返回列表 發帖

其實佢近十年除左all about love,都未試過唔病。。

L and g
Minor classics
Lets begin

再數上去,開大唔好提,萬千都要聲稱肚痾

MC有咩事?
Jacz 發表於 2017-9-16 20:33

尾場完show即刻入院

睇怕自己今次九成都冇得睇
希望佢真係做到個世界巡迴演唱會
electric 發表於 2017-9-17 21:17

放棄吧喇
有左之後都唔巡,
巡既都係珠三角

已經picture到倒數加熱血青年個畫面

原來今次係第一次佢同一間唱片開第2次演唱會~~
kenny1102 發表於 2017-9-19 22:36

佢d野好有規律
每次轉唱片公司都要一年內開演唱會,幫公司賺返比佢個天價轉會費

Home隻ep簡直係開大2.0
又係做得三隻歌被迫出碟,夾硬加d電影主題曲

aal口碑已好好但無出碟,街客唔知,所以l&g照舊5場

l&g有丁生效應有出碟銷量又好,所以let's begin加到 ...
Kaybb 發表於 2017-9-26 21:44

Aal 同古天樂咀咀再加緋聞,再加eason再加爆出丁生
都做左幾日頭條

L and g 係o係tvb落廣告,其實可以再加但無期

Lets begin係叫有兩首好反應既派台歌

aal街客仲以為千嬅唱功唔好麻唔出碟街客點知千嬅唱功有無改善到,得fans知 ...
Kaybb 發表於 2017-9-26 21:53

咁佢呢次係好大決心做返台好戲
開大差評,meridian 口評差,又leung
兼終於轉歌唱老師
同埋最大原因都係丁生ga la,
熱戀期想please另一半

估佢press con先公佈加場

超級無敵廢 打鐵趁熱都唔識 仲有成間公司都唔識審美咩叫靚都唔知
    醒小小都知道要開始做野啦 就 ...
ericp222 發表於 2017-10-1 00:34

張 seat plan 黑到咁,當唔好晒左 d marketing budget

其實呢d飢餓式銷售真係好annoying

賣得好可以繼續加,前中後都加得

我知, 我係唔明點解10:00入到都可以一張飛都冇
lemontea1069 發表於 2017-10-3 13:10

點解10點05分門市已經話無晒飛
但有人online 12點幾仲買到
兩條隊黎?

因為 online 入到嘅人可以 click 左飛 hold 住先,等 session timeout 就放返出黎
hold 住未俾錢嘅 case b ...
星勤 發表於 2017-10-3 13:20

通利d腦無priority,
如果同屋企部腦一樣,咁排咁耐為乜

同埋我買波飛係門市條隊一路去
反而online係難買好多

會唱minor classics,
唔想唱黎唱去個幾隻,唔係既話,睇返dvd都得啦

今次嘉賓唔係主打
主打係佢自己wor

Source?
出埃及記 手信 洋蔥again
fifty1205 發表於 2017-10-3 15:33

微博。。。佢既 minor classics 係指 side tracks, not those specific tracks sang in Minor Classics

仲有佢之前食到去60kg, 教練問佢係咪想退休
丁生而家會督促佢唔比佢食野
話而家既佢先似返個人,之後眾記者大笑

究竟會唔會再加
我想睇終極尾場呀
kent 發表於 2017-10-3 16:58

照理應該會,聽瑞瑞 d 口吻同埋今次八場都未及上次七場

熱血青年
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-3 18:55

個個都有寶,彈珠人的愛心炸彈,男女關係科,照相本子
講多次

可惜千嬅唔上流行經典50年唱彈珠人
等演唱會唱彈珠人系列+快獸仔 ...
Kaybb 發表於 2017-10-3 20:48

加埋智多多同豬事丁呀笨

我未試過買唔到千嬅演唱會
k@k 發表於 2017-10-3 20:58

嬅麗緣用我在橋上看風景代替算啦
kelvinyu188 發表於 2017-10-4 10:31

唔擺入 regular rundown, 剩係 encore 唱 ok gei

佢講啲歌好吸引喎
希望唔好學kelly sammi咁整咩sidetrack medley 然後rundown全部hitsongs
真正融入個rundo ...
721AXA 發表於 2017-10-4 15:03

佢話過唔鍾意 medley wor, 雖然佢都講過鍾意開四面台多過三面台

加咁多, 把聲頂唔頂到
Nathan 發表於 2017-10-5 10:45

要好聲一定係頭兩三場,Break 完真係唔知咩光景

咩呀
AAL尾場有五場都冇唱既最後的歌 再見二丁目同數你!
L&G尾場有dem beat!
Let's Begin尾場都有dem  ...
John 發表於 2017-10-5 12:09

嗱,你唔數埋 orange, 真係嬲ga

睇instagram 又有人報警wor

希望千千可以加到10場
畢竟90年代首開紅館後有10場既女歌手得幾個, 00後直頭冇
希望佢可以加入10場之列 ...
lemontea1069 發表於 2017-10-6 09:12

糾正你,瑞瑞首開紅館係2000年,早祖祖兩個月ga za....

聽聞加場個seat plan無上面貼個張咁黑, true?

真係仲有?票房話冇,啲人都走晒了
Serendipity 發表於 2017-10-6 10:54

係呀,仲有呀

睇個勢又再加
1月1日d飛去得快過31號

多人想睇尾場?
發覺楊千嬅演唱會d偽尾場氣氛好過真尾場

係咪以後買飛都會online買,無人再去排隊經此一役

咦, 我入到去啦
happychicken 發表於 2017-10-6 12:06

輕易入到去,十下到 sosad

$780除左29號,全部售罄
其餘價錢全部少量

1. 上次口碑好
2. 三面台少位
3. 跨年檔期
4. 保險佬包場
5. 瑞瑞事孽第三春 ...
gooloo 發表於 2017-10-6 13:43

6. 被南亞人眷顧
7. 瘦田無人耕,耕開。。。
8.

8. 借運

點解你啲圖都係咁mean,mean到我想打7佢
Jacz 發表於 2017-10-6 13:54

你呢個係9.

最想聽到嘅歌係塔羅迷
風見志郎 發表於 2017-10-9 16:39

係neway有得唱既歌已經滿足唔到我

甲骨文做乜做左瑞瑞既變態stalker

聽Billboard radio千嬅訪問,

千嬅話2018年出大碟,最近收左隻歌,原來係cy kong 16年前寫比千嬅但比rejec ...
Nathan 發表於 2017-10-10 22:53

Sign...人地d唱片就夾住concert一齊出
佢就永遠晒度氣先出

希望唔好plug晒先出,如果唔係邊黎咁多side track

丁子高唔場場入場 ,千嬅扭佢耳朵~
河童妹妹~ 發表於 2017-10-10 17:37

你覺得丁子高呢個交際花會放過聖誕呢個黃金檔期咩
大把hehefriend要聯誼

個問題係林夕會黎多d場數,定係高生jei

可以新增環節
請fans上台同千嬅合唱星之碎片!!!
John 發表於 2017-10-11 13:55

還記得開大爛聲要請觀眾上台唱歌kill time
結果個觀眾都係做媒既。。。

我希望係搵d真係有聽千嬅既歌手
而家好多歌手都係祖粉 好嘔心
John 發表於 2017-10-11 14:12

真嬅粉我只係諗到戴夢夢

HOW ABOUT 糖妹?
R&K 之前講過都想同美麗嬅 再合作多次
wchild 發表於 2017-10-11 15:17

Sauce?
認真,容祖兒算半個

好勝11年個次都有求婚

反ot 千嬅同好勝識唔識?
John 發表於 2017-10-11 15:24

識於微時啦,
同屆新人,又一齊做舞台劇

近年拍香港仔又感慨大家以前係競爭對手
L and g 好勝有去睇?

反而蝦餃老母好耐冇做過嘉賓
gooloo 發表於 2017-10-11 15:31

做過兩次算係咁啦,
開大搵佢救亡,有義氣啦

而家可以一齊傾湊仔經傾兩個鐘
同場請埋Eason林海峰做嘉賓 變talkshow 趕哂d客走
到時就有平飛{: ...
John 發表於 2017-10-11 15:34

真係唔想有嘉賓
有既話,好似aal咁,升上黎唱完即走
個flow好靚,朱Joey就係有格調lor

urbtix有link啦
改左每人每次限購四張
阻住 發表於 2017-10-11 16:14

限五分鐘呀笨

真心煩,好在唔係剩睇尾場,如果唔係就無得聽e714342
joshua 發表於 2017-10-11 21:04

畢竟楊千嬅係佢生命入面最重要既五個女人其中之一,同彭羚齊名ga

2號晚千千仲有冇聲?
lemontea1069 發表於 2017-10-12 12:42

主力睇佢d形體動作

估唔到有塔羅迷老人痴呆版聽

好掛住千千呢個爆炸頭~
12月演唱會會唔會出現番
艾石仔 發表於 2017-10-14 21:09

好掛住佢 d 小鳳姐造型, aal 之後唔見晒

有無d相睇下
joshua 發表於 2017-10-14 22:05

彭浩翔都無飛
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

上grindr睇下撞唔撞到丁生派飛
gooloo 發表於 2017-10-26 20:26

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

拉闊週都唔派歌,服左佢

係咪紅館d飛唔憂賣,所以歌都廢事急住做?

睇見劉美君個演唱會扮演十個角色
就inspire到楊千嬅飾演既十個角色都可以做個演唱會,真係細胞分裂再重組

- 少女楊千嬅
快樂與哀愁/我有指數/木偶奇遇記/內有惡女

- 方麗娟
熱血青年/男女關係科/勇/咬唇

- 做女楊千嬅
音樂盒/的的生存之道/小星星/曾幾何時

- 怨婦楊千嬅
可人兒/一千零一個/Single/假如讓我說下去

- 烈女楊千嬅
烈女/別阻我開心/毅行

- 丁楊千嬅
Mr/白天鵝/星之碎片/愛在旁若無人的太空