返回列表 發帖
佢話過唔鍾意medley,但我覺得唔洗咁固執囉
Jacz 發表於 2017-9-17 01:36

其實我覺得係佢唱medley應該好易甩咀同忘詞就真。。。

PS: 個演唱會名其實好膠,希望聽佢親身解釋下令我改觀。。。

煉金術都可以唱多次喇,上次都唔係場場都有

今次carl做監製,直覺會有 繼續努力 同埋好多1-100入面既 ...
Jacz 發表於 2017-9-17 01:41

煉金術根本應該擺入regular rundown!上次LB第四至七場轉左煉金術個位變數你同愛人,真係嬲死我,呢兩首佢唔厭,我都厭啦!

可能仲有final version呢,今次加咁多場,出多幾款poster都得啦

但通常主題贊助預訂果時都有埋
joshua 發表於 2017-9-23 00:06

佢今年咁咁多廣告點會冇贊助,應該係好似L and G咁,太多贊成,又冇間特別多,所以冇冠名贊助囉我估

開topic個位人兄或者版主可否幫手係第一個post加返有千嬅樣既正式海報落去呢?謝謝

明明上次let's begin好似滯銷嫁,
係爆曬d嘉賓出黎之後先有noise,
今次咁火爆既 ...
stephybest 發表於 2017-10-4 13:20

上次lets begin尾場炒到$12000/2張,滯銷你唔好玩啦

今次321GO真係一票難求!有個網炒到$8800一張第一行既飛

等我買多幾張31號先得^^
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 13:59

無限你買幾多張咩AIA內部?其實一般應該都係唱片公司内部啲位靚啲喎應該?

初初我都有咁諗//後來我朋友一句
點都好過你訓街果D.....
咁我就收嗲了~~ ...
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-4 14:48

咁AIA内部有冇限每人買幾多張?
今次聽聞唱片公司內部都要cut飛,同sammi有得揮

千千話遲d會有另一張poster 好期待
happychicken 發表於 2017-10-4 21:52

出左啦!彩色個張已經係新既version 2 for 加場

有無撲唔到霏既會員想去報名
阻住 發表於 2017-10-5 00:37

我有個fd係個度學開舞,話之前李克勤,容祖兒,何韻詩搞演唱會搵high king排舞,呢間學校都有出一樣既告示去請dancers架喎!
即係今次係啲人針對千嬅而搞出黎。。。。

死喇,我睇唔出張poster既問題出係邊
Jacz 發表於 2017-10-5 01:09

啲人話咩小量經驗優先個句有問題喎勁好笑

下? 其實有咩問題? 小量經驗優先唔代表佢地perform得唔好架喎
Jacz 發表於 2017-10-5 01:14

又話指明要幾歲年齡歧視,笑死人

hinz 發表於 2017-10-5 01:43

係咪得我一個覺得多左好多位?

我已經order曬咁多場飛,準備全勤出動撐美千

明明好多係忠言,建議同指出問題既所在,班搶到飛既盲粉就話人唔理千嬅感受,連失望都唔俾講
我心諗,你係 ...
Jacz 發表於 2017-10-8 12:00

唔係唔畀fans反映意見,而係今次好多偽忠實fans,話自己鍾意左千嬅十幾年既人,盲目係咁鬧千嬅,要話都話贊助商同寰亞啦,搞到千嬅而家直踩十一場冇得抖,佢地滿意啦?
呢班偽fans真係搞到我地呢啲真fans好嬲囉!

唔通佢真係參加我是歌手所以加唔到場要準備? 網上好多地方話佢係首發歌手 其實十場都夠 係咪已經多人過上 ...
power2r2004 發表於 2017-10-16 09:33

其實開多場,即係唱多一日,唔會影響到佢準備參賽架喎?(不過我希望唔係真啦,都傳左幾年了)

今次究竟加唔加一月二呢?之前聽聞fc俾fans order左一月二,但而家又冇消息?好緊張!

有feel
好想聽佢唱一次live
masterdragon 發表於 2017-10-16 21:56

你搵返2004年既抱抱良音音樂會就聽到真愛開玩笑live了!

希望千嬅可以加埋一月二號啦

話時話
老千 D LIVE正經左之後好似無一次完整唱過姊妹又出過碟?
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

...
艾石仔 發表於 2017-10-19 00:49

開大有唱姊妹呀,係春夏秋冬medley入面!
我希望今次佢用姊妹replace野孩子!鍾意姊妹多好多

PS: 我早兩日睇番萬紫千紅,其實千嬅音色不錯,冇點走音,係喊個幾首啫,大部分唱得好好,呢個演唱會啲衫都靚,係衰在個頭only

好滾動!真尾場出於出黎啦!雖然唔想佢咁辛苦,但都算一個紀錄成就黎,撐佢!

三面台好似得7500個位?
11場即係82500=6.6場四面台
仲少過平時7場喎

如果唔係硬食劉華個期就 ...
hihi 發表於 2017-10-23 14:30

三面台應該係9000個位左右
9000x11=99000
99000/12500=都大約8場4面台啦

千嬅今次開咁多場,又一票難求,其他人係會眼紅啲架啦

由7場天后變到8場天后
千嬅叻叻豬
hihi 發表於 2017-10-23 15:15

數字遊戲,WFC?
For example,上次2015年kelly都係開三面台都係得九場,咁又點?(我唔會因爲咁就話千嬅勁啲,根本冇得去用場數比較)
我反而不知幾想千嬅開少啲,等佢唔使咁辛苦,我又可以睇少幾場,連睇11場好攰呀

"曾幾何時"係好聽, 但同到此一遊個CONCEPT唔MATCH

321GO , 我都想聽多次出埃及記 ...
wchild 發表於 2017-10-28 19:50

出埃及記正宗偽side track,暗階差唔多個個演唱會都有唱(AAL/LB/minor classics都有唱)
呢首聽到厭,唱其他堅side track好過啦!我覺得佢都知自己呢十年剩係唱華星啲歌,今次會focus金牌新藝寶啲歌,正

拉闊週都唔派歌,服左佢

係咪紅館d飛唔憂賣,所以歌都廢事急住做?
mychart- 發表於 2017-10-31 17:56

好明顯啦!佢今次仲要係真係爆到一票難個隻,佢今次完全唔宣傳都得
上次LB又拍tvb特輯又係咁宣傳
今次完全零宣傳就爆到倒瀉屎咁,真係已經升到另一神枱位

之前見過佢,佢話新碟完左演唱會先出,好大機會好似如果大家都擁有海咁有排先出。。。

今次演唱會又唔出紀念品咁款,失望。。。

尋晚又j咗次let's begin
其實真係覺得丁生好sweet
佢走上台之後千嬅甩咗歌詞佢都識幫千嬅唱埋佢
睇得出佢真 ...
electric 發表於 2017-11-9 09:26

其實我覺得丁生上下台係好冧好正的!
如果佢今次再上,可以encore部分,千嬅講緊野上去送紮花咁就ok,唔想佢再破壞首歌既演唱

第一頁第一個post個樓主可否整一整張poster?已經顯示唔到好多日了thx

係囉,俾張清少少既俾樓主換佐佢
Jacz 發表於 2017-11-16 00:32

仲要樓主連加場個啲日子都未加番

X_X
mychart- 發表於 2017-11-21 18:54

你個表係每張價錢定兩張價錢?
好似第一行係$1300/2張定$1300/1張?
個意思可以好唔同喎。。。

我早一個星期問過啲牛仲係貴到顛,今次千嬅應該好難跌價了

緊係每張1300啦..780飛點會1300for2
aRh3i 發表於 2017-11-23 01:21

我都知,我第一下睇左做$1300/2張,心諗冇理由咁抵架