會怕佢頂唔順而改
【This is MC】澳門見

炒成這樣,千嬅有市場價值
全部原價$280 (1/1)
Section 58, Row 35 (2連) & Section 60, Row 36 (2連) - $850 for two
Section 54, Row 36 (4連, 不散賣) - $2200 for four
時間地方岩夾既話(例如晚上柴灣, 西灣河等....), 可以$820/$2100

我寧願捐左佢比機構,都唔益佢啦!

感覺上佢呢次會多快歌, 但加完又加, 唔知會唔會怕佢頂唔順而改
lemontea1069 發表於 2017-10-10 12:49

上星期訪問話今次唔會勁歌熱舞