返回列表 發帖
話說今晚明報訪問有個神秘嘉賓,唔知係邊個呢?
swl 發表於 2017-10-13 15:10

小丁生,倒數上台
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

暫時應該唔會 內部消息
eldrian710 發表於 2017-10-13 23:08

點會啊 fc有得訂飛wor
肥婆馬上收皮

因為所以唔知點解好快厭 呢幾首最值得保留好似係數你
myungwon 發表於 2017-10-13 23:45

WTF 數你仲恐怖過狼來了,上次Let's Begin 狼來了改左編曲反而令我改觀咗
數你真係勁悶,聽到打冷震
肥婆馬上收皮

最後今晚, 好想再聽到LIVE

就咁UP 都有一堆閃靈 小星星 嬅存 長信不如短訊 龍爭虎鬥 火鳥 ...
Kyle_ 發表於 2017-10-14 12:38

如果今次都唔將火鳥放入regular rundown
三二一GO 呢個concept可以廢咗佢
肥婆馬上收皮

AAL造型最高質~~

之前個D大舊娃娃LOOK更加唔識欣賞~~

BTW~佢話過今次演唱會會做返晒之前既經典造型~
唔 ...
kenny1102 發表於 2017-10-14 23:38

真心唔識欣賞AAL d造型,髮型同服裝都一大陣娘味
肥婆馬上收皮

佢都無乜邊次演唱會造型係靚 / 令人有記憶點架啦
cathay1996 發表於 2017-10-15 00:23

最有記憶點咪開大lor 做埋蠟像添
肥婆馬上收皮

大家唔準再OT啦

不如大家諗下咩歌岩倒數呢個主題?
1. 數你
Nathan 發表於 2017-10-17 18:37

最後的歌 火鳥
肥婆馬上收皮

KKBOX個預習歌單有好多電影歌,e.g. 初見 咬唇 每當變幻時
仲有來生舞 傻仔 向左走向右走 可人兒
肥婆馬上收皮

話時話
老千 D LIVE正經左之後好似無一次完整唱過姊妹又出過碟?
AAL 無出碟
L&G 叫嘉賓唱
LB 唔見左隻歌

...
艾石仔 發表於 2017-10-19 00:49

LB Live CD有
Btw 近排見到好多千嬅金曲Post都有可人兒,希望今次會唱
仲有勇 究竟係major classic 定minor classic
肥婆馬上收皮

「勇 」就好似美祖既 「16號愛人」,明明係minor黎,但就hit到個個都識
我諗依家冇人會當呢首歌係minor

...
Jacz 發表於 2017-10-19 02:19

呢兩首都出現左系2011 minor classics live入面,又出現系各個金曲Post
真係好亂
肥婆馬上收皮

點解唔開夠12場
肥婆馬上收皮

咪係,好奇怪,前面個期有人攞佐咩
Jacz 發表於 2017-10-23 13:46

可能同劉華一樣,個期22號開始
肥婆馬上收皮

但聽人話今次寰亞係有12場既期架
Jacz 發表於 2017-10-23 13:58

可能計埋full dress rehearsal
肥婆馬上收皮

你覺得佢把聲頂得順咩
cathay1996 發表於 2017-10-23 16:09

唱7場定12場都係爛聲ga la
肥婆馬上收皮

有大陸朋友買左24/12 Row 1 x2,側面位都要1600蚊一張,有病
肥婆馬上收皮

好想同成個cm 嬅迷一齊睇呀
happychicken 發表於 2017-10-27 00:14

上次let's Begin 開左個line group 幾時重啟
肥婆馬上收皮

依家搵人開個WTSAPP GP LOR LOL
aRh3i 發表於 2017-10-27 00:39

你開?
反OT 頭先聽完Meridian 正如瑞瑞上次所講 其實好多作品都正 希望會重編唱返兩三首
想聽陌路 別阻我開心 只談風月不談戀愛 知情識趣 最後今天
肥婆馬上收皮

無記錯仲有6,7隻無唱,但唔記得名
joshua 發表於 2017-10-27 16:25

吓 有呢首咩
千嬅講過有10首,其實都唱得七七八八
姊妹 火鳥 楊千嬅 飛女 東京不快樂 化 假如 最後的歌 已經8首
計埋深紫色就9首 好似話stand by有塔羅迷
肥婆馬上收皮

美千竟然記得佢有同梁朝偉合唱過

希望係因為佢黎緊有排呢首啦 TT

我拉闊個晚會搵機會同佢講紅館想佢唱星 ...
放空 發表於 2017-10-30 23:11

以佢嘅記性,數二個字歌名佢一開口就講寒舍,睇黎今次好大機會唱 首歌又有聖誕feel
肥婆馬上收皮

我個首 舊地 呢? 數二個字個佢竟然數佐 玩到冇命
Jacz 發表於 2017-10-31 01:24

我都好想聽舊地 似乎佢唔記得咗
肥婆馬上收皮

其實千嬅成日提住倒數, 三二一
和每天講再見都可以做演唱會主題曲
又可以幫下後輩 ...
John 發表於 2017-11-12 13:49

可能搵Gin Lee做暖場嘉賓,提攜後輩
肥婆馬上收皮

救命 千Fa染咗楊丞琳個隻灰紫色頭 顯得佢仲老
肥婆馬上收皮

邊度有得睇?
係咪個Nike廣告?
Jacz 發表於 2017-12-2 18:17

IG見到有人今日偶遇佢自拍
肥婆馬上收皮

好少可會唔confirm係巡迴演唱會
難得三面台仲易搬

大陸好似又比以前受歡迎左
真朋友圈粵語歌天后

...
mychart- 發表於 2017-12-11 17:45

OMG 竟然有稀客
肥婆馬上收皮

千嬅話娃娃夫人係佢最愛作品之一
呢首冷到冰點佢竟然記得但唔識唱塔羅迷 一千零一個 睇唔透影后
肥婆馬上收皮

唉 有無人一齊買黃牛睇23
肥婆馬上收皮

救命 23號 既霏真係貴到沒朋友
D牛都賺夠啦  原價放出黎或者貴少少咪算咯

真係俾D牛搞亂曬個市場  ...
steven891026 發表於 2017-12-21 23:10

頭先問過好多,23比24貴一截,chisin
肥婆馬上收皮

24號你問幾錢啊?
steven891026 發表於 2017-12-22 09:48

24 row 1 $ 1100
23 row 15 $1900
WTF
仲要勁少人單丁放
肥婆馬上收皮

有牛牛放頭場 正面台 3500 for 2
有無人夾啊
肥婆馬上收皮

見到d價已經正常左好多
24號 2連 Row5 $920=1
1號 單位 Row12 $830=1
1號 3連 Row13 $920=1 ...
aRh3i 發表於 2017-12-22 23:44

點解23唔落價...
肥婆馬上收皮

有牛減價,今場正面台6行3000 for 2,有無人夾份去啊
肥婆馬上收皮

要唔要rundown直撃
肥婆馬上收皮