返回列表 發帖
上次睇4場, 唔知今次睇幾多呢

咁快3頁, 嬅粉又蒲頭攻陷CM啦
老老豆豆, 今次咁短時間準備+大時大節, 個RUNDOWN應該好保守, 我都唔期待D咩驚喜
必唱果D歌走唔甩嫁啦, 希望放係ENCORE啦, 唔好放係REGULAR= =
希望今次有明日再會 閃靈 台北車站沒有車 嬅存 放煙花 龍爭虎鬥 一千零一個 我不要你愛我
跟住火鳥 煉金術 放入REGULAR RUNDOWN

carl 上一次同千千既合作應該係minor classic?
我對carl 都有信心, 只要唔係mark lui就得

話時話
A Music幾時出返All About Love DVD
John 發表於 2017-9-17 14:41

等到千嬅退休, 甚至...既時候會出
哩個concert 咁就十年

mark都算錫千嬅
今次無咩期望
John 發表於 2017-9-17 14:47

咁我都覺mark 錫千嬅, 但佢做concert 出黎既音樂比較保守, 做唔到何丙果種將慢歌用大量弦樂upgrade d慢歌既效果

你有無上美千個fb 睇!坤哥只不過係留左一個言
勁多人叫佢唔好黎做嘉賓XDD 笑鬼死

我只係覺得今次 ...
放空 發表於 2017-9-17 15:43

鄭中基黎都唔出奇呀我一定叫到痴線一齊合唱水瓶座

見到毒果咁多容粉留言
心諗都2017啦
kwanie 發表於 2017-9-17 16:32

睇到好L 嘔心仲細咩, 講左咁多年都唔化

佢係度唔係唔得,但唔好係我睇個場pls
我都贊成solo,反正以前都試過架喇 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 18:12

希望D 嘉賓到時要登台唔得閒黎千嬅哩邊, 得千嬅SOLO咁多場

有無收錄都成問題
Kaybb 發表於 2017-9-19 18:34

有錄到尾二同尾場~同埋AAL 既MV都係用演唱會片

唉...好絕望
想睇千嬅者
咁多年黎都未試過買唔到千嬅既飛, 今次真係CLS

做左1X 年嬅粉, 我真係頂唔順要講兩句咁多年黎, 佢既演唱會係從來未試過今次咁顛, 買唔到飛
心情好矛盾

一方面好嬲, 黃牛可唔可以死L哂全家同祖宗18代?
仲有內部飛真係誇張到顛......
點解係香港真係FANS想睇SHOW既人賤過袋底泥, 要乞衣去求飛

另一方面又鄧千嬅辛苦, 而家坐底連開十場, 好驚佢頂唔順
但見佢FB IG 不停講自己努力中同埋救緊火,
希望佢真係最佳狀態示人, 唔好令咁多辛辛苦苦先買到飛既FANS失望
相信好多人同我一樣會繼續撐佢愛佢

唔想千千演唱會變到成班街客
又唔識千千演唱會規矩
千千d歌又淨係識小yum大賤同少女的皮草 ...
John 發表於 2017-10-8 01:38

對比AAL(頂原來十年前嫁啦哩個SHOW....) 同埋L&G, 上次LET'S BEGIN 中間果D場已經少左人識叫係頭尾場多FANS睇先叫好D
希望今次多返D人識同叫啦

其實佢唔做其他嘢
坐係度唱歌我都覺得好好睇
electric 發表於 2017-10-8 06:07

我都咁諗~佢企係個台可以唔換衫淨唱3個鐘, 唔洗咩色惑果D我好滿足嫁啦

D人話我地耳殘,邊個去睇佢演唱會正仆x,又話佢唱歌有如用緊心肺呼吸機,差過天橋底賣唱歌者! ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 12:49

其實唔洗理佢地嫁WOR咁多年黎佢地咁X 千嬅同我地嫁啦, 當佢地9UP咪得

其實係咪無人接個期, 所以千嬅要硬食咁多場
Nathan 發表於 2017-10-8 14:24

我覺得係唱片公司搏一搏個期, 點知又真係批左

之前唔係話家燕媽媽又要乜
aRh3i 發表於 2017-10-8 14:35

12月中而家貌似冇人開, 點解家燕媽媽唔開

咁多年都慣
d point又唔係咩新point 都係話佢唔唱得, 死好命, 扮笑扮喊, 虛偽, 戲屎咁上下

其實千嬅唱 ...
John 發表於 2017-10-8 14:48

哩d point loop左1x年佢地唔悶我都悶啦, 最犀利係佢地越反 千嬅就越紅, 而家仲上埋神台

唔好喇掛
不過唔知點解, 覺得丁生會走出黎一齊倒數
John 發表於 2017-10-8 19:27

哩個好大機會, 分分鐘成家都上哂台一齊倒數開PARTY

是掛,我以前成日聽呢首~歌詞仲有我最愛小王子
我個男人很喜歡叫我妹妹,又不想別人以為我係男咪加 ...
河童妹妹~ 發表於 2017-10-8 18:31

你可能係成個POST 唯一一個女會員
    反OT: 希望千千唱多D MUSIC BOX 冬天的故事 既歌

Unlimited!!!
kelvinyu188 發表於 2017-10-8 20:25

我覺得佢已經唔記得哩隻碟咁濟,幾次show 都係得上次唱大傻,嬅存就前幾年唱過一次

Aia 內部今日開始訂飛,朋友話非常搶手,睇怕d 保險dog 都係買完放出黎炒

妖個死煩膠可唔可以唔好成日黎留言, 影響哂個POST既可讀性日日都黎留言, 但又反嬅, 真係辛苦佢
追POST仲緊貼過我哩D 真嬅粉

反OT
好想買到頭場既飛

頭場 會睇到好多甩漏
wchild 發表於 2017-10-13 22:14

鍾意睇佢甩漏
實情係我忍唔到唔睇IG....第一場永遠係最驚喜

認真討論下rundown:

佢同佢公司心裡面嘅必唱指數應該係咁 (10分最高):
10分: 狼來了/再見二丁目/少女的祈禱/可惜我是水瓶座/假如讓我說下去/小城大事/姊妹/楊千嬅/烈女/飛女正傳/抬起我的頭來/Wonder Woman (已經12首...)
9分: 野孩子/勇/數你/冰點/最後的歌/處處吻
8分:好不容易遇見愛/最好的債/笑中有淚/私奔/熱血青年
7分:小星星/一個人的童話/自由行/如果東京不快樂/鍊金術/原来過得很快樂

其實我覺得10分嗰堆真係唔駛唱晒,尤其狼來了嗰啲...反而可以換好多佢自己唔記得咗但係一唱實好多人識嘅歌:閃靈/咬唇/向左走向右走/塔羅迷/MR./傻仔/男女關係科/友誼小姐/可人兒/我的生存之道/水月鏡花/火鳥/化/一千零一個/知更
myungwon 發表於 2017-10-13 23:02

10分果到, 近兩次紅館有D 都已經唔係REGULAR到......要RANDOM 咁ENCORE先聽到, 假如讓我說下去、姊妹、飛女正傳
我覺得9分既 野孩子、處處吻 同 8分既熱血青年 應該先係10分
另外有感債仔都會成為佢必唱既歌

係咪貴過LB 31 Row A 了?
Jacz 發表於 2017-10-13 23:23

過左啦, 果陣尾場ROW A 6000幾蚊 (冇記錯既話)

仲有首愛人,分分鐘 因為所以 都要加入 10分行列
Jacz 發表於 2017-10-13 23:27

愛人 數你 狼來了 = 華星三寶, 次次都有
反而覺得今次佢會唱嬅存

真心個三寶唔好再唱,特別狼來了
好多人提佢唱嬅麗緣,真係咁多人鍾意呢首咩? ...
Jacz 發表於 2017-10-13 23:40

我覺得係首歌既意義情懷大過一切
作曲果個人十年前係CAFE有留言同FANS交流, 佢本身都係千嬅DIE HARD黎

其實佢除佐作過呢首歌,仲有冇其他作品?
Jacz 發表於 2017-10-14 02:39

最後今晚, 好想再聽到LIVE

其實我都想聽返自由行 小星星呢堆當年主打但已經好耐都冇點唱過嘅歌
雖然L&G有唱但都八年就嚟啦 ...
JayantL 發表於 2017-10-14 03:05

就咁UP 都有一堆閃靈 小星星 嬅存 長信不如短訊 龍爭虎鬥 火鳥

single
當年只擁有 cd 機
溫書日夜loop
打開歌詞本連製作人係邊個都睇埋

頭幾隻買佢既碟用曬d 節日禮物 q ...
mix_nzi 發表於 2017-10-14 09:49

我第一隻買都係SINGLE明明果陣先12 13歲既少男, 點解會超級愛哩隻怨婦碟

反OT:
希望今次CONCERT 會唱SINGLE, 哩首真係好好好正, 竟然可以冇PLUG

用有發生過代替左呢幾首好過
joshua 發表於 2017-10-14 13:21

華星三寶換哩3首就好有發生過 曾經何時 直覺

原來咁多位美會員都咁年輕

雖然無大家咁熟美千d歌
但我第一二隻碟已經開始有聽(當時好興同同學 ...
masterdragon 發表於 2017-10-14 21:49

你係到應該係最資深果批黎
BTW 我細個都成日聽千千, 但小城大事一曲令我成為04年成為嬅粉
千嬅D碟 計埋復刻果D 我都差唔多齊 當然冇D 資深FANS咁堅
最貴係電光幻影, 幾年前我買二手碟差唔多成300蚊

岩岩一個做aia 既朋友搵我,話幫到我訂4張680, 但要12月頭先知邊場,你地有冇人有性趣

普通staff 係8號都完左優先認購, 依家訂到可能係27,28
之前佢地認購係23-26, 29-1 ...
aRh3i 發表於 2017-10-16 21:15

唔知啦咁就。要左飛先算
睇唔到咪放返出黎比有需要既嬅粉

有人放600一張千嬅拉闊..去唔去睇好呢
已經比演唱會搞到財赤
aRh3i 發表於 2017-10-16 23:55

哩幾個月為左千嬅姐而返工搵錢

D 牛一陣係fb 打最後一次退休演唱會, 絕無下次
aRh3i 發表於 2017-10-21 17:29

其實琴晚明顯係鳩UP講笑啦, 點解會比人報哂出黎

真係加埋2號
希望買到啦

我打算同佢一齊唱一齊喊.....
happychicken 發表於 2017-10-23 22:36

x2.....佢d歌唱聽左咁多年, 我好熟

邊間?thx
llggjj 發表於 2017-10-24 01:44

兩星期前係TST HMV見到

好想睇埋尾場

佢會去睇架咩
Jacz 發表於 2017-10-26 17:09

上次lb佢有睇,同c allstar 睇同一場

仲有兩個月就開SHOW, 開始有D期待

諗兩日成日諗起燭光夜同我係我(REMIX)
希望今次會唱, 後者好岩冬天聽

乾脆真係終極sidecut黎,我就算minor classics佢都未必會唱,我諗fans都未必記得同識

好想佢揸 ...
Jacz 發表於 2017-10-29 13:08

台北夜沒有車真係好L正
諗起自己出走台北4日果陣, 搭緊台鐵聽真係好有FEEL

除左自由行, 二丁目, 東京, 瑞瑞都仲好好幾首旅行歌
wchild 發表於 2017-10-29 13:23

旅行歌哩PART 次次開SHOW都見到有人講LNG 都叫玩過既

my secret live唔關fran9事架, 係joey+彭秀慧team人
1314就係fran9, 好失望1314個台+visual真係 ...
721AXA 發表於 2017-10-29 14:18

1314......即刻期望值大減

02年派吹BB啦
kenny1102 發表於 2017-10-29 21:40

睇字都覺得嘈
雖然係mach 當年個運動場舞台

果陣美祖1314果支, 我有6支係度
睇完好多人唔要棄左係紅館
我就係淘左4X人仔依隻, 有15色 ...
aRh3i 發表於 2017-10-30 01:01

今次又係睇幾場,睇黎我都要淘定

睇見劉美君個演唱會扮演十個角色
就inspire到楊千嬅飾演既十個角色都可以做個演唱會,真係細胞分裂再重組

...
mychart- 發表於 2017-11-2 02:41

認真 你不如係FB或者IG SEND 比千嬅/丁子高

昨晚訓覺訓到迷迷糊糊,有frd whatsapp我話又加一場
一醒即刻入黎睇,點知原來真係發夢

btw. 何超儀話會黎 ...
Jacz 發表於 2017-11-5 23:28

佢地破冰

重睇完拉闊, 哩刻我既紅館WISH LIST:
閃靈
曾經何時
直覺
深息
明日再會
陌路
沒關係不是愛情
嬅存咬唇

L&G  我睇個場咁岩係佢