返回列表 發帖
頂!!!!!!!好想要頭場既飛!!!!
等唔到31號先入場!!!
Kyle_ 發表於 2017-12-9 20:13

我1月2......
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

呀于X王雙駿, 希望係soft rock 啦
好耐無聽佢唱過
較o岩時間1月即刻派台搶分!!

反ot 仲有十幾日 好緊張 ...
放空 發表於 2017-12-9 20:01

希望好似LB咁,演唱會前爆首「最好的債」咁高汁既歌出黎

頂!!!!!!!好想要頭場既飛!!!!
等唔到31號先入場!!!
Kyle_ 發表於 2017-12-9 20:13

31號睇第一場揮手

我1月2......
John 發表於 2017-12-9 20:22

諗返轉頭,今次有霏入場已經算安慰

千千會唔會用你幸福嗎黎做開場

千千會唔會用你幸福嗎黎做開場
艾石仔 發表於 2017-12-9 21:08

啦啦誇啦啦 / 你幸福嗎 / 大傻
可以la 到2019

諗返轉頭,今次有霏入場已經算安慰
Jacz 發表於 2017-12-9 20:53

你兩個...haha

祈待咬唇 可人兒 煉金術 稀客 小星星
love wins!

呀于X王雙駿, 希望係soft rock 啦
好耐無聽佢唱過
較o岩時間1月即刻派台搶分!!

反ot 仲有十幾日 好緊張 ...
放空 發表於 2017-12-9 20:01

希望有返人山人海...

楊千嬅於 1995年出道,今年 12月將是她第七次踏上紅館舞台開唱,她坦言每一次開騷都有壓力:「一個人孭飛嘅演唱會、電影都會有壓力,因為你永遠想要求自己做好吖嘛,藝人要求係奄尖,雖然成日都話唔介意人點睇,其實暗地裏對自己已經有要求,你點樣唔介意人哋點睇啫?如果你真係好唔介意人哋點睇,你都唔會做幕前啦,你就係想人睇你先做幕前,所以每個演出都有壓力!」而壓力會隨住年紀、經驗、心態而有不同擺位,以前可能是輿論壓力,或者自我要求的壓力,如今壓力可能會轉移到成個演唱會製作上,不過她要學識去平衡,否則自己就會變得多事。

千嬅坦言演唱會做一次就少一次,就像她在倒數自己的人生一樣,這是每個人成長歷程都要面對,她不知道自己還會唱幾多年,但她覺得有一日會停下來:「可能係世界話我知,或者我覺得要搵番自己嘅生命節奏,又或者個仔叫:『媽咪你真係停囉』,咁依家仲可以做咪做咗先,我唔敢包可能呢個係我喺香港、人生最後一次,我覺得唔出奇,因為冇人知道會發生乜事。」她坦言要唱到老並非一件容易的事,所以她很尊重汪明荃,她覺得對方是一個榜樣:「佢唔係淨係攞住個地位去做人做事或演出,佢係攞自己嘅生命同力量去做,呢份堅持、意志幾犀利,我自己都唔夠膽講到咗 70歲,係咪仲係咁嘅狀態,呢樣唔係我話事,我只能盡力令到自己生活過程處理得好或準確,但你唔能夠去控制自己過程有幾長。」

今次一連十一場演唱會打破了千嬅自己的紅館紀錄,她說:「我唔做我會後悔,但起碼自己冇遺憾先。」很多歌手都呻申請紅館的檔期難過登天,更恨搶到聖誕、除夕這個檔期,今年本沒有計劃開騷的千嬅,卻「幸運」唾手得到這個黃金機會,也是她在紅館第一個倒數跨年騷,但她覺得不能夠用「幸運」這個字眼,她以「緣分」來形容這件事。

今次開騷最難是與時間挑戰,由申請到拍板開騷僅得半年時間,對比上一次紅館騷,她用了一年時間去鋪排,慶幸跟公司合作了十年,大家有一定默契,因為彼此間的信任,令她節省了時間,雖然過程是困難,亦有一定壓力。

當年千嬅第一個紅館騷是三面台,可能是新人關係,公司覺得風險比較低,但今次她為三面台跟公司進行一番角力,她指三面台最需要是製作,但她從來用人力去做騷,很少用製作幫自己做,即使明知會比四面台吃力,但任性的她好想反傳統一次,將成個跨年騷反傳統去做,她覺得倒數有反的意思,她說:「有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心究意我會做一件咩事,其實我演唱會海報已經講咗,我想將夢想融入晒演唱會,成個騷就係人生一個倒數,海報上『321GO』其實係一個力量一個衝勁,正是依家香港人互相加持嘅能量,三秒鐘可以好多嘢發生,亦可以改變世界好多事,希望將呢啲嘢融入我嘅歌曲,倒數番我嘅初心。」

能夠回到初心如願做一個三面台,千嬅說:「因為有種舞台係我冇去駕馭過,觀眾只係知少咗好多飛,但作為一個表演者三面台嘅難度高過四面台,因為所有嘢要做得準確仔細,每一個焦點全放喺我身上,四面台反而個人可以放鬆少少,因為視野注意力、甚至嗰道力都分散啲,個人狀態冇咁繃緊,但三面台凝聚力強啲,演繹上層次高少少,今次演唱會以音樂性、舞台性為主,可能非歌迷或影迷所想嘅『楊千嬅』,可能做完畀人鬧,但我好想做一件有意義嘅事,每一日每分鐘都可以倒數,可以重新開始,有能量洗去唔好嘅記憶,回到初心。」
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

楊千嬅於 1995年出道,今年 12月將是她第七次踏上紅館舞台開唱,她坦言每一次開騷都有壓力:「一個人孭飛 ...
Jacz 發表於 2017-12-10 19:35

有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心究意我會做一件咩事,其實我演唱會海報已經講咗,我想將夢想融入晒演唱會,成個騷就係人生一個倒數,海報上『321GO』其實係一個力量一個衝勁,正是依家香港人互相加持嘅能量,三秒鐘可以好多嘢發生,亦可以改變世界好多事,希望將呢啲嘢融入我嘅歌曲,倒數番我嘅初心

即係倒數完321就唱你幸福嗎
問自己內心係咪快樂同幸福
之後就一齊啦啦誇啦啦, 同全香港朋友一齊搵番初心
愛千就一齊啦

你兩個...haha
aRh3i 發表於 2017-12-9 22:20

同千千一齊撕開一層層黑色的禮服  

有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心究意我會做一件咩事,其實我演唱會海報已經講咗,我想將夢想融入晒演唱會,成個騷就係人生一個倒數,海報上『321GO』其實係一個力量一個衝勁,正是依家香港人互相加持嘅能量,三秒鐘可以好多嘢發生,亦可以改變世界好多事,希望將呢啲嘢融入我嘅歌曲,倒數番我嘅初心

即係倒數完321就唱你幸福嗎
問自己內心係咪快樂同幸福
之後就一齊啦啦誇啦啦, 同全香港朋友一齊搵番初心
愛千就一齊啦
艾石仔 發表於 2017-12-10 19:44

全場一齊啦啦誇啦啦

有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心 ...

講到好似Eason's Life咁
成個騷就係人生一個倒數

楊千嬅於 1995年出道,今年 12月將是她第七次踏上紅館舞台開唱,她坦言每一次開騷都有壓力:「一個人孭飛 ...
Jacz 發表於 2017-12-10 19:35

佢咁講會令我好期待佢3面台到底會玩成點

佢咁講會令我好期待佢3面台到底會玩成點
aRh3i 發表於 2017-12-10 20:06

期待啊!仲有13日!
千嬅真叻,乜都比佢講到個意義出黎。

期待啊!仲有13日!
Nathan 發表於 2017-12-10 20:40

我d飛仲未到手

期待啊!仲有13日!
Nathan 發表於 2017-12-10 20:40

佢9up 真係好叻
三面台咁多人唔睇好,都比佢講到咁期待

香港冇乜人鐘意睇三面臺,三面臺翻大陸做或者台灣做喇,個邊多d人睇……不過歌神今年將四面臺巡演到大陸任何一個城市,讓更多嘅人認識四面臺

好少可會唔confirm係巡迴演唱會
難得三面台仲易搬

大陸好似又比以前受歡迎左
真朋友圈粵語歌天后

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

難得三面台仲易搬

真朋友圈粵語歌天后

...
mychart- 發表於 2017-12-11 17:45

好似有個香港女歌星, 30強都不入喎
【This is MC】澳門見

難得三面台仲易搬

真朋友圈粵語歌天后

...

容祖兒影都冇
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

容祖兒影都冇
John 發表於 2017-12-11 17:50

你同我想講既野一樣

有跟開我嘅音樂歷程、我嘅成長,你都唔期待我普通做一個拋吓、掟吓煙花紙碎嘅跨年,你一定有好奇心 ...

本身唔期待都變到好期待個show快d到跨年啦

講到咁音樂性同舞台性 好想睇下頭場喎
不過推高哂期望都未必好事

好似有個香港女歌星, 30強都不入喎
lemontea1069 發表於 2017-12-11 17:50

我知你講邊個

我知你講邊個
wchild 發表於 2017-12-11 18:47

Gin lee???

尋晚健吾個訪問,可能係千嬅全年最好聽嘅專訪。

難得三面台仲易搬

真朋友圈粵語歌天后

...

平行帮咗好多

我d飛仲未到手
aRh3i 發表於 2017-12-10 22:20

一樣

難得三面台仲易搬

真朋友圈粵語歌天后

...

OMG 竟然有稀客
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

matthewyky 發表於 2017-12-11 19:05

等我聽下先

美千本事既地方就係所有嘢都可以俾佢演繹到好有深度

等我聽下先
Nathan 發表於 2017-12-11 20:09

有無link?

31號先到我睇即係23號嗰日開始就要唔睇呢個post
話時話
城網呢幾日係咪上唔到

有無link?
wchild 發表於 2017-12-11 21:16

Here you go

聽聞今次分飛分得好亂, 內部飛優先飛都仲分緊, 仲未流出市面

原來wonder woman 有舞排

今次黃牛d飛都唔算好貴, 尾場480都係賣680

matthewyky 發表於 2017-12-11 19:05

youtube 有無

Nathan 發表於 2017-12-11 23:14

聽完個訪問 我放心了
佢算貼地既歌手

Nathan 發表於 2017-12-11 23:14

係咪毒link黎ga,有講演唱會?

係咪毒link黎ga,有講演唱會?
joshua 發表於 2017-12-12 05:42

公司同佢講wonder woman唔係唔跳呀ma,佢話咁咪郁下lor,但隻舞攪到佢要帶晒護膝
言下之意即係無乜舞睇?
非一般countdown show,有意思有野帶走既
但大家想聽到既歌教會guarantee 聽到, 即係果十幾首又無走雞?

聽落似easons life 2.0
但揀歌始終唔會可以好似eason咁大膽

公司同佢講wonder woman唔係唔跳呀ma,佢話咁咪郁下lor,但隻舞攪到佢要帶晒護膝
言下之意即係無乜舞睇?
...
mychart- 發表於 2017-12-12 07:06

又係果堆唔好掛

無知一問

我想問宜家D 演唱會飛, 係咪一隻係泥黃, 另一個係紫色飛?

無知一問

我想問宜家D 演唱會飛, 係咪一隻係泥黃, 另一個係紫色飛?
wchild 發表於 2017-12-12 09:25

係呀!紫色係經網上售票再係購票通自助取票機撳飛出黎
SAMMI 三米

聽聞今次分飛分得好亂, 內部飛優先飛都仲分緊, 仲未流出市面
aRh3i 發表於 2017-12-12 00:07

之前廣偉真係14日前就有aeg飛
今次聲氣都無

之前廣偉真係14日前就有aeg飛
今次聲氣都無
kelvinyu188 發表於 2017-12-12 10:13

剛剛收到!
SAMMI 三米

幾時先有演唱會排舞既記招呀?定係今次冇?

無知一問

wchild 發表於 2017-12-12 09:25

紫色霏既紙質好樣衰