返回列表 發帖
你有無上美千個fb 睇!坤哥只不過係留左一個言
勁多人叫佢唔好黎做嘉賓XDD 笑鬼死

我只係覺得今次 ...
放空 發表於 2017-9-17 15:43

鄭中基黎都唔出奇呀我一定叫到痴線一齊合唱水瓶座

你有無上美千個fb 睇!坤哥只不過係留左一個言
勁多人叫佢唔好黎做嘉賓XDD 笑鬼死

我只係覺得今次 ...
放空 發表於 2017-9-17 15:43

其實上次演唱會無請kelly有d可惜,請乜鬼比比鳥啊第六場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

閃靈同小星星都真係好耐無唱,話晒都係主打歌

見到毒果咁多容粉留言
心諗都2017啦

希望佢唔好請嘉賓啦
其實上次請到學友/joey/eason 已經好好

如果今次佢再請嘉賓
好X驚請坤哥黎 (條偽毒又 ...
放空 發表於 2017-9-17 15:37

唔怕啦,你睇完17年都唔係剩返好多日

見到毒果咁多容粉留言
心諗都2017啦
kwanie 發表於 2017-9-17 16:32

毒果啲留言任何時候都係反智,次次睇親都係當笑話

thm 發表於 2017-9-17 16:55

好ON10-1
個個容FANS都話點解唔比容開- -
不如一年365日比佢開哂啦
以為佢係宇宙同銀河系天后咁//////////

見到毒果咁多容粉留言
心諗都2017啦

睇到好L 嘔心仲細咩, 講左咁多年都唔化

一晩邀請一個給我愛過的男孩:
Eason - 剛剛好
鄭中基 - 無賴
丁子高 - 原來過得很快樂
囝囝 - 星星同學 ...
l00540 發表於 2017-9-17 15:58

4隻都唔會聽

fifty1205 發表於 2017-9-17 16:18

係lor,請kelly好過la

好ON10-1
以為佢係宇宙同銀河系天后咁//// ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-17 17:02

使鬼理   其實而家網評已經唔係初初咁重要

thm 發表於 2017-9-17 16:55

冇錯
乜人都插

見到毒果咁多容粉留言
心諗都2017啦

可唔可以 quote 出嚟?因為你講完我立即入去睇,睇完頭一百個都係得一個叫容祖兒開,其他點知係容粉?
定係又係反楊千嬅 = 容粉個個垃圾 logic?

有啲人真係好鍾意搞分化嫁啫我心諗都 2017 啦

老老豆豆
我就真係對呢個con 唔會太大期待
一嚟let's begin 太高質
二嚟我唔知佢咁短時間內再開可以sell 咩 ...
victor1991415 發表於 2017-9-17 00:24

80年代嘅校長同埋哥哥,90年代嘅四大天王,佢地都係循例隔一年一次大show咖啦,仲要喺次次20+   而家楊千嬅相隔差不多三年,仲話短時間啊?

fifty1205 發表於 2017-9-17 16:18

可能Kelly唔想去呢
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好ON10-1
以為佢係宇宙同銀河系天后咁//// ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-9-17 17:02

邊度有個個?你隻眼無事啊嗎?洗唔洗見下眼科?
反OT
希望可以唱多D 煉金術 同 最後的歌
其實我好鍾意 12 年版深息 希望會唱
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

睇到好L 嘔心仲細咩, 講左咁多年都唔化
Kyle_ 發表於 2017-9-17 17:08

有無link 有d咩俾佢地插
肥婆馬上收皮

真心想知 定係一講反楊千嬅嘅嘢就係容粉???

講時講 我覺得坤哥有機會做嘉賓(如果固定每晚一位嘉賓)....雖然唔多想見到佢...不如solo十晚好啦 唔好要嘉賓,反正30隻碟大把歌要唱。如果好似林海峰出來又20分鐘個show實overun。
舞來舞去 不日內開始錄音。

有無link 有d咩俾佢地插
fifty1205 發表於 2017-9-17 17:33

https://www.facebook.com/hk.nextmedia/posts/10156017245677448
咪又係個D囉 蘋果D comments 其實所有野都鬧一餐架喇
得一個 comment 有提容祖兒咋bor
fa 咪鬧走音、好運、成日用老公仔仔見報
如果容開,咪一樣照鬧春卷、雞、同老板上床

不過有D人鍾意煽風點火係甘架喇
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

有啲人真係好鍾意搞分化嫁啫我心諗都 2017 啦
賴爽 發表於 2017-9-17 17:20

最搞笑係有人認同 & 附和

反OT 希望千千場場都請祖祖一齊上台合唱 ^^
千千可能隨時會肚痛 到時遲左出場就叫祖祖唱住祖兒記不起自己先 ^^

想聽 稀客 自由行 Single 的士司機 咬唇 小星星 閃靈 電光幻影 可人兒 煉金術 詭異
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

咪又係個D囉 蘋果D comments 其實所有野都鬧一餐架喇
得一個 comment 有提容祖兒咋bor
fa 咪鬧走 ...
616.1314 發表於 2017-9-17 17:41

基本上親共歌手係蘋果 COMMENT 一定會中招 而家先知原來呢個世界咁多容粉
最搞笑係有人認同 & 附和

反OT 希望千千場場都請祖祖一齊上台合唱 ^^
千千可能隨時會肚痛 到時 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-17 17:44

求證之心不可無呀~~

同埋唱原來祖兒錯過了沒法追~~~

80年代嘅校長同埋哥哥,90年代嘅四大天王,佢地都係循例隔一年一次大show咖啦,仲要喺次次20+   而家 ...
乐坛风云 發表於 2017-9-17 17:24

你都識講個個年代喇,你試下叫校長依家單拖年年開20+

講時講 我覺得坤哥有機會做嘉賓(如果固定每晚一位嘉賓)....雖然唔多想見到佢...不如solo十晚好啦 唔好要嘉賓,反正30隻碟大把歌要唱。如果好似林海峰出來又20分鐘個show實overun。
黃家正 發表於 2017-9-17 17:40

佢係度唔係唔得,但唔好係我睇個場pls
我都贊成solo,反正以前都試過架喇

邊度有個個?你隻眼無事啊嗎?洗唔洗見下眼科?
反OT
希望可以唱多D 煉金術 同 最後的歌
其實我好鍾意 12 年版深息 希望會唱
616.1314 發表於 2017-9-17 17:32

改到冇晒首歌既精髓囉,零號 又係咁

佢係度唔係唔得,但唔好係我睇個場pls
我都贊成solo,反正以前都試過架喇 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 18:12

希望D 嘉賓到時要登台唔得閒黎千嬅哩邊, 得千嬅SOLO咁多場

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

一個Lau HauYi 留咁多言姐我意思係落力到咁

諗緊睇唔睇好
因為跨年檔都係預左個main rundown係大路歌為主
可能有一part全side
又或者encore位會唱一兩首side野(仲要晚晚不同)

P.S.上次Let's Begin總共吹左127版, 好想睇下今次會吹到幾多版

睇怕自己今次九成都冇得睇
希望佢真係做到個世界巡迴演唱會

一個Lau HauYi 留咁多言姐我意思係落力到咁
kwanie 發表於 2017-9-17 20:22

見到毒果咁多容粉留言

希望D 嘉賓到時要登台唔得閒黎千嬅哩邊, 得千嬅SOLO咁多場
Kyle_ 發表於 2017-9-17 18:45

但係佢依家呢個級數想請嘉賓真係易過食生菜
學友個D就未必得,但係坤哥個d如果開到聲應該都會扑到去我諗

如果d嘉賓既級數冇上次咁勁,真係情願佢solo,可以唱多幾隻自己既歌

斗零踭應該都識卦
Kaybb 發表於 2017-9-17 20:17

化 會唔會多人識d?

唱唒2002,2004年都夠
Kaybb 發表於 2017-9-17 20:18

版權費有排俾喎

化 會唔會多人識d?
Jacz 發表於 2017-9-17 22:00

好不容易遇見愛 最好的債其實都多人識
Btw 春嬌今年3首歌其實街客反應幾好
肥婆馬上收皮

諗緊睇唔睇好
又或者encore位會唱一兩 ...
masterdragon 發表於 2017-9-17 20:33

應該會有d side track掛,side track喺佢演唱會反應都ok

諗緊睇唔睇好
又或者encore位會唱一兩首side野(仲要晚晚不同)

P.S.上次Let's Begin總共吹左127版, 好想睇下今次會吹到幾多版
masterdragon 發表於 2017-9-17 20:33

大路歌唔係問題呀,但可唔可以唔好成日唱個堆?
下面呢堆都係大路情歌都曾經hit過架
咬唇,煉金術,閃靈,稀客,笑中有淚,一千零一個,悲歌之王,陌路,我是羊,長信不如短訊,
我的生存之道,亦舒說,冬天的故事,小星星,我不要你愛我,向左走向右走,塔羅迷,Mr

electric 發表於 2017-9-17 21:17

最後咪又係飛返黎睇  

好不容易遇見愛 最好的債其實都多人識
Btw 春嬌今年3首歌其實街客反應幾好 ...
fifty1205 發表於 2017-9-17 22:08

好不容易同最好的債係佢今年最hit既了

至於春嬌今年個3首就係各各串流平台流行榜既成績都唔錯,但好似同演唱會又有d格格不入
係喎,志明話想上紅館,唔知佢會唔會黎做嘉賓?

應該會有d side track掛,side track喺佢演唱會反應都ok
joshua 發表於 2017-9-17 22:11

其實經過MC同LB之後,佢揀歌應該要大膽d先岩,又唔係未試過

大路歌唔係問題呀,但可唔可以唔好成日唱個堆?
下面呢堆都係大路情歌都曾經hit過架
咬唇,煉金術,閃靈, ...
Jacz 發表於 2017-9-17 22:11

Mr間中都會聽到有舖頭播
今次會唔會整個電影歌part呢,可以唱男女關係科 Mr 咬唇 勇 煉金術 初見 呼吸需要 當我想起你
肥婆馬上收皮

electric 發表於 2017-9-17 21:17

放棄吧喇
有左之後都唔巡,
巡既都係珠三角

放棄吧喇
有左之後都唔巡,
巡既都係珠三角
mychart- 發表於 2017-9-17 22:39

佢今次真係冇再寫 世界巡迴了

Mr間中都會聽到有舖頭播
今次會唔會整個電影歌part呢,可以唱男女關係科 Mr 咬唇 勇 煉金術 初見 呼吸需要 當我想起你
fifty1205 發表於 2017-9-17 22:37

當年都有唔少人既電話鈴聲係用Mr. 個陣仲要係單音鈴聲
唔講都唔記得,熱血青年,楊千嬅,慳D,沒有目的地愛了,我的醉愛,星之碎片 都係電影主題曲插曲黎

當年都有唔少人既電話鈴聲係用Mr. 個陣仲要係單音鈴聲
唔講都唔記得,熱血青年,楊千嬅,慳D,沒有目的 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 22:51

星之碎片勁好聽,不過無咩機會live吧

(點解打完 d 野唔見左... = =)
勁快 @@

erhhh 其實我鐘意聽狼來了所以就算佢每次唱我都會好樂意地聽
正如總有一班人好恨聽水瓶座對佢地好有意義
所以 少女的祈禱 小城大事 水瓶座會無限 loop
正如唔夠快歌既佢 烈女 處處吻 都會無限 loop
(其實都幾慶幸佢叫做有兩隻快歌 hit 左
起碼演唱會有兩隻快歌頂下檔)

我真心唔鐘意林生的 "創意"
通常都無無謂謂當有聊

btw 上次個台真係好靚好靚
唔知今次個台會邊個設計呢
不過應該係我心中難以超越 LB 個台

星之碎片勁好聽,不過無咩機會live吧
joshua 發表於 2017-9-17 22:54