返回列表 發帖
買1/1實避到美毒, 但可能林狗會嚟頒奬然後講二十分鐘棟篤笑

買1/1實避到美毒, 但可能林狗會嚟頒奬然後講二十分鐘棟篤笑
阻住 發表於 2017-9-18 23:50

好毒既詛咒

唔知點解我覺得佢同林夕UNFRIEND 左 定係我多心?
wchild 發表於 2017-9-18 17:11

我上次睇輝陽作品展
Fa同林夕同車走㗎喎
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

姚子玲係咪好鍾意千嬅? 見佢好多千嬅既post都like

Nathan 發表於 2017-9-19 18:19

佢同丁子高個堆人好fd架嘛 咪fd埋

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

佢男朋友同丁生好friend ga ma
今年千嬅生日會佢都有去

有無收錄都成問題
Kaybb 發表於 2017-9-19 18:34

有錄到尾二同尾場~同埋AAL 既MV都係用演唱會片

佢同丁生既好朋友鄭子邦拍緊拖,Let's Begin星加坡站佢都有去
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

美瑞咁得閒既,今日同Torres係屋企整曲奇  

佢同丁生既好朋友鄭子邦拍緊拖,Let's Begin星加坡站佢都有去
Jacz 發表於 2017-9-19 21:17

咁表哥同定欣咪唔FD

咁表哥同定欣咪唔FD
艾石仔 發表於 2017-9-19 21:40

定欣係鄭子邦舊菜?

可能自稱嘔像派的美毒會合唱
Kaybb 發表於 2017-9-19 18:32

啋,咪亂up

定欣係鄭子邦舊菜?
Jacz 發表於 2017-9-19 21:41

定欣係容粉,
成日登台唱空港

定欣係容粉,
成日登台唱空港
艾石仔 發表於 2017-9-19 22:05

應該冇野掛,未必有交集姐 ,好想知佢唱成點
林奕匡都係容粉,Let's Begin佢都去睇,仲坐我後面

原來今次係第一次佢同一間唱片開第2次演唱會~~

kenny1102 發表於 2017-9-19 22:36

L&G 同 MC 算唔算?

簽名被屏蔽

L&G 同 MC 算唔算?
Jacz 發表於 2017-9-19 22:42

咁唯有計紅館啦~~~

kenny1102 發表於 2017-9-19 22:36

佢d野好有規律
每次轉唱片公司都要一年內開演唱會,幫公司賺返比佢個天價轉會費

Home隻ep簡直係開大2.0
又係做得三隻歌被迫出碟,夾硬加d電影主題曲

佢d野好有規律
每次轉唱片公司都要一年內開演唱會,幫公司賺返比佢個天價轉會費

Home隻ep簡直係開大2.0
又係做得三隻歌被迫出碟,夾硬加d電影主題曲
mychart- 發表於 2017-9-19 23:39

但Home質素唔差喎,起碼冇開大後面個幾首煩膠主題曲先
呼吸需要 我要依家都仲係覺得好正

初見我就嘛嘛,不過好多人都鍾意架

其他如 斗零踭,我係我 都係正野黎,起碼唔係個種罐頭k歌

但Home質素唔差喎,起碼冇開大後面個幾首煩膠主題曲先
呼吸需要 我要依家都仲係覺得好正

初見我就嘛嘛, ...
Jacz 發表於 2017-9-20 00:28

我係我好正,斗零踭live就ma ma

joshua 發表於 2017-9-20 01:30

好想睇住佢一路彈接他一路唱 我係我

joshua 發表於 2017-9-20 01:30

我係我 我鐘意慢版多D

其實今次演唱會可唔可以認真搵人設計下D紀念品呀,連續三個演唱會都冇出過紀念品喇

其實今次演唱會可唔可以認真搵人設計下D紀念品呀,連續三個演唱會都冇出過紀念品喇 ...
Jacz 發表於 2017-9-20 22:00

AAL有手套

AAL有手套
艾石仔 發表於 2017-9-20 22:05

AAL有紀念品賣架咩? 唔係場內派把扇仔?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

色惑果隻貓耳朵?
Kaybb 發表於 2017-9-20 22:18

諗起全場hehe戴貓耳朵個場面  

識貨,起碼好過遊艇大碟呼吸需要最正
Kaybb 發表於 2017-9-20 22:19

根本唔同層次喎,我覺得差唔多可以去到1-100個level喇

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏
Nathan 發表於 2017-9-21 08:28

依家有伏就當打定支強心針先,到時入場就唔會咁失望
不過我諗點都唔會伏得過L&G個d老舞掛?

係嘩鬼ig見到,原來當年dancer件tee係有咁多野睇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Jacz 發表於 2017-9-21 09:32

原來楊小姐咁開放
LB D 男DANCER 都J出血

yes 我覺得會係伏感覺會係佢背景有大大隻字wonder woman 不停彈出黎咁

好想知當知當年歌單

條J好嘔心,當年無人投訴咩

Citi staff呢兩日有得訂

回復 335# Jacz

當年太陽頭條類似話楊千嬅三級SHOW開鑼

好老舞feel

星期一開始預售,到依家都未有poster,LM無人知開show滯銷
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

AAL有紀念品賣架咩? 唔係場內派把扇仔?
Jacz 發表於 2017-9-20 22:10

AAL有好多紀念品買
有meridian簽名CD, T-shirt陳冠希設計, cap帽
L&G先係場內派扇仔

好想知當知當年歌單
艾石仔 發表於 2017-9-21 13:00

ENJOY

9月21日第一場rundown:
01.opening:三分鐘戀愛熱度
02.非買品
03.因為所以 (畢氏定理)
04.花樣+年華
05.木偶奇遇記
06.有發生過

07.出埃及記
08.夏天的故事
09.手信
10.字跡
11.誰願放手 陳慧琳合唱
12.失憶周末 陳慧琳合唱
13.新世紀福音戰士
14.數你
15.仲夏夜之夢
16.可人兒

17.直覺
18.愛人
19.medley: 誓要入刀山/禪院鐘聲/感情線上
20.再見二丁目

21.少女的祈禱
22.狼來了
23.最後的歌

24.medley: 放煙花/繼續努力/彈珠人的愛心炸彈/個個都有寶
25.抬起我的頭來

9月22日第二場(尾場)rundown:
01. 三分鐘戀愛熱度
02. 非買品
03. 因為所以 (畢氏定理)
04. 花樣+年華
05. 木偶奇遇記
06. 有發生過

07. 出埃及記
08. 手信
09. 夏天的故事
10. 字跡 (自彈自唱)
11. 誰願放手
12. 數你
13. 仲夏夜之夢 (握手)
14. 可人兒 (握手)

15. 直覺
16. 愛人
17. 下一站天國 (黃耀明合唱)
18. 鄭氏 Medley: 誓要入刀山 / 禪院鐘聲 / 感情線上
19. 再見二丁目

20. 少女的祈禱
21. 狼來了
22. 最後的歌
23. Medley: 放煙花 / 繼續努力 / 彈珠人的愛心炸彈 / 個個都有寶
24. 抬起我的頭來

Encore
25. 誓要入刀山 (表演螢光棒雙截棍)
26. 冰點
27. 少女的祈禱

ENJOY

9月21日第一場rundown:
01.opening:三分鐘戀愛熱度
02.非買品
03.因為所以 ( ...
electric 發表於 2017-9-21 20:53

仲夏夜之夢聽左咁多年都仲好鍾意
:(

原來楊小姐咁開放
LB D 男DANCER 都J出血
wchild 發表於 2017-9-21 09:41

真係行前人地好多年,之後D 時裝潮牌都有出類似咁既設計

其實L&G嗰啲西裝友男Dancer都好好J㗎

回復  Jacz

當年太陽頭條類似話楊千嬅三級SHOW開鑼
dickson 發表於 2017-9-21 14:03

笑死
我記得佢有條裙係因有自己嗰樣,後面係大露背,好sexy

AAL有好多紀念品買
有meridian簽名CD, T-shirt陳冠希設計, cap帽
L&G先係場內派扇仔 ...
electric 發表於 2017-9-21 20:50

係喎,記錯佐,AAL既紀念品全部係Edison設計

星期一開始預售,到依家都未有poster,LM無人知開show滯銷
fifty1205 發表於 2017-9-21 20:41

真係好On9,定係諗住加場先出poster