返回列表 發帖
就好似同個人嘅見面次數咁
都倒數緊
electric 發表於 2017-10-27 17:33

20歲之後,我真係覺得人生倒數緊,會諗邊d朋友大概幾歲會最後一次見面,如果佢演唱會主題做到呢種倒數既感覺,應該會非常好睇感動

吓 有呢首咩
千嬅講過有10首,其實都唱得七七八八
姊妹 火鳥 楊千嬅 飛女 東京不快樂 化 假如  ...
fifty1205 發表於 2017-10-27 16:33

我記得係有,果時都o曬咀,不排除有機會記錯minor classics既stand by list

頭先數佐下瑞瑞既seating plan,8289,接近8300個位,
未計算wheelchair zone
Jacz 發表於 2017-10-28 13:22

你數左幾次?得閒既話數埋鑽石同四面台實際坐到幾多人xD

要同班2線搶麥花臣既期
Jacz 發表於 2017-10-28 18:16

咁搶music zone算,做個live house show

佢好似咁多次都未試過排螢光棒

10個把扇我仲keep係度連面個浸膠袋都未拆,個次我個area有派到$50奇華禮餅 ...
Jacz 發表於 2017-10-29 17:31

寧願佢唔派螢光棒
07年d紀念品以當年計算貴,10年其實有件同groundzero既tee ,好似賣480,但會喺海港城賣既

台北夜沒有車真係好L正
諗起自己出走台北4日果陣, 搭緊台鐵聽真係好有FEEL ...
Kyle_ 發表於 2017-10-29 13:24

真係特登聽台北夜沒有車,呢隻超好聽,好想佢唱,唔知隻歌講既地方執曬未呢

我驚佢派個d手指燈,如果係真係寧願唔好派
發泡膠個隻都唔好,一睇完就dum

個件tee好似係慈善用途? 同 ...
Jacz 發表於 2017-10-29 22:08

紅館無得賣
我仲係中學生,只夠錢買件搣lin tee,掟帽其實好唔靚

件tee仲要分三個價賣,紫色$340 / 黑色$320 / 白色$300
頂帽$220,電話繩$180
以當時黎講真係好貴,頂帽之 ...
Jacz 發表於 2017-10-29 22:25

依家d演唱會tee都好少去到340

唱緊冰點個陣吹BB真係會diu出聲
BB係史前生物,應該唔會派寰亞咁孤寒,最多都係手指燈 或者 吹氣Boom Boo ...
Jacz 發表於 2017-10-29 23:19

唔好boomboom棒,成日漏氣

我坐係下面睇你地表演x2
eldrian710 發表於 2017-10-30 23:58

X3

陣間會唔會上903訪問?演唱會rundown都未定 -

岩岩上去asia miles睇, 得返780票價有得換, 其他都比人換哂
今次都幾搶手 ...
aRh3i 發表於 2017-11-1 11:08

780都無曬,希望會加推入後台既飛

真係會有嫁???
有就早知唔咁早換啦..
aRh3i 發表於 2017-11-2 22:43

未必有ga,睇佢會唔會加推,at17 果個只係16500就有得入後台同有680一張,但草蜢要換左4張先有得去後台

睇見劉美君個演唱會扮演十個角色
就inspire到楊千嬅飾演既十個角色都可以做個演唱會,真係細胞分裂再重組

...
mychart- 發表於 2017-11-2 02:41

姣婆
你幸福嗎、色惑
今日特登播左次你幸福嗎,真係仍未能接受
如果encore有人大叫色惑、你幸福嗎會有咩後果

拉闊有5個歌手,其中有一個拍乳

可能仲有alfred, ig 有影backdrop相。
matthewyky 發表於 2017-11-3 23:19

Regen,劉敬雯同迪子都有喺拉闊塊板影過相,可能有佢地,但佢其實話有個同公司

希望黎緊係睇正面la,上次睇完c allstar頸痛左幾日
321go希望香港小姐果d唱返曬全隻,幾句到喉唔到肺

原來孫慧雪係開年大典第二場唱野孩子果個女仔

叱咤個晚千嬅讀個封信,
即刻諗起2000年個陣,有個患血癌叫呀咩既病人,
佢都係千嬅fans,佢最後夢想成真, ...
Jacz 發表於 2017-11-13 02:18

之前都有前護士喺fb話佢sars期間都有去醫院探坊,都係無記者既情況下
反ot,得返一個月再加10日,丁太都好似仲咁多活動,仲夠唔夠時間記歌詞

Asia miles又有得換,連31/12都有,不過最多換兩張

又有得換我見佢有得揀5張啵
姐係asia miles 內部無咩人要飛
咁我之前換果d可能個位又再靚 ...
aRh3i 發表於 2017-11-13 21:46

應該加推

可能新城送獎去演唱會呢,色惑都好似送獎
anyway新城應該支持下美千演唱會 ...
Kaybb 發表於 2017-11-16 18:09

送獎上台,唔知d fans會唔會勁噓,絕對唔希望搞到好似上次林海峰搞到cut歌

如果派家燕媽媽做代表,再同瑞瑞合唱皆大歡喜x色惑Medley先落台,應該會反應哄動 ...
阻住 發表於 2017-11-17 20:50

皆大歡喜x色惑真係不得了,又同時滿足家燕媽媽上紅館願望

無啦啦又會打俾蔡一傑  

姐係好大可能係L&G  2.0
Jacz 發表於 2017-11-18 20:33

L&g悶死,千祈唔好

悶都算,仲要唱好多人地既歌,仲要唔好聽
其實當時係咪專登要唱big hit,一早已經plan好第二年要開minor ...
Jacz 發表於 2017-11-18 20:53

最難頂nobody,今次唱曬自己歌唔該

你個表係每張價錢定兩張價錢?
好似第一行係$1300/2張定$1300/1張?
個意思可以好唔同喎。。。

我早一個 ...
膠膠 發表於 2017-11-23 01:06

問過480賣1300/2
個教練係一開始就nike sponsor?

寰亞不知幾開心,唔洗再嘥錢宣傳

今次係咪冇係紅/西隧落廣告?
Jacz 發表於 2017-12-2 14:14

紅隧口依家楊丞琳個位落過一兩星期,信用卡優先預訂果度東隧同銅鑼灣落過廣告,寰亞真係好慳錢,周國賢麥花臣賣曬都喺紅隧落廣告

千嬅今日仲玩藍球機
wchild 發表於 2017-12-2 23:39

都可以練氣既

我都有多兩張26號780,aia內部未知位
有冇人要lol
aRh3i 發表於 2017-12-4 19:25

個電話whatsapp唔到

Nathan 發表於 2017-12-11 23:14

係咪毒link黎ga,有講演唱會?

公司同佢講wonder woman唔係唔跳呀ma,佢話咁咪郁下lor,但隻舞攪到佢要帶晒護膝
言下之意即係無乜舞睇?
...
mychart- 發表於 2017-12-12 07:06

又係果堆唔好掛

佢肯好似LB咁 minor + major已經收貨,最驚好似L&G咁
Jacz 發表於 2017-12-12 11:19

L&g真係訓著

黃牛價跌左好多

問咗幾個都未跌
gooloo 發表於 2017-12-12 19:33

480,跌返落600蚊張

點解我唔覺黃牛有跌價
問親都仲係咁貴
aRh3i 發表於 2017-12-13 02:20

我fb問過1200/2,780就買多過4張就1000蚊張,2張就1100

我呢幾日都見多左人放原價

呢排ig d歌咁正,唔好令我失望

今日缺陷美

嗚哇   有人今日係紅館聽彩排..好好聽呀,,救命呀,已經好感動
happychicken 發表於 2017-12-22 23:37

Rundown點ar

頭場而家賣咩價錢?

睇24都唔係好忍到