返回列表 發帖

天網 - 周柏豪

單選投票, 共有 66 人參與投票
19.70% (13)
6.06% (4)
10.61% (7)
6.06% (4)
57.58% (38)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 天網
主唱: 周柏豪

派台日期: 2017-9-15

曲: 張家誠
詞: 張美賢
編: 周錫漢/黃兆銘  
監: 何哲圖/周錫漢

誰人是天生孤獨  儘管錯了仍然繼續
只可以前進 不可以退縮 各種殘酷
從來沒一點歸屬  未知去向還有追逐
絕路能捱過 不需要慶祝 無人會祝福

埋藏黑暗不見光  潛行邊界像流放
從無往後看 逃過天網 置身在哪方
埋藏一切不要講  臨危都要盡情反抗
和誰對著幹 誰要舉證張望 再沒有我的檔案

明明是心聲起伏 亦知道愛和情有毒
只可以憔悴 不可以痛哭 變得麻木
從來沒一點歸屬 未知去向還有追逐
絕路能捱過 不需要慶祝 無人會祝福

埋藏黑暗不見光  潛行邊界像流放
從無往後看 逃過天網 卻總被困縛
埋藏一切不要講  臨危都要盡情反抗
和誰對著幹 誰要舉證張望 再沒有我的檔案

電台會否熱播

Randy Chow同黃兆銘個編曲已經盡曬力救隻歌啦

都算係守住個編曲班底

我個夢想呢就係想做個心理醫生
Gin Lee你呢d唔識笑嘅人呀
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

我個夢想呢就係想做個心理醫生
John 發表於 2017-9-18 17:07

我個夢想呢就係想做個心理Eason

個曲悶左D難hit得起

係咪得我俾5分?

1分,唔知仲係咪做好音樂
OT今日上tutorial個tutor播左

開始了 開始了
要開始比一分ph了
利申:唔係鏡粉

人地話轉會係因為音樂理念相同呀

評分人數

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我反而覺得同佢以前啲k歌差唔多
聽落平淡 但chorus其實算洗腦

最少編唔係好似全部大台其他主題曲咁一式一樣
聽落都未至於大家講到咁差
但就係普通一首k歌咁囉

簽名被屏蔽

就算換上Randy及黃兆銘編曲, 也抹不走那種大台電視劇主題曲的罐頭味, 監製一欄寫上何哲圖的名字, 註定是一成不變.
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

悶,將上半年堆歌D好感洗晒
FIGHT for 陳柏宇

其實同星夢K歌係有分別
無聽過星夢歌手唱得咁沉
Kaybb 發表於 2017-9-18 22:33

但同美豪以前啲歌比呢首真係一首普通到唔普遍嘅K歌

簽名被屏蔽

走啦唔想搞大佢。

走啦唔想搞大佢。
kwanie 發表於 2017-9-20 01:07

我想搞大柏豪
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

回復 20# John

一齊搞
舞來舞去 不日內開始錄音。

好聽喎 想大結局週冠
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

好聽 5分
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

其實首歌配合劇情,幾好loop, 編曲同melody唔錯,唱都係PH個range, 唔明點解咁多一分。

其實首歌配合劇情,幾好loop, 編曲同melody唔錯,唱都係PH個range, 唔明點解咁多一分。 ...
Ching2015 發表於 2017-9-25 16:26

呢個咪就係原因

周柏豪 d range 唔得 佢唱歌把聲好沉
好難聽

喺主場唱live

喺主場唱live
XYZZY 發表於 2017-10-1 19:57

星夢入面算唱得最好

已經好過平時星夢d歌la...但都係大台味濃

冇以前D歌咁好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D