返回列表 發帖
其實最擔心係千嬅把聲,我覺得佢今年d live聲線薄左好多,聲帶好緊咁。

-_-佢把聲最靚係AAL, 把聲有力,可 ...
Nathan 發表於 2017-9-17 23:44

同意最正係AAL,無論歌單同演出都係震撼!最衰冇出碟,其實寰亞可唔可以出返?當搵錢出隻CD都好吖。

你哋都好,我從未入到過⋯⋯

係咪確認全部賣晒?唔想再嘥時間F5...
P.S. 估佢加場之後先放返啲黑色位出來

條友真係堅on9,明明保安都話6點幾拍低左排隊次序
但佢堅持唔俾入,極度on9,好想投訴佢 ...
fifty1205 發表於 2017-10-3 13:17

真係好慘,黃牛真係賤,有冇拍低嗰個男人?

有啊,好想放上網俾人公審佢
本身6點個陣班阿叉排唔到第一發爛渣,保安已經call左一次police解決左,仲 ...
fifty1205 發表於 2017-10-3 13:26

公審佢啦,最好起埋佢底

佢不停恐嚇我,話驚我買完飛走唔出個門口
On9到極點
fifty1205 發表於 2017-10-3 13:32

提交段片俾警方告佢恐嚇

終於入到去網頁,買到3張 29/12 $280 , 不過超側,唔知會唔會睇唔到呢
SK仔 發表於 2017-10-6 10:47

咁勁?你幾點入到去?
我10:15票房都所有價錢已經冇晒飛,只有幾張單丁,過一陣連單丁都冇

其實仲有飛
俾d耐性禁下啦
hinz 發表於 2017-10-6 10:53

真係仲有?票房話冇,啲人都走晒了

冇講幾時賣喎

被人叫叔叔真係好想兜巴星落去

佢唱既話會被人叫收皮
Jacz 發表於 2017-10-9 16:48

如果97年前都叫中年真係好陰公⋯⋯千嬅大部份歌迷都唔只呢個年紀
你幸福嗎呢首恐怖污點作唔該唔好再提,睇見歌名都打冷震。

回樓上,其實我都好鍾意舊地,不過寒舍K好多,偷生都係。
我估今次rundown會有剛剛好、余春嬌、當我想起你,不過有點擔心余春嬌粒高音,就算唱到個音都未必好聽。

你哋講嗰堆快歌都唔似有可能唱,尤其是花好月圓嗰啲,好奇怪。
如果真係可以有啲少唱嘅快歌或中板歌,希望佢會揀Play it Loud或吵我/詭異/毅行三部曲。
ready or not 同色惑可以省略,因為真係夾唔到佢其他歌。反而甚麽都不怕我覺得ok,不過佢都應該唔記得咗自己出過嗰隻碟,其實揚眉有好幾隻遺珠好好聽。

如果會唱上面個堆,die hard 呢世都會死而無憾了

喂,唔準漏佐  「一千零一個 / 傷感真相 / 缺陷美 / 曾 ...
Jacz 發表於 2017-10-10 00:03

其實諗法要實際啲,佢冇可能入咁多唔hit嘅歌。上次佢唱咗花與愛麗斯、女飛俠、深紫色、翅膀下的風呢幾隻唔太多人識的歌已經算係咁。
如果佢今次可以平反其中以下呢幾首就好了:
- 她成功了他沒有(搵人合唱)
- 龍爭虎鬥
- 白天鵝
- 麥芽糖
- 我係我
- 我的生存之道
- 明日再會(因為08總選令呢隻歌好有意義)
- 直覺

而k歌可以用數你、狼來了、木偶奇遇記、可人兒換下呢啲:
- 閃靈
- 自由行
- 煉金術
- 一千零一個
- 咬唇

至於冰點同笑中有淚對佢有特別意義,我覺得佢應該唔想換。

100%會唱:少女的祈禱、再見二丁目、小城大事
80%會唱:野孩子、假如讓我說下去、狼來了、楊千嬅、姊妹、可惜我是水瓶座、烈女

我多左兩張480
有冇興趣
lemontea1069 發表於 2017-10-13 11:28

有興趣!邊日?

唔好加啦

利申:已有1月1日飛
wchild 發表於 2017-10-13 12:16

我都唔想佢再加,不過一定會加因爲上次冇講終極⋯

唔NA 係卦, 萬紫先唱過
wchild 發表於 2017-10-13 13:02

萬紫?15年前啦喎,佢咁嘅記性點會仲記得。

我諗瑞瑞唔鍊歌/唔特登搵番d歌出黎聽的話,佢真係會完完全全忘記自己有咩歌 ...
happychicken 發表於 2017-10-13 13:07

我覺得歌名都應該仲記得但歌詞肯定佢唔記得啦
頭先蘋果live 有冇講加場?

下星期知道位置日期
lemontea1069 發表於 2017-10-13 13:14

好!確實日期後記住話我知

大家第一隻買千嬅既碟係邊隻???
我係Unlimited 唔知千千會唔會唱呢
John 發表於 2017-10-14 07:05

吓?仲以為你係資深嬅粉,第一隻買係unlimited?
我第一隻買嘅係私日記,好鍾意嗰陣時佢的文青形象,隻碟内頁好特別。

咁呢d冇關係架喎
我都鍾意佐佢20年喇就黎
第一隻買既都係冬天的故事而已 ...
Jacz 發表於 2017-10-14 17:02

但06年先開始買都好難買返以前啲碟,對我嚟講作為忠粉當然首要係要買碟。

反OT: 希望加場加前面,23-26買唔到又唔想到時要保持驚喜唔敢check post

除左d冇新歌既精選同偷生個隻,應該齊晒
kenny1102 發表於 2017-10-14 20:11

我都係,只係冇買冇新歌嘅精選。
我唔知阿John咁後生,睇嚟我都算係人瑞的老餅fans。

有冇黑膠放煙花? 呢隻依家炒到好貴
Jacz 發表於 2017-10-14 20:13

我有紫膠碟呀!買咗10幾年早兩年先有部機攞嚟播。

有無25/12或者1/1既飛可以放
780或者480都得
kelvinyu188 發表於 2017-10-25 19:41

一張要唔要?

本身買咗1/1,如果買到真尾場2/1我可以放返1/1出來。
祝大家今日買飛好運!

入到去D人究竟係用咩方法入架~~
kenny1102 發表於 2017-10-26 10:51

同問!好詭異⋯⋯

回復  cathay1996

宣萱 撈家同千嬅有咩瓜葛?
黃家正 發表於 2017-11-7 18:28

當年合作搞生意

反OT, 尋晚快樂與哀愁反應真係好,好似當年Minor Classic 唱深息一樣,希望會入到321Go歌單。

aia 個朋友幫我換到4張780
平安夜果場,有冇人想睇,可以搵我
Me 冇fd 子陪睇,當初買4張純粹想幫d  ...
Kyle_ 發表於 2017-12-12 19:04

舉手!不過我得一支公,歡唔歡迎?

唱完先算,話知佢

直覺今次會有新世界福音戰士
Jacz 發表於 2017-12-22 18:24

其實我都預感會有呢首,切合倒數及重生呢個命題~