返回列表 發帖
識貨,起碼好過遊艇大碟呼吸需要最正
Kaybb 發表於 2017-9-20 22:19

根本唔同層次喎,我覺得差唔多可以去到1-100個level喇

千嬅ig張圖, 睇黎wonder woman mv又要跳下老舞? 感覺伏
Nathan 發表於 2017-9-21 08:28

依家有伏就當打定支強心針先,到時入場就唔會咁失望
不過我諗點都唔會伏得過L&G個d老舞掛?

係嘩鬼ig見到,原來當年dancer件tee係有咁多野睇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來楊小姐咁開放
LB D 男DANCER 都J出血
wchild 發表於 2017-9-21 09:41

真係行前人地好多年,之後D 時裝潮牌都有出類似咁既設計

其實L&G嗰啲西裝友男Dancer都好好J㗎

回復  Jacz

當年太陽頭條類似話楊千嬅三級SHOW開鑼
dickson 發表於 2017-9-21 14:03

笑死
我記得佢有條裙係因有自己嗰樣,後面係大露背,好sexy

AAL有好多紀念品買
有meridian簽名CD, T-shirt陳冠希設計, cap帽
L&G先係場內派扇仔 ...
electric 發表於 2017-9-21 20:50

係喎,記錯佐,AAL既紀念品全部係Edison設計

星期一開始預售,到依家都未有poster,LM無人知開show滯銷
fifty1205 發表於 2017-9-21 20:41

真係好On9,定係諗住加場先出poster

確定咗加3場29/12/17-1/1/18?
kenvincy.cn 發表於 2017-9-22 22:14

4場啦喎

L&G 有幾個日本仔真心幾型
joshua 發表於 2017-9-22 11:14

其實佢地跳得都好型,係美瑞變佐老舞姐

有無cap圖
newguy 發表於 2017-9-22 22:28

淨係搵返呢D咋,水舞間其中一個好似香港人黎 (唔sure)

Source?
fifty1205 發表於 2017-9-22 23:15

原來係出自 timeable既預測

wchild 發表於 2017-9-22 23:48

幾個日本dancer係幾正
個poster真係hea到呢,Let's Begin實在靚太多
btw, 3!2!1! 改成 三二一了

joshua 發表於 2017-9-22 23:57

我都記得著西裝好多都幾好J架,搵唔返D相了

三二一即刻7曬
joshua 發表於 2017-9-22 23:59

成件事真係好X國

心諗 乜_野三二一
John 發表於 2017-9-23 00:00

愈改愈衰,好心用返3! 2! 1! 喇~

或者開價太高,所以無人肯冠名,只贊助xD
joshua 發表於 2017-9-23 00:13

奇怪點解冇保險公司贊助佢,通常開跨年都係保險公司贊助

張poster個look, 佢上中國新聲音幫eason做嘉賓都係呢個look, 佢想rock, 但把薄到痴線,高音上唔到:(

佢今次又要扮型玩band sound, 又唔知道自己把聲弱
Nathan 發表於 2017-9-23 00:09

想講好耐,佢可以rock,但acoustic個隻岩佢多D囉,唔係只會只暴其短  

個poster 樣衰到... 三二一又肉酸到!個font都係好肉酸!
siongguan 發表於 2017-9-23 00:19

三二一個font會唔會係史上最7

fan made 都好過佢個張多多聲

明明佢去jan度影相都唔似係咁架喎
我預佢出到黎係會係好colorful好繽紛好開心,好似送禮個隻或者彩色版Let's Celebrate咁架

聖誕跨年咁暗黑,係咩玩法?

美千今年d音樂planning 差到爆

年頭無神神plug 首唱k 版傳說

之後動地驚天,當我想起你,余春嬌 全部幾個星期plug 一首

連續兩個月做兩個大show

又唔講下主題有咩分別

又唔夠時間練

勁遲先錄歌同plug 歌

Wonder woman plug 左幾星期先出mv 都已經灘凍晒

仲要搵林狗design 個咁柒既poster

總結佢好似成年做左好多野 但又無乜成績咁
放空 發表於 2017-9-23 00:34

年頭個要宣傳春嬌就算喇,同埋佢唔知自己開到聖誕同跨年

不過佢6-7月都已經知啦,但係到宜家睇落好似都仲係冇乜計畫咁

其實請返以前模擬城市陳生幫手整張poster得唔得,雖然陳生喺依家搬左北京,請佢落黎整一整poster姐 ...
joshua 發表於 2017-9-23 00:44

咪係,陳生d design起碼可以keeo到個水準

呢個演唱會可唔可以唔好再同林狗扯上關係...
上次咁揼本賣西隧廣告,比林狗design嗰啲slogan搞到唔知做乜{: ...
myungwon 發表於 2017-9-23 00:59

差D唔記得佐上次西隧個d無厘頭又煩膠既banner
其實let's begin 係邊個design架? 真係史無前例咁靚,做乜唔搵返佢design

上次係all rights reserved
joshua 發表於 2017-9-23 01:48

L&G 都係?
今次搵林狗係咪因為林珊珊

宣傳又差
joshua 發表於 2017-9-23 13:25

個重心已經去曬電影個度

回復  Jacz

但系今年有無接電影job wo
ericp222 發表於 2017-9-23 14:06

唔係,我係話佢間公司呀

跳唔郁wor佢
joshua 發表於 2017-9-23 22:46

好mean
教人做耆英晨操囉

其實佢解釋過架叱咤樂壇 佢知今次做倒數 但佢覺得倒數係件好sad既事
    佢想做到個倒數係好似起碼 ...
eldrian710 發表於 2017-9-23 20:50

睇係佢到時仲有d咩解釋喇,依家張poster咁暗黑,唔係好知佢想點
L&G 除佐氣氛好,我諗唔到有可以讚既點

有d過氣既....
joshua 發表於 2017-9-23 21:12

佢真係有d過氣既,不過勝在fan base 夠厚,因為佢既歌真係陪伴一代人成長
已經晉升成一個集體回憶
睇下Let's Begin個期係咁俾人洗版就知,而同樣過氣個位好似唔會俾人洗版

歌手楊千嬅將在紅館與歌迷共度今個聖誕,千嬅為她的演唱會拍攝宣傳海報,今次由林海峰(Jan)擔任海報設計,他們兩人雖然合作過拍電影,不過音樂上卻是首次合作,千嬅笑說:「今次請得阿Jan合作因為唔係咁多人知我點,我哋大家一講就明,二講就亂!」阿Jan則表示這次是大家一個挑戰,因為千嬅演唱會的班底都是新合作的。今次演唱會是三面台設計,千嬅聲言會唱很多歌,會以音樂為主,而且在畫面視覺上有新突破。

Jan更封千嬅做犀利人妻,他覺得千嬅由少女變成烈女再可以做到老,好似有路軌一路行下去,千嬅說:「呢個係命嚟嘅!性格令條命增加唔少色彩,咁老咗做姥姥,就算老咗做一個有法術嘅姥姥都係叻嘅!」Jan又大讚千嬅對自己的路向十分清晰,千嬅認為最緊要做事有層次,價值有沒有遞增及有進步,而且身邊有一班同事為她錘條路出來一齊行!

海報設計靈感

阿Jan又為了海報設計尋找靈感,曾聽過千嬅主打新歌「Wonder Women」,他聽完這首歌才有所啟發,所以在造型上有些女中英雄的感覺,千嬅自言鍾意看英雄片,她覺得其實人人都可以做英雄,只要將自己的優點及才能發揮出來,而且她很喜歡電影「Wonder Women」中女主角的態度及堅持,具有啟發性的力量!Jan問千嬅為何新歌有Wonder Women這個概念?千嬅覺得現在的女性很厲害,因為有些女生各有不同態度及思考去面對一些人。Jan又再問其實千嬅的另一半會否喜歡她的厲害?千嬅認為做人妻要給予丈夫有足夠安全感,不用老公為她而擔心,而且利害亦即是好厲害的意思!

有朋友話影左兩輯,但呢輯已經係第二輯,之前果輯好唔滿意
joshua 發表於 2017-9-24 16:45

今次既攝影師係Wing Shya,Let's Begin 都係佢?

歌手楊千嬅將在紅館與歌迷共度今個聖誕,千嬅為她的演唱會拍攝宣傳海報,今次由林海峰(Jan)擔任海報設計,他們兩人雖然合作過拍電影,不過音樂上卻是首次合作,千嬅笑說:「今次請得阿Jan合作因為唔係咁多人知我點,我哋大家一講就明,二講就亂!」阿Jan則表示這次是大家一個挑戰,因為千嬅演唱會的班底都是新合作的。今次演唱會是三面台設計,千嬅聲言會唱很多歌,會以音樂為主,而且在畫面視覺上有新突破

會唱很多歌,啫係點? 會有Medley?

Let's begin唔記得係咪wing shya,l&g好似係wing shya
joshua 發表於 2017-9-24 17:39

好難想像L&G都係出自佢手筆  

撞鬼…好醜樣,無曬期待
ericp222 發表於 2017-9-24 17:46

呢個真係演唱會既正式poster,仲諗住淨係aeg既添

寧願佢用白底紫字果張postet
joshua 發表於 2017-9-24 18:07

同感,簡簡單單,一目了然!

其實千嬅A MUSIC時fans已批評佢成隻碟,街客見到連fans都彈,自然敬而遠之,所以演變成千嬅低潮期
其實化,大慈善家,女飛俠,真命天子我都好鍾意, 化係好似酒咁愈聽愈正,但fans一聽即踩娘,唔知做咩咁偏激
Kaybb 發表於 2017-9-24 22:40

其實我唔係好明,點解明明做得唔好點解要怪fans既批評?如果唔係佢fans都懶得理佢話知佢點喇

好似隻遊艇咁,大佬,由個cover到入面既歌,冇一樣係可以俾人讚架喎,
街客都唔係聾架,如果係好聽都唔會因為fans既彈二近而遠之喇

點解唔用之前jan舉住橫幅個輯呢?好似有跨年feel d
edwin0912 發表於 2017-9-24 22:41

呢個就係令人諗唔透既地方,睇佢到時點樣解釋張poster喇

呢張咪幾好
Kaybb 發表於 2017-9-24 22:40

咁我又覺得poster好D, 呢張成個感覺好似哪吒

我岩岩睇番let begin making of,  原來果次演唱會2014年年頭就開始籌備。
今次開得太突然,所以都明點解開 ...
Nathan 發表於 2017-9-24 22:50

係呀,而個陣係前一年仲開佐拉闊
Let's Begin除佐準備充足之外,俾人感覺係將有限既budget做到最好了,
同埋成個演唱會既迴響真係好大,係fans心目中既地位好高,我諗都幾難超越

佢個look成個那英2.0
Nathan 發表於 2017-9-24 22:57

一講就覺得似,救命

如果今次係萬紫千紅既poster一定好perfect

痴線,開都開唔到

非常抱歉! 伺服器擠塞!
您未能進入購票系統, 請稍後再次嘗試, 謝謝!

Sorry! Server Busy!
You can not enter our Online Booking System at the moment. Please try again later!

成個鐘過佐都仲係呢句

03入到 但話我張clear card 優惠不可在當天使用 on9
之後5分鐘前見到aeg facebook俾人鬧緊 ...
hinz 發表於 2017-9-25 09:33

係咁del comments

究竟有冇人成功買到?

打電話訂到
joshua 發表於 2017-9-25 10:56

試下先, thx!

終於入到,乜飛都有。
估唔到倒數場280都仲有...
hin0526 發表於 2017-9-25 12:21

倒數場? 24號?

AEG今次7到核爆
Clear card入完話不符合優先條件
咁多個鐘先搞翻好

明明0903入到
唔成功之後見FB有人話電 ...
hinz 發表於 2017-9-25 12:49

可能個個都忙緊打電話訂飛
反而X登個邊今日好多人傾

仲係入唔到  

有人入到
wchild 發表於 2017-9-25 12:58

成朝都係咁,冇變過

終於都入到,全部飛都有

佢放左唔少飛出黎喎好似
kwanie 發表於 2017-9-25 15:21

係,頭先見到頭場 $780冇晒,依家又有返