返回列表 發帖
佢係1支有哂15隻色
aRh3i 發表於 2017-10-30 08:37

我見佢介紹個度list晒15隻色,以為係分開買
如果1支有15隻色呢個價又ok喎

瑞瑞去佐睇憶蓮呀

SANDY LAM 多HEHE FANS?
wchild 發表於 2017-10-30 15:14

no.1既 hehe icon喎
之後先到瑞瑞,美mi,美祖

周仔都買唔到瑞瑞飛
wchild 發表於 2017-10-30 18:32

邊個周仔?

蓮粉黎架佢
John 發表於 2017-10-30 19:29

係呀,佢除佐係陳百強粉,都係超級學友粉同蓮粉黎
05年雲妮鍾情Vani有約有一輯一連三集嘉賓係 林憶蓮x楊千嬅
入面有講,瑞瑞聽晒憶蓮所有歌,同埋好熟佢d歌,佢話憶蓮既歌醫佐佢好多
佢試過同林夕去睇憶蓮演唱會rehersal,睇到喊

我識的有千嬅,祖兒,鏗鏗,柏豪
憶蓮不知了
幾時開第12場?
Kaybb 發表於 2017-10-30 19:22

香港係林憶蓮 (楊千嬅,容祖兒,鄭秀文),台灣係張惠妹,蔡依林

我都覺得佢會再加一場

周國賢,今日一圈圈訪問話佢都想買千嬅飛。
matthewyky 發表於 2017-10-30 21:14

叫瑞瑞請佢黎做嘉賓一齊唱 吻所有女孩 喇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

姣聲唱   喜歡你
艾石仔 發表於 2017-10-30 21:30

首歌咁多個喜歡你,全部用姣聲唱,拍得住你快樂嗎  

叫邦邦一齊唱斗零踭
Kaybb 發表於 2017-10-30 21:33

要著住斗零踭唱,瑞瑞伴舞

怕丁生會衝上台示愛
Kaybb 發表於 2017-10-30 21:44

丁生應該會想唱埋一份

藍國龍 同 瑞瑞試過同台啦
wchild 發表於 2017-10-30 22:15

拉闊個次?

美千竟然記得佢有同梁朝偉合唱過

希望係因為佢黎緊有排呢首啦 TT

我拉闊個晚會搵機會同佢講紅館想佢唱星 ...
放空 發表於 2017-10-30 23:11

叫佢唔好唱狼來了,數你,愛人個堆
換返咬唇,閃靈,向左走向右走,小星星呢堆曾經好hit既歌喇

同埋快歌叫佢考慮唱還未夠快同放煙花

以佢嘅記性,數二個字歌名佢一開口就講寒舍,睇黎今次好大機會唱 首歌又有聖誕feel ...
fifty1205 發表於 2017-10-31 00:59

我個首 舊地 呢? 數二個字個佢竟然數佐 玩到冇命

都唔明點解容小姐都做到
John 發表於 2017-10-31 01:11

睇返外國既歌手,通常Diva型既天后多數都係hehe icon,所以祖祖係都正常
美瑞係反而就離奇D  

開年大典汪明荃做嘉賓 (千千係汪明荃fans黎)
唔知今次憶蓮會唔會比面呢 ...
John 發表於 2017-10-31 01:12

唔知佢會唔會請,好想聽憶蓮唱歌呀

瑞瑞係咪要唱返首熱咖啡或者迷人pink lady同荃荃致敬? 話晒出道唔知幾多週年

藍奕邦個人音樂會 有周仔同師兄做嘉賓 瑞瑞就神秘出現
wchild 發表於 2017-10-31 10:08

係咪藍奕邦著高爭鞋個次?

hehe好多情路都唔順,聽千千會好有共鳴   所以千千一結婚開始唱幸福女人歌即刻冇以前咁紅 ...
aussie2013 發表於 2017-10-31 17:40

真係好有共鳴,每首歌都總有一兩句係岩洗

好明顯啦!佢今次仲要係真係爆到一票難個隻,佢今次完全唔宣傳都得
上次LB又拍tvb特輯又係咁宣傳
今次完全零宣傳就爆到倒瀉屎咁,真係已經升到另一神枱位

之前見過佢,佢話新碟完左演唱會先出,好大機會好似如果大家都擁有海咁有排先出。。。

今次演唱會又唔出紀念品咁款,失望。
膠膠 發表於 2017-11-1 02:14

以前一年幾碟幾個演唱會幾套戲都係咁做
佢d神碟「冬天的故事」「Music Box」[Make Up]都係兩個星期做起
依家做一隻碟要幾年,仲要質素唔高

其實紀念品都唔洗佢做,點解次次都唔出喎

瑞瑞隻大碟又可以等到2046年

宜家淨係碌左WONDER WOMAN 一隻歌
wchild 發表於 2017-11-1 11:26

上次來生舞 - 色惑 - 好不容易 - 最好的債,接力plug,全部都好有話題,

今次得一首 玩到冇命,仲要靜到咩咁

最後可能冇時間錄埋佢~
唱片公司推埋親, LIGHT ME UP做EP算
傳說N年前仲有首忽然念舊~ ...
kenny1102 發表於 2017-11-1 13:49

一陣金牌新藝寶又出啲攞命醜到嘔既精選搶錢

首忽然念舊當年好似有埋歌詞㗎

千嬅最近係ig都post 家庭樂唔知準備好個show未呢
Nathan 發表於 2017-11-1 13:20

分分鐘做完拉闊先全力投入三二一高

阿于IG post啲嘢係咪講緊瑞瑞今次嗰拉闊㗎?

靜到咩咁都一票難求吹脹嗄
gooloo 發表於 2017-11-1 16:49

可能12月先瘋狂放飛

12月頭仲有個咩澳門國際影展.....   
都就開SHOW仲接咁多呢D野
matthewyky 發表於 2017-11-1 16:53

呢個係咪淨係頒獎或者出席,洗唔洗唱歌架?

好似LB前都有接
wchild 發表於 2017-11-1 17:16

係,LB前都接好多job,不過LB用佐差唔多成年時間準備呀

拉闊rehearsal唱佐斗零踭喎

色惑呢?????
gooloo 發表於 2017-11-3 20:44

美瑞表示色惑留返平安夜聖誕節BoxingDay除夕新年尾場先一次過色放

歌手楊千嬅為下周二舉行的拉闊音樂會進行綵排,她表示今日是正式綵排的第三日,並預告音樂會將以音樂劇包裝,會用自己20多年來的歌變成故事及對白,而自己是其中一個演員,同台會有5位新一輩的歌手,當中包括陳柏宇,問到是否自己要求邀請他們?她表示:「咁就要講吓呢件事嘅前身,細So話之前做過一個用我同陳奕迅嘅歌做音樂劇,今次想做番,但淨係得我嘅歌,所有歌同劇本都係佢主理,我全部畀晒佢搞,我收到劇本就大約要練3個星期。」

陳年古董歌

千嬅表示音樂劇有不同單元故事,如愛情故事、職場女性辛酸、男人孤單等,而自己會換三套戲服。講到與陳柏宇的故事,千嬅表示:「嗰個係講夢入面嘅事,佢同另一位演員飾演一對落難嘅王子公主,我就唱個故事出嚟。(今次同新一代歌手合作點樣?)好玩、好開心,因為有時佢哋睇到嘅角度同我唔一樣,同埋我有啲歌就變古董,有隻歌佢哋問我係幾時,我唔好意思講其實已經17年前,淨係話幾耐。」

退休都可以返工

千嬅亦謂想快些開騷,因為除了忙於綵排這個音樂會,又要預備紅館騷,又要做家庭主婦及錄唱片。講到她要同時籌備兩個騷,問到可試過撈亂啲歌?她即笑言:「其實我試過撈亂嚟啦,上次C AllStar演唱會撈亂嚟,唱唱吓我突然飄走咗,係因為我記緊呢個騷嘅《最後的歌》,我望住佢哋仲諗做乜甩嘅,但聽聽吓唔對路,所以佢哋4個好勁,幫我唱埋。」而講到之前她在C AllStar演唱會表示可能明年退休,她笑言:「其實退休係一種狀態嚟嘛,我未試過,同埋好多人退咗休都搵番工嘛,所以呢啲係好casual嘅事,唔嚴重,攰攰哋就想。」

sorry,post佐先見到
反ot,係咪三二一高都有 最後的歌?

小巧?
wchild 發表於 2017-11-4 00:02

如果有佢好期待呀,佢唱歌好好聽
好想聽佢唱瑞瑞D歌

佢話拉闊個劇本要練三個星期,姐係呢三個星期都準備緊拉闊,冇掂過三二一高?

得番個半月準備紅館都幾係嘢
gooloo 發表於 2017-11-4 00:31

D舞都唔知排唔排得切

但如果rundown大部份一樣既話, 其實姐係已經練緊歌lol
而且321go都唔想預佢跳嫁la  ...
aRh3i 發表於 2017-11-4 00:36

上次開7場都要準備50首歌,今次11場應該要仲多喎

昨晚訓覺訓到迷迷糊糊,有frd whatsapp我話又加一場
一醒即刻入黎睇,點知原來真係發夢

btw. 何超儀話會黎睇瑞瑞演唱會

佢地破冰
Kyle_ 發表於 2017-11-5 23:29

睇語氣似係本身冇乜野喎
同埋瑞瑞like佢個post先架

原來L有第2個打法XD

真係唔知佢地不和。

早前千嬅話勁舞lets begin已經做左,唔會再做,所以今次都係 ...
Nathan 發表於 2017-11-6 13:00

好驚跳返L&G個D老舞
我都覺得佢地唔似係不和,以前都有合作過好多次

不和係何小姐同Eason
swl 發表於 2017-11-6 14:36

但係阿除同何超好frd架喎

但LB 好正WOR
wchild 發表於 2017-11-6 19:41

LB 私奔跳得幾好,同埋成功炒熱個場,呢樣其實都算係突破黎對於佢黎講

唔好意思我對跳舞有啲要求,雖然見到佢好努力用心跳,但佢跳舞真係好硬
同好睇仲有d距離 ...
kanxd 發表於 2017-11-6 19:51

一線女歌手,我覺得係美祖同憶蓮跳得好睇

何超唔係嬲阿徐爆佢老公病情咩?
千嬋同何家算係幾FRD GA WOR
wchild 發表於 2017-11-6 21:04

係喎,唔記得佐呢單
嬋嬋主要係同何家二房frd, eg. 超遐,超瓊,超儀
特別係超遐,關係超好,同埋唔記得佐超遐定小美係Torres契媽

得番個半月 睇嚟都係唔會加22
gooloo 發表於 2017-11-6 23:51

一陣保險佬包場睇22就好笑

今次D飛唔憂賣,賣完飛之後就冇晒聲氣
LB個陣要瘋狂上報紙雜誌電台訪問,連音樂特輯都做埋

呢幾日都係度loop 遊花園,點解可以咁正
好想聽佢唱呀,但個陣少女味,應該唱唔返lu

btw,遊花園其實同花與愛麗絲有冇關係架?

說好的一千零一個,知更,紫色冇唱到,希望係留返321Go唱喇

希望瑞瑞見到快樂與哀愁咁好反應 會擺落紅館SHOW
gooloo 發表於 2017-11-8 11:37

有美味情緣都好呀,或者深息原版 (minor classics個個就免喇)

尋日個show完佐,又多佐人話要搵321Go既飛了

琴日真.fans數目其實唔算多,勁多人早途退場
gooloo 發表於 2017-11-8 14:53

聽聞好多叔伯大媽non fans,好驚321Go!都係咁

唉 好嘔心
我寧願佢好似以前咁 開少幾場但全部死忠
唔要容祖兒演唱會 ...
John 發表於 2017-11-8 16:27

會唔會到時反而係山腰山頂最好氣氛?

係勁多, 附近無人叫, 好多係度禁電話
aRh3i 發表於 2017-11-8 15:49

巧得人驚
睇concert最驚遇到D大媽叔伯,快歌企起身會俾佢地diu

希望尾場有吳業坤
John 發表於 2017-11-8 16:27

佢黎要唱咩歌?

座位表黑色以外嘅位置=氣氛好嘅位置
gooloo 發表於 2017-11-8 19:35

咁D側田位西位一定好好氣氛

其實正三面台幾側田位睇得辛苦d定係鑽石三面台既辛苦d?
(睇過鑽石三面台唔算好側已經睇得好辛苦)

妒忌使人醜陋!
尾場千奇唔好有佢,睇到佢即刻搭飛機返馬來
siongguan 發表於 2017-11-8 19:43

想睇 你地唔係her我呀嘛 ?

我尾場側田位
wchild 發表於 2017-11-8 19:49

側田位揮手

但有得入場已經好幸福
wchild 發表於 2017-11-8 19:54

諗起個幾日搶飛就sad
嬅粉前所未見

萬一咁不幸真係有佢, 千其唔好hur
dead air比hur更難受
al08_econ 發表於 2017-11-8 20:25

佢會唔會以為個d係呼喚聲黎