返回列表 發帖
色惑
John 發表於 2017-10-18 01:58

樂壇人瑞演藝事業倒數之作,都啱既

還未夠快
Jacz 發表於 2017-10-17 22:37

呢隻好聽,但佢應該唔記得

星之碎片 (倒數聖誕)
放空 發表於 2017-10-18 03:49

寒舍

還未夠快
Jacz 發表於 2017-10-17 22:37

3, 2, 1, HAPPY NEW YEAR 放煙花

就唱放煙花

就唱放煙花
wchild 發表於 2017-10-18 10:14

搞下事先, 放煙花之後就唱彈珠人的愛心炸彈

不如搵你飛返黎
John 發表於 2017-10-18 05:21

我想同佢合唱大激想多啲

搞下事先, 放煙花之後就唱彈珠人的愛心炸彈
aRh3i 發表於 2017-10-18 11:37

2首彈珠人整個medley

大眼睛聽講好看...沒有這信物呈堂...用你的心挑選我何以要化妝

(不過佢唱邊隻歌關我咩事 都無 ...
John 發表於 2017-10-18 04:32

我見到有人平放,二連四百八十只加六十蚊一張!!

https://www.facebook.com/groups/305173346265084/permalink/1494329467349460/?sale_post_id=1494329467349460

gooloo 發表於 2017-10-18 12:24

唱兒歌,叫埋仔仔上黎唱囉!

gooloo 發表於 2017-10-18 12:24

Duo medley:
1. 再見二丁目/原來過得很快樂
2. 小星星/ 星星同學
3. 自由行/ 我在橋上看風景
4. 勇/ 咬唇
5. 最佳損友(cover)/ 最好的債
6. 當女飛俠愛上萬能俠/ Wonder Woman
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Duo medley:
Duo medley:
1. 再見二丁目/原來過得很快樂
2. 小星星/ 星星同學
3. 自由行/ 我在橋上看風景
4. 勇/ 咬唇
5. 最佳損友(cover)/ 最好的債
6. 當女飛俠愛上萬能俠/ Wonder Woman
l00540 發表於 2017-10-18 13:00

7. 狼來了 / 郎來了
8. 愛人 / 稀客
9. 可人兒 / 野孩子 / 最好的債
10. 姊妹 / 好不容易遇見愛
11. 吹牛娃娃 / 娃娃夫人
12. 楊千嬅 / 我係我

呢隻好聽,但佢應該唔記得
joshua 發表於 2017-10-18 07:24

差唔多係佢最好聽既快歌,希望佢真係會一次

就唱放煙花
wchild 發表於 2017-10-18 10:14

可能今次dance medley 有放煙花呢

27 28號售罄
寰亞竟然可以咩都唔做 間公司系唔系無人上班
廢到…

真係好想聽我有指數
估唔到千嬅仲記得首歌

真係好想聽我有指數
估唔到千嬅仲記得首歌
electric 發表於 2017-10-18 18:43

你睇邊場?
【This is MC】澳門見

27 28號售罄
廢到…
ericp222 發表於 2017-10-18 18:34

可能真係下個月先加,哈哈哈哈手
想同瘋癲靚仔睇千嬅.只要你有一張飛,我可比手續費.仲等?即刻PM啦!26/170/126

你睇邊場?
lemontea1069 發表於 2017-10-18 18:56

可能冇得睇lu

見到27-30 開始有人放原價飛/只加少量手續費飛

27 28號售罄
廢到…
ericp222 發表於 2017-10-18 18:34

成班人都係自high

aRh3i 發表於 2017-10-18 19:48

31,,,,780$,放760$...記得叫我!!!
想同瘋癲靚仔睇千嬅.只要你有一張飛,我可比手續費.仲等?即刻PM啦!26/170/126

31,,,,780$,放760$...記得叫我!!!
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-18 20:30

31號780 你肯比1760都無人放

可能冇得睇lu
electric 發表於 2017-10-18 19:20

why?

話時話
老千 D LIVE正經左之後好似無一次完整唱過姊妹又出過碟?
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

今次係咪會出番黎~
就算開大都無唱過~對上一次就係勁走音既萬紫千紅

話時話
老千 D LIVE正經左之後好似無一次完整唱過姊妹又出過碟?
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

...
艾石仔 發表於 2017-10-19 00:49

開大有唱姊妹呀,係春夏秋冬medley入面!
我希望今次佢用姊妹replace野孩子!鍾意姊妹多好多

PS: 我早兩日睇番萬紫千紅,其實千嬅音色不錯,冇點走音,係喊個幾首啫,大部分唱得好好,呢個演唱會啲衫都靚,係衰在個頭only

話時話
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

...

LB Live CD有
Btw 近排見到好多千嬅金曲Post都有可人兒,希望今次會唱
仲有勇 究竟係major classic 定minor classic
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

開大有唱姊妹呀,係春夏秋冬medley入面!
我希望今次佢用姊妹replace野孩子!鍾意姊妹多好多

PS: 我早兩日睇番萬紫千紅,其實千嬅音色不錯,冇點走音,係喊個幾首啫,大部分唱得好好,呢個演唱會啲衫都靚,係衰在個頭only
膠膠 發表於 2017-10-19 01:43

唔知點解,我覺得 開大medley既 「木偶奇遇記/姊妹」 好聽到痴線,
特別係木偶奇遇記,雖然病,但個把中低音真係好有feel,令人著迷

同意用姊妹replace野孩子,野孩子真係聽到好厭

萬紫千紅唱姊妹個條吹起裙超靚呀,好懷念呢個時候既佢

LB Live CD有
Btw 近排見到好多千嬅金曲Post都有可人兒,希望今次會唱
仲有勇 究竟係major clas ...
fifty1205 發表於 2017-10-19 01:54

「勇 」就好似美祖既 「16號愛人」,明明係minor黎,但就hit到個個都識
我諗依家冇人會當呢首歌係minor

「可人兒」係AAL之後幾乎絕跡咁滯,都想佢唱,但希望唔好改到鬼五馬六,原版已經係最好聽

話時話
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

今次係咪會出番黎~
就算開大都無唱過~對上一次就係勁走音既萬紫千紅

開大真係好難唱,個range闊得黎,D歌詞又密,抖氣位又短
好易唱到甩晒同埋扯蝦

「勇 」就好似美祖既 「16號愛人」,明明係minor黎,但就hit到個個都識
我諗依家冇人會當呢首歌係minor

...
Jacz 發表於 2017-10-19 02:19

呢兩首都出現左系2011 minor classics live入面,又出現系各個金曲Post
真係好亂
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

開大真係好難唱,個range闊得黎,D歌詞又密,抖氣位又短
好易唱到甩晒同埋扯蝦 ...
Jacz 發表於 2017-10-19 02:21

開大好難唱咩 與大情聖漫遊大人園未算大 應該唔係好難?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知點解,我覺得 開大medley既 「木偶奇遇記/姊妹」 好聽到痴線,
特別係木偶奇遇記,雖然病,但個把中 ...
Jacz 發表於 2017-10-19 02:10

條裙吹起係唱少女的祈禱啊
我都好懷念果陣嘅佢啊
2002年嘅楊千嬅真係俾到我好多好多回憶
真係好羨慕當年入場睇嘅觀眾

條裙吹起係唱少女的祈禱啊
我都好懷念果陣嘅佢啊
2002年嘅楊千嬅真係俾到我好多好多回憶
...
electric 發表於 2017-10-19 06:26

當年好似話打風住8號風球開show?>
睇碟話咩佢老豆係8號風球下企係火車站問人個show好無睇

睇碟話咩佢老豆係8號風球下企係火車站問人個show好無睇 {:4_96: ...
艾石仔 發表於 2017-10-19 09:20

02年唯一一個八號風球係9月出現
史實唔對
不過佢都唔係第一次
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

開大好難唱咩 與大情聖漫遊大人未算大 應該唔係好難?
John 發表於 2017-10-19 04:23

睇碟話咩佢老豆係8號風球下企係火車站問人個show好無睇 {:4_96: ...
艾石仔 發表於 2017-10-19 09:20

仲有佢阿媽丫
今次個SHOW 可唔可以唱多一次
MR
塔羅迷
慢熱
向左走向右走

aRh3i 發表於 2017-10-18 19:48

等佢再跌多陣就準備入手

等佢再跌多陣就準備入手
gooloo 發表於 2017-10-19 09:47

岩見到有人原價放27, 28 共25張飛, 但全部係單丁位

就算請唔到梁朝偉
搵個嘉賓唱都好丫 (但唔想丁子高唱, 佢唱腔太肉緊)
John 發表於 2017-10-18 04:33

丁生太有自信,好難頂

丁生太有自信,好難頂
happychicken 發表於 2017-10-19 11:19

其實好難聽
第一次飛女正傅 就WARM 既
第二次做乜9
今次PLEASE NO

其實好難聽
第二次做乜9
今次PLEASE NO
wchild 發表於 2017-10-19 11:36

笑了

其實好難聽
第二次做乜9
今次PLEASE NO

無法啦, 第一次係plan 好既, 第二次係驚喜

其實好難聽
第二次做乜9
今次PLEASE NO

Fb pm丁生叫咪上台

Fb pm丁生叫咪上台
joshua 發表於 2017-10-19 12:19

佢上台幾好笑呀

佢上台幾好笑呀
John 發表於 2017-10-19 12:48

但可唔可以唔唱歌

佢上台幾好笑呀
John 發表於 2017-10-19 12:48

chok樣,不了

我接受丁生上台喎, 最好有性感演出

Fb pm丁生叫咪上台
joshua 發表於 2017-10-19 12:19

可以 再叫古天樂上台嘴