返回列表 發帖

[Dec-Jan/2017-2018] GALACTICA銀河鉄道之夜 周國賢2017演唱會

WOW Music、VAGUE EYES主辦--

{GALACTICA銀河鉄道之夜}
周國賢2017演唱會
ENDY CHOW IN CONCERT

地點: 旺角麥花臣場館
日期: 2017年12月12-14日 / 2018年1月20-21日
時間: 晚上8時15分
票價: $680/$580

**門票10月12日於Cityline公開發售**
電話購票: 2111 5999
網上購票: www.cityline.com
票務查詢: 3761 6661

------------------------------------------

周國賢2017演唱會
{GALACTICA銀河鉄道之夜}

如果人生是一趟火車之旅,
每次停站,總有乘客上落,
車輪卻從未停歇,一直依著路軌緩緩向前。

人在火車上,有足夠的時間,
欣賞沿途風景,細味每一次遇見,
這段旅途,才不至於走馬觀花。

黑夜之中,透過火車的木質窗框,
無數星星凝聚成的銀河,盡現眼前。
這迷人的光芒中,有回憶、有故人、有離別、也有不捨。

從2003年踏上音樂旅途的列車,
這位從不安分的乘客,不時下車,又再上車。
別人眼中的迂迴曲折,是周國賢獨一無二的人生。

2017年12月12、13日
請登上周國賢的列車,觀賞衹屬於他的美麗銀河。

------------------------------------------

童話中,是單純的想像。
列車中,是成長的當下。
銀河中,是聚散的憶記。

乘坐回憶列車,遊走銀河鉄道,
穿梭密佈星羅,尋覓思憶中人。

失散,再相擁。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

FYI
02 著地 - 鄧麗欣

點解12月可以咁多歌手都開騷

經唱片公司買咁搞笑
【This is MC】澳門見

企位都要劃位==
02 著地 - 鄧麗欣

好彩唔係聖誕跨年檔
但諗住13號睇尚恩曼德斯,只可以等公售果時先買霏

銀河鐵道好吸引既名
有時三部曲唔會走得甩掛???

麥花臣今年好旺
舞來舞去 不日內開始錄音。

三面台定四面台

張 form 感覺好 cheap

麥花臣今年好旺
黃家正 發表於 2017-9-20 14:40

以後有排旺,因為能開紅館的歌手越來越少,麥花臣約2000人的場,又近旺區地鐵站,好適合新一代歌手

間公司好垃圾, 張form都無得簡睇邊場

演出名稱:周國賢銀河鉄道之夜
演出日期:2017年12月12-13日 (星期二至三)
演出時間:晚上8時30分
演出地 ...
hinz 發表於 2017-9-20 13:45

580唔係坐位咩?

其實會唔會公售架

Updated
02 著地 - 鄧麗欣

貴到...............

希望12號朝大家都要忙住搶美千唔得閒搶佢啦

poster+theme好正
係貴既, 唔知係咪都會落D本

btw, 真係好靚仔

佢夠fans食到至少1場紅館啦 成日話開大場 點知越開越細

張poster真係好靚,個theme都好正

又死網

加左企位霏入購物籃先發覺前面黑左格囉, 然後想禁返近台座位區都禁唔到, 唯有照買
希望果日唔係真係搵欄杆分開兩區咁噴

加左企位霏入購物籃先發覺前面黑左格囉, 然後想禁返近台座位區都禁唔到, 唯有照買
希望果日唔係真係搵欄杆 ...
阻住 發表於 2017-10-12 10:10

點樣入到去ga
9:55分開始入到宜家都入唔到,宜家話賣曬

我都係950入到 之後登入 等到10點買咋

我都係950入到 之後登入 等到10點買咋
hin0526 發表於 2017-10-12 10:43

Me 2

估佢後日係press con會宣布加場掛,之前叱咤樂壇爆料都話係開三場

我覺得加場都係好難買

希望會加場

wow話左肯定加場,但未講幾號

加12月14日
10月17號公售

02 著地 - 鄧麗欣

都唔知點搶

hinz 發表於 2017-10-13 12:27

一小時? 10分鐘內已經去曬  其實究竟放左幾多飛出黎?

打得通又點?5分鐘內話乜飛都無哂

打得通又點?5分鐘內話乜飛都無哂
hin0526 發表於 2017-10-17 10:06

10:00 入到去個網已經話賣曬
電話基本上冇通過
睇Endy facebook, d人通利排隊排第二個都已經買唔到連位,有間通利直情第一個都冇飛賣

其實根本就冇放過飛出黎咁濟
一系自己親友內部認購曬
一系就唱片公司私底下放曬飛比黃牛

點解宜家睇香港演唱會連2線歌手都咁難買到,唉。

個場得1200個位左右 之前歌迷會內部認購D飛都應該無哂啦~

其實已經第二次細場~唔該快D紅館啦~

癲架
都唔知有冇放過飛出黎

如果排第一位連企位都買唔到真係好離譜,因為已經唔洗搵連位

Poster好正呀 J咗

利申之前預購買到12號...

02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2017-12-3 23:17

隔成個月
咁算唔算part 2

有冇人知加場幾時賣飛?

周國賢「GALACTICA 銀河鉄道之夜」2017演唱會加開最後兩場!
2018年1月20及21日,旺角麥花臣見!

兩個月前,「GALACTICA 銀河鉄道之夜」開售,
兩場門票一小時內火速售罄,加場同樣被秒殺。
為了令更多歌迷有機會入場觀看本次演出,
特別加開2018年1月20及21日最後兩場。

購票方式:
1/ 本次加場,所有門票不設公開發售,全部通過郵件形式訂購。
2/ google form為唯一訂購形式,中國銀行入數為唯一支付方式,每人限購4張。
3/ 預購表格將於12月7日上午10點公佈,敬請留意。

溫馨提示:
1/  如成功預訂,7個工作天內將有專人以電郵通知;如未收到回覆,你的訂單將自動進入waiting list。
2/ 收到預訂成功電郵後,請於3個工作天內完成入數並將入數紙或網上銀行過數截圖回覆至指定郵箱,再收到電郵確認後,預訂方為完成。
3/ 如逾期後才入數,或入錯金額,預訂將會作廢,一般退款手續為兩個月,請入數時小心。
4/ 今次預訂全人手操作,敬請耐心等候,我們會努力

遅左半個鐘交form...

可能買唔倒
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

有無會員會排隊買果盒Boxset?

有無會員會排隊買果盒Boxset?
阻住 發表於 2017-12-11 15:48

都唔知幾點開賣 同埋唔知夠唔夠人搶。

個台好似好正 仲有條walkway添
香港難得細show有設計既台

居然有絕版Live a Life賣,但我見到果時賣剩一隻,條龍成廿個人,都費時排

居然有絕版Live a Life賣,但我見到果時賣剩一隻,條龍成廿個人,都費時排 ...
阻住 發表於 2017-12-12 20:13

今日啲限量商品有無賣哂?

有時三步曲