返回列表 發帖
X2

但有D SAD, 覺得佢post出黎個d都係唔會唱既
Jacz 發表於 2017-12-19 20:36

我覺得佢會用呢D冷門歌既chorus做個10分鍾medley....

23號row bc, 3000 for 2
aRh3i 發表於 2017-12-20 00:13

呃 我唔一定要咁前既~接近原價就好
大陸d牛開始有降價跡象 不過仲要1680一張14排

今日竟然係夏日戀人

我覺得佢會用呢D冷門歌既chorus做個10分鍾medley....
hdfb 發表於 2017-12-20 08:08

如果係咁正喎,有得做intro或者過場音樂我已經好滿足

今次冇souvenir賣???

今日竟然係夏日戀人
Jacz 發表於 2017-12-20 11:23

想聽

今次冇souvenir賣???
hehe 發表於 2017-12-20 11:37

近三次演唱會都冇,今次到依家都未見有公佈,應該都係冇架喇

我呢幾日都見多左人放原價

呢排ig d歌咁正,唔好令我失望

joshua 發表於 2017-12-20 12:05

如果1號有$280原價都想執返張去睇

想聽
gooloo 發表於 2017-12-20 12:00

多數唔會有,唔好咁大期望

多數唔會有,唔好咁大期望
Jacz 發表於 2017-12-20 12:09

可能就係驚街客唔識 所以先幫佢哋做定熱身先呢

gooloo 發表於 2017-12-20 12:21

但大部份街客應該唔會follow 千嬅ig 呢

gooloo 發表於 2017-12-20 12:21

一來街客唔識,二來果堆歌唱live好難唱得好聽,楊小姐都無左把少女聲

今日竟然係夏日戀人
Jacz 發表於 2017-12-20 11:23

夏日戀人好少聽

夏日戀人好少聽
wchild 發表於 2017-12-20 14:19

熱血青年之後跟夏日戀人勁正!
我成日都咁聽

有兩張25號780, 原價+手續費出讓

飛價回落左好多
【This is MC】澳門見

開得呢段時間既氣氛應該都唔會差得去邊,
唔知頭場氣氛會點呢

飛價回落左好多
lemontea1069 發表於 2017-12-20 17:20

最好炒燶晒啦

飛價回落左好多
lemontea1069 發表於 2017-12-20 17:20

23仲係好貴

hdfb 發表於 2017-12-20 08:08

不要medley

希望今次好似上次咁有出連帽衫
上次無買真係十級後悔

不要medley
kelvinyu188 發表於 2017-12-20 18:58

千嬅concert 好少串燒歌, 放心上次都係得二j目+原來過得很快樂

joshua 發表於 2017-12-20 12:05

系邊度見?我想買23號

仲有幾日就入場, 係時候又LOOP千嬅既歌
RANDOM MODE播緊孖公仔

希望唱多d冬天的故事 Music Box切合冬天氣氛啦
舞來舞去 不日內開始錄音。

三二一高 會唔會唱GO我

Kyle_ 發表於 2017-12-20 21:37

Loop 到唔想Loop

Kyle_ 發表於 2017-12-20 21:37

掛住你
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

依度有幾多人23號第一場?

aRh3i 發表於 2017-12-20 23:26

Me

Me

here

Here!!!
SAMMI 三米

咁多人睇第一場 怪唔得撲唔到霏啦

咁多人睇第一場 怪唔得撲唔到霏啦
steven891026 發表於 2017-12-21 09:30

咁不嬲頭尾場都多死忠睇多人搶既

BTW, T字頭個個黃牛網23號全場第一行$8800 D飛賣晒
依家得返普通字母行,賣緊$4800一張   

倒數3日,《楊千嬅三二一GO!演唱會2017》於本周六(23日)揭序幕。今次個唱對千嬅是挑戰,選擇做三面台,要求theater感覺。過往做四面台的演出,變化有限,她說:「四面台四邊騰空是以氣氛與人性去駕馭舞台,做三面台不容易,成焦點所在,要以體能、技術與聲音去駕馭舞台,用的力度不一樣。」千嬅在體能方面信心十足,她笑說開始體能訓練是因為老公丁子高,她才開始跑步。上次舉行個唱是她生仔後,新陳代謝慢了,自己硬頸要表現生完都唱得,將自己操成筋肉人般。她的訓練持續,只是平日一星期一堂,現在操足七堂。

上次舉行個唱時41歲,感覺圓滿了,可以是最後一次;今年43歲,她亦視這個跨年演唱會為最後一次,要搏晒老命。讓她想再開個唱,是因今年做了很多演唱會嘉賓,自己夢想是做戲劇感的演唱會。倒數跨年很有意義,是豐富的主題,可以深層次的,融合她的歌曲作演繹。千嬅說:「重新迎接新開始,倒數有很多意義,不是傳統的Happy New Year那種,今次就由一個任性的人,做反傳統的倒數。可以化成力量的加持,我們也會慶祝,但要似核爆一樣!」

「我也面對中年的日子,人生責任不同了。我仍然喜歡工作,決定做的事情會chur到盡,但不是什麼都chur,因沒足夠的力量與時間了。以前是追別人的節奏,配合別人的工作形式。我很簡單的,我想做回自己的生命節奏。我想拍新題材的電影,拍drama戲,但暫時未有機會,相信要自己去爭取。以前要爭取可能是找投資者,但原來不是這樣的,我要增值自己,技巧方面豐富自己,要去學習。希望認識新朋友去寫劇本,找到這些人後,就交公司去處理,因我不識做生意。自己不識的事情不要亂害人,可選擇去學或交可信任、專業的人去做,我自己增加機會。我享受演出,我是歌手與演員,便去學自己未夠的事。」

樂壇「天王」、「天后」、「偶像」或「巨星」這些名詞隨着時間,大家也覺得陌生了;新一代的樂壇已沒有了「天王」、「天后」……?「我的感受是時代不同了,營運也改變,年輕一輩的思維也不一樣。現在用iPhone X了,還用轉盤咩!我唔會咁諗,這想法豈非無晒機會,很灰色,死晒咁!我覺得要逆向思維,『巨星』、『偶像』可否以第二個名詞代替,可以是限量版或4.0,這樣便會多理解這些歌手了。例如以前話人沉迷打機,但現在『電競』的原意並不是沉迷打機,不代表你打機叻!未來的世界是人工智能,不單是樂壇,是各行各業也面對社會生態的轉變,我們需要融合。我們可堅守的是道德觀,只是表達方式不同了。向好處看,創作空間大了,所以寫歌、填詞、編劇或電影題材更闊等。例如現在睇電視,有很多網劇,可能不是最大的投資,但內容很豐富。我也有留意網劇,早前看《反黑》,幾好睇又繼續追。我會欣賞他們的工作,很貼地!人生要與時並進,首先mindset要接受,才可想到方法令香港的廣東歌生存下去。一個人能力有限,但我可分享一下怎樣mindset改變。我同樣面對問題,很少人買唱片,但我仍會出唱片,就當限量版或如iPhone的鑽石殼一樣。歌曲可下載,以及在不同渠道聽到,但唱live是我條命,這些也可保存,可堅守着水準的。我覺得很多東西仍然保存的,我不覺得灰心!」千嬅語重心長,畀機會人哋,畀機會自己,自己要了解與分析。

懂得珍惜,千嬅感恩現在所有的,她說「滿足」已不能表達自己感受。每個人不同年紀階段皆要滿足,若不懂得滿足便不懂得停,這樣會很大件事。千嬅說這是控制與平衡,這是5歲囝囝Torres教她的。她從陪伴囝囝的成長經歷而作自省,自己是否行得太快了?看到小朋友的反應,為何他們這樣勇敢?其實是大人們忘記初心,原本可以很cheer up、很carefree,但人長大會愈變得複雜。因為人識得愈多,得到愈多便愈怕失去,這是循環發生的。想自己更好狀態,不如從小朋友身上學習。她說Torres是個提醒,以前只懂向前衝衝衝,很多事也忘記了,在教導小朋友的過程中,似將自己的童年到長大再反醒,似是倒數。人的出生便是倒數,回頭去看有很多思考,這理念也是她放在演唱會裏讓大家細味。

咁不嬲頭尾場都多死忠睇多人搶既

BTW, T字頭個個黃牛網23號全場第一行$8800 D飛賣晒
依家得返普通字母 ...
Jacz 發表於 2017-12-21 11:27

8800 係一張 ?

8800 係一張 ?
aRh3i 發表於 2017-12-21 11:57

係呀,$8800一張
依家冇晒,得返$4800既
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Me rowA:)

倒數3日,《楊千嬅三二一GO!演唱會2017》於本周六(23日)揭序幕。今次個唱對千嬅是挑戰,選擇做三面台, ...
Jacz 發表於 2017-12-21 11:28

期待!
如果千嬅整個宗教,應該好多人Follow

美丁仲未派彩

開三面臺都幾好,費事四面臺佢成晚對住綠區嘅丁生唱歌

倒數3日,《楊千嬅三二一GO!演唱會2017》於本周六(23日)揭序幕。今次個唱對千嬅是挑戰,選擇做三面台, ...
Jacz 發表於 2017-12-21 11:28

千嬅今次講既野中哂我近排諗既野
滿足擁有既野 會開心過不斷追求更多
其實而家咁都唔錯丫

懂得珍惜,千嬅感恩現在所有的,她說「滿足」已不能表達自己感受。每個人不同年紀階段皆要滿足,若不懂得滿足便不懂得停,這樣會很大件事。千嬅說這是控制與平衡,這是5歲囝囝Torres教她的。她從陪伴囝囝的成長經歷而作自省,自己是否行得太快了?看到小朋友的反應,為何他們這樣勇敢?其實是大人們忘記初心,原本可以很cheer up、很carefree,但人長大會愈變得複雜。因為人識得愈多,得到愈多便愈怕失去,這是循環發生的。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唉 想買多幾場

唉 想買多幾場
John 發表於 2017-12-21 15:03

我都想呀

入台啦喎應該 今次真係神秘到一個點
練歌排舞乜都冇出現過 淨係一日到黑做運動

練歌排舞乜都冇出現過 淨係一日到黑做運動 ...
721AXA 發表於 2017-12-21 15:40

唔知千嬅聽日會唔會影舞台相呢

練歌排舞乜都冇出現過 淨係一日到黑做運動 ...
721AXA 發表於 2017-12-21 15:40

日日幫品牌宣傳